A gyermekem vett 5-6 évvel azután egy befektetési célú lakást hitelte, hogy én vettem neki egy lakást, most viszont nem hajlandó egyik lakását átadni a húgának, akinek szüksége lenne rá. Mit tegyek?
Én sem gondolom, hogy köteles lenne csakúgy puszira a húgának adni egy házat.
A sajátjáért ő dolgozott meg, az egyértelműen csakis az övé.
Amit meg kapott, szintén tulajdonjodgban 1/1ben az övé.
Annyit tennék meg, hogy amíg nem szerez saját házat, az egyiket kiadnám neki albérletbe egy baráti összegért cserébe, de nem ingyen, hiszen egy idegennek kiadhatnám 150+ rezsiért is.
"De a családi vagyon közös!!!
Kötelessége segíteni neki, nem?"
Milyen családi vagyon? A másik gyereked nevén van, nem családi vagyon.
Milyen kötelesség??? Nézzél már szét. Biztos oka van, hogy a kisasszonynak nem adja oda.
De "szeretem" az ilyen ostoba felfogású embereket. 😅
A gyermeked felnőtt ember, aki kapott egy lakást, emellett jó anyagi döntéseket hozott (spórolt, ingatlant vett, kiadja) és gyarapította a vagyonát. Az övét, nem a családét.
Te, mint szülő, anno úgy döntöttél, hogy veszel egy db lakást, de nem közölték, hogy fiam/lányom, ez addig a tiéd, amíg a hugica úgy nem dönt, mert akkor ki leszel lakoltatva. Rossz döntést hoztál, az idősebb testvérnek semmilyen kötelezettsége nincs felétek. Inkább a hugica tanuljon tőle.
Az pwdig aljas húzás lenne, hogy ha már sikeres, le akarod nullázni, hogy kezdje újra, neki úgyis menni fog. A hugica meg beleül a készbe és mindenki boldog. Mindenki, kivéve az első gyereked, aki szerencsére nem is fogadja el ezt az utasítást.
Kérdező olyan vagy mint anyámék. :D Egy házat adtak a tesómnak, azzal, hogy én is aludhatok ott. Majd viszakoztak eladták, de a pénzből vettek egy lakást szintén a tesómnak, amibe ő is beszállt. Nekem soha semmiben nem akartak segíteni, de örüljek magamnak mert adnak kulcsot a tesóm új lakásához és én is aludhatok ott.
Mégis mit képzeltél? Komolyan nem értem az ilyen szülőket.
Ja, gondoltál volna arra hogy nincs pénzed, akkor, amikor az összeset beleölted EGY lakásba. Gratulálok.
A gyereked lakásaihoz pedig az égvilágon semmi közötök.
Kérdező, elképesztően rosszul kommuikálsz, de valószínűleg a fejedben is őskáosz van.
Először kiírsz egy kérdést, amiben semmi indoklás nincs, miért vettél az egyik gyerekednek lakást, a másiknak meg nem, majd írsz egy ilyen kommentet: "családi vagyon közös és a testvérnek kötelessége segíteni"
Ezt követően az összes kommentben kapott kérdésre csak annyit bírsz válaszolni, hogy azért vettél csak az egyik gyerekednek lakást, mert akkor ennyi pénzed volt?
Mégis mi volt a terv a másik gyerekeddel? Erre miért nem reagálsz?
Mit csinálj most?
Kezd el gondolkozni, hol hibáztál, majd hívd össze mindkét gyerekedet és mond el nekik a konkrét helyzetet.
Az már alapból hibás elgondolás, hogy az idősebb gyereked nyakába akarod varrni a Te hibás döntésed felelősségét. Az, hogy Ő vett hitellel egy befektetési célú ingatlant, az dícséretes, semmiképp se kellene ezt a helyzetet úgy kihasználnod, hogy innentől a lányod lakásproblémáját oldja meg a testvér.
Őszintén?
Én leülnék velük és elmondanám, mennyire ostoba voltam, amikor azt gondoltam, majd lesz megint annyi pénzem, hogy a kisebbik gyerekemnek is veszek egy lakást, így most abba a kínos helyzetbe kerültem, hogy az egyik gyerekemet segítettem lakáshoz jutni, a másik gyerekemet meg nem tudom segíteni, szerintük most mi legyen?.
(Nyilván a teljes igazságot csak Te tudod, én csak találgatok, hiszen 0 az az infó, amit itt eddig leírtál.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!