Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bipoláris, depresszíós szülő....

Bipoláris, depresszíós szülő. Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne menjen rá a mentális egészségetek?

Figyelt kérdés

16 éves gimnazista vagyok. Van 2 szülőm. Egy nővérem aki 27 éves és 7-8 hónapokat Cipruson dolgozik és egy 21 éves bátyám aki melozik szintén. Anyám bipoláris és depressziós is. Nyugtatókon él. Függő. Nem hajlandó más fajta segítséget elfogadni. Mindenkit bolondnak tart maga körül. Ha ész érvekkel próbálunk meg hatni rá még jobban be dühödik. Ha nem kapja meg amit akar manipulál és örjöng. Fenyeget azzal, hogy öngyilkos lesz. Kiurgik a vonat elé, lenyel valami vegyszert vagy begyógyszerezi magát. Természetesen ezt csak azért, hogy bűntudatunk legyen és vele foglalkozzunk. Nem azèrt mert megtenné. Ahoz meg egoista. Igazából 57 éves és mást nem csinàl csak az ágyban fekszik telefonozik vagy alszik. Nem csinál semmit. Minden ránk maradt. Nővéremet màr tönkre tette. Nem tud normális kapcsolatban lenni. Anyagilag is kihasználta emiatt tartozásai lettek. Ezért jár ki külfőldre dolgozni. De szerintem inkább menekül, mert az önbecsülését tönkre tette.

Nem tudjuk mit lehetne tenni. Bűn e az hogy néha arra gondolok már, hogy jobb lenne ha nem lenne, mert mindennap temető hangulat van itthon. Nincs étel soha. Vennem kell mindent. Mindenki dolgozik. A nővérem főz mikor van szabadnapja. Nem tudunk egymással beszélni se màr. Mindenkivel össze veszik. Csak akkor vagyunk jók ha kap valamit. Akartunk segíteni. Terápiára játatni, könyveket vettünk, stb. Próbáltunk neki mindenhogyan. Volt hogy fenyegettük. Ez sokszor azért volt mert annyira kiborított minket. Nem bírjuk. Bele fáradtunk. És nem érzem azt jónak hogy csak menekülök amint befejeztem a sulit

tegnap 23:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát pedig az a jó. Ha nem hajlandó kezeltetni magát, akkor el kell menekülni, minél előbb. Szerencsétlen dolog, hogy egy ilyen beteg, alkalmatlan anya jutott neked, de nem tudsz a helyzeten változtatni, csak kilépni belőle, mikor elvégzed az iskolát. Akkor neked munkába kell állnod, kivenni egy szobát és munka mellett továbbtanulnod. Apukádnak kéne elválnia tőle, a nevelésetek az ő felelőssége is. Mért nem válik? Akkor nyugalom lenne.
ma 00:06
 2/2 A kérdező kommentje:

Bármilyen is anyám, szereti őt. Meg miattunk se akarna elválni. Meg egy munkanélküli, mondjuk úgy életképtelen nő mit kezdene egyedül? Gondolom sajnálná is ott hagyni. Szeretem a családomat alap járaton. Szeretném akkor is ha jobban lenne màr csak az apám miatt is. És, hogy ha majd a testvéreimnek és majd nekem

is gyerekei lesznek legyenek rendes nagyszüleik

ma 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!