Mennyire romolhat meg a kapcsolat közöttünk, ha messzebb költözöm és ritkán tudunk majd találkozni? 27/N
2 hét múlva fogok odaköltözni páromhoz Luxemburgba. Egyébként ő tunéziai és szintén nehézkesen alakult a kapcsolata a családjával, mivel ők nem igazán tudják meglátogatni páromat, ő pedig ritkán utazik csak hozzájuk.
A szüleim már idősebbek és nem is értenek nagyon a technikai dolgokhoz, nem is szívesen használják őket, de persze azért meg lehet oldani, hogy telefonáljunk, vagy videochateljünk néha. Plusz nem fognak tudni olyan sokszor hozzám kijönni, mert nincs túl sok pénzünk, én meg még nem tudom, milyen gyakran fogom tudni meglátogatni őket.
Szüleimmel nagyon közel állunk egymáshoz és annyira nem is értenek egyet azzal, hogy Luxemburgba költözzek, főleg, mert nem hiszik, hogy két teljesen más kultúrából jövő ember kapcsolata működne, szóval a kapcsolatunkat sem nagyon támogatják.
És milyen igazuk van! Ennek a szülői kapcsolatnak már annyi lesz! Te pedig fejvesztve fogsz menekülni egy bántalmazó-agresszív kapcsolatból, ha tudsz. Ha nem tudsz, hát akkor a te életed a felejtős.
Kivéve, ha mindez csak egy provokatív kamukérdés, amire nem kicsi az esély.
Én több példát is tudok hozni az ismerősi körömben, hogy két különböző kultúra jól megfér együtt. Több ismerősöm is van, akik más kultúrájú emberrel házasodtak és évek óta ugyanolyan jól (vagy jobban) elvannak, mint két azonos kultúrájú ember. Persze nem tövényszerű. De van pozitív példa is sok.
Ha a szüleid ráérnek utazni, de nincs pénzük, még mindig megcsiálhatod azt, hogy megveszed nekik a repjegyet és állod az utazásukat, ha anyagilag állsz úgy.
Lehet a szüleidnek van igaza. Én igaz csak olyan házassággal találkoztam, ami vegyes nemzetiségű(román-magyar) de már azok ékes példái, hogy nem jó ötlet más vallású/nemzetiségű emberrel összeállni. Nektek is sok problemátok lehet majd abból, hogy mind a ketten másként tekintetek a világra, más a nevelésének stb.
Szüleid csak féltelek, mert tudják ok is, hogy több az esélye, hogy ennek nem lesz jó vége.
Én nem tenném erre fel a családomat, inkább keresnék valami rendes párt magamnak. Biztos sikerülne egy országon belol találni.
#9 Luxemburg nem Tunéziában van, csak szólok 😀😀😀
De a többivel egyetértek. Menne a fene egy ilyen fickóhoz, akit ráadásul alig ismer a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!