Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyermekem vett 5-6 évvel...

A gyermekem vett 5-6 évvel azután egy befektetési célú lakást hitelte, hogy én vettem neki egy lakást, most viszont nem hajlandó egyik lakását átadni a húgának, akinek szüksége lenne rá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 19:09
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
97%

Miért kellene? Amit te vettél neki, az az övé, amit meg saját maga vett, szintén.

Vegyél a húgának is egyet, úgy lesz igazságos.

tegnapelőtt 19:13
 2/70 A kérdező kommentje:

#1: De a családi vagyon közös!!!

Kötelessége segíteni neki, nem?

tegnapelőtt 19:14
 3/70 anonim ***** válasza:
96%
Nem kötelező.
tegnapelőtt 19:18
 4/70 anonim ***** válasza:
97%

Nem, vagyonközösség nem áll fenn sem szülő-gyerek, sem tesvérek között.

Mi volt a terv azzal, hogy csak a fiadnak vettél lakást, a másik gyerekednek nem?

5/70 anonim ***** válasza:
97%
Mit tegyél? Vegyél a húgának is. Gondolom egyformán gyűjtöttél a két gyereknek.
 6/70 anonim ***** válasza:
86%

Igaza van, álljon a húga is a saját lábára, vagy vegyél neki lakást

Mondjuk ilyen családban inkább visszab@sznam a lakás kulcsát anyámnak oszt legyen vele boldog

tegnapelőtt 19:21
 7/70 anonim ***** válasza:
90%

Vegyél egyet a húgának is vagy vegyen magának. Mind a két lakás az övé, nem köteles egyiket sem odaadni.

Sajnos én voltam olyan hülye, h osztottam az én lakásom a hugommal és most most követeli, h adjam el, h legyen neki pénze.

A fiad okosabb, mint én voltam...

tegnapelőtt 19:39
 8/70 anonim ***** válasza:
15%
Hát ez csakugyan elég szerencsétlen helyzet. Azt nem lehetne megoldani, hogy a húgának adja ki a befektetési célból vett lakását? Talán csak adna valamennyi kedvezményt. Most írhatnám én is, hogy ez nem volt igazságos, de a múltat már úgyse lehet megváltoztatni, a jelen helyzetből próbáljátok meg kihozni a legjobbakat.
tegnapelőtt 19:50
 9/70 anonim ***** válasza:
79%

A három lehetőségből te választottad a legrosszabbat.

Nem veszel lakást.

Veszel de mindkettőnek külön vagy közösen.

Veszel az egyiknek, megkockáztatva azt, hogy másiknak nem tudsz adni semmit.

Értem a megrökönyödésed, mert azt gondoltad, hogy jó gyereket neveltél és egymással jószívűek lesznek majd. Nem ez történt.

tegnapelőtt 19:58
 10/70 anonim ***** válasza:
88%
A lakást csak neki vetted? Mert akkor miért is kéne odaadnia a hugikának? Neki talán alanyi jogon jár, a testvére meg fizesse a hitelt?
tegnapelőtt 20:02
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!