Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyermekem vett 5-6 évvel...

A gyermekem vett 5-6 évvel azután egy befektetési célú lakást hitelte, hogy én vettem neki egy lakást, most viszont nem hajlandó egyik lakását átadni a húgának, akinek szüksége lenne rá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 19:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
100%

Vettél a gyerekednek egy lakást, s ezután ő pedig vett egy másikat. Tehát mindkettő az ő tulajdona. A befektetési cél alatt gondolom arra gondolsz, hogy albérlői vannak, s ebből próbál megélni/tartalékolni.

A kérdésedből pedig az jön le, hogy szerinted a két lakás közül bármelyiket azaz akár amelyiket te vettél akár amit ő kötelessége lenne odaadni a húgának, hogy a lakhatási probléma megoldódjon.

Semmit nem kell tenned, mert mindkettő az övé. Az ő tulajdona. Akármennyire is sértő lesz számodra, de nem a gyermeked dolga megoldani más lakhatási problémáit. Főleg, hogy nagyon sok olyan ismert történet van, amikor rokon anyagi és/vagy lakhatási problémáját mások akarták megoldani, amiből végül nekik lett problémájuk.

tegnapelőtt 21:22
 22/70 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amikor kivetted a "gyerekeim lakhatására gyűjtögetem" zsebből a teljes összeget és az egyes számú gyermekednek adtad ingatlanra, a kettes számú gyereked lakhatását hogyan tervezted támogatni?
tegnapelőtt 21:34
 23/70 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen családi kommunizmus. Onnantól, hogy a nevére került a lakás, azt tesz vele, amit akar. Fura, hogy a másik gyerekednek nem vettél. Ez nem igazságos. De a nagyobbik gyereked nem kötelezhető arra, hogy a saját tulajdonát átadja a testvérének. Csak magadra haragudhatsz ebben a szituációban és ne csodálkozz, ha mindkét gyereked megharagszik rád.
tegnapelőtt 21:36
 24/70 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyen szülőknek, mint te, egy része még meg is lopja a gyerekét. Olvastam itt olyan sztorit, hogy valakitől a több évig spórolt pénzét lopta el a szülő és átadta a testvérnek, hogy abból rendezze a tartozását. Megdöbbentő, mik vannak. Te meg egyenesen egy lakást akarsz elszedni tőle, gondolom, csúnya érzelmi zsarolásokkal és bűntudatkeltéssel próbálsz operálni. Nos, a nagyobbik gyereked akkor fog jól cselekedni, hogy ha többet feléd se néz.
tegnapelőtt 21:40
 25/70 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem a saját nevedre vettél lakásr? Akkor az lakhatna benne akit akarsz.
tegnapelőtt 21:55
 26/70 anonim ***** válasza:
11%

Mit takar a "vettem neki egy lakást" kifejezés? Hogyan vetted neki? Mennyibe került a lakás?

1. A gyerek vette a te pénzedből a saját nevére? A pénzt tőled ajándékként kapta? Hány éves volt akkor? Mondjuk egy 18 éves gyerek letesz 40 milliót a lakás eladójának asztalára, akkor vélelmezhető, hogy az összeget nem az addigi jövedelméből spórolta össze, hanem ajándékként kapta (valakitől).

2. Te vetted a lakást a te pénzedből, majd ajándékozással került a gyerek nevére?

Az ajándék visszakövetelhető.

Keress ügyvédet.

tegnapelőtt 22:04
 27/70 anonim ***** válasza:
100%

26.: Lehet, hogy visszakövetelhető, de nagyon erkölcstelen dolog ilyet tenni. Milyen jogcímen tenné ezt?

Ráadásul csak egy bizonyos időtartamig követelhető vissza. Lehet, hogy még benne vannak, de akkor se helyeslem az ötletet.

Ocsmány dolog, hogy ad valaki valamit a gyerekének, aztán visszaköveteli, vagy jogi úton visszaszerzi, csak azért, mert ő nem volt előrelátó és nem vett lakást a másik gyerekének. Ez olyan lenne, mint a kifosztás.

tegnapelőtt 22:08
 28/70 anonim ***** válasza:
100%

Anyósomék is csinaltak olyat hogy párom tesojának vettek lakást, a páromnak nem mert nagy korkulonbseg van

Aztán felmentrk az árak neki nem tudtak venni. Azóta rendezték amúgy a dolgokat és páromat is támogattak csak tényleg fura szitu volt. Akkor vettek volna maguknak és úgy osztják ahogy akarják.

Én is gondolkodom hogy kéne a gyereknek hogy tudjon mihez nyúlni de a saját nevünkre vennénk aztan alosztanánk ha úgy adódik. Konfliktus így is lehet persze, de kevésbé lennénk tehetetlenek. Mert most kapálozhat a kérdező de b.nkó dolog visszakérni amit adtak.

tegnapelőtt 22:15
 29/70 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként érdekes a húg hozzáállása is. Ő követelőzik, hogy a testvére engedje át a lakást? Miért? Nem jó neki a szülővel lakni, vagy bérelni, esetleg lakáshitelt felvenni? Ilyet nem tehet ő se, hogy a másik tulajdonára pályázik.
tegnapelőtt 22:16
 30/70 anonim ***** válasza:
82%
Én mósodítanám a törvényt is. A magántulajdon szentsége társadalmunk alapja. Emiatt olyan törvényre lenne szükség, ami megtiltja, hogy ajándékot visszaköveteljenek. Amit átruháztak, az onnantól azé, véglegesen, aki kapta. Ha az ajándékozónak megromlik vele a kapcsolata, legfeljebb lenyeli a veszteséget és máskor meggondolja, mit adjon ajándékba.
tegnapelőtt 22:20
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!