Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzi a késztetést anyám...

Miért érzi a késztetést anyám arra, hogy megtiltsom nekem olyan dolgot, amit amúgy nem akarok csinálni?

Figyelt kérdés

Ráadásul felnőtt vagyok, bár tanulok, és ha nem lennék kolis, nem tudnám magam fenntartani egy albérletben.

Most jelentkeztem két diákmunkára, az egyik csak nyári, de esélyes, hogy megint nem vesznek fel, a másikat viszont tudom suli mellett csinálni, és kb fel is vettek. Az volt, hogy dumáltam anyuval, és megemlítettem, hogy ha nem vesznek fel a nyári munkára(március végén kiderül), és bejön az, amire felvettek, akkor maradnék itt nyári koliba a meló miatt. Ennek apropóján említettem, hogy ha maradok, akkor nem abba a koliba, ahol lakom, hanem egy másikba, mert ennek szürreálisan magas a díja nyáron, ha nem szakmai gyakorlat/egyéb tanulmányi dolog miatt kéri valaki a nyári elhelyezést. És említettem is, hogy tavaly mennyi volt az annyi. (Szürreálisan magas ár alatt értsd, hogy az emlékeim szerint tavaly 90-150 ezer volt a havidíj nyári kolira, úgy, hogy 2-3 fős szobáról beszélünk)

Erre anyám megfejelte a kijelentésem azzal, hogy hát ő meg nemhogy nem hajlandó, hanem nem is tudna ennyit kifizetni, Ő NEM ENGEDI a nyári kolit, ha ugyanott akarok lakni, mint most. Holott egy büdös szóval nem említettem neki, hogy tőle várnám, . Miért is várnám tőle, ha dolgozom, van bevételem...? Sőt, konkrétan azzal kezdtem, hogy nyáron NEM akarok ott lakni, ahol most, mert drága...

Illetve jelenleg az a helyzet, hogy egy ideje amúgy semmi anyagi támogatást nem kaptam tőle, mert úgy alakult a helyzet, hogy nem szükséges (nem mennék bele).

tegnap 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Tekintélyelvű, úgy lesz, ahogy ő akarja.
tegnap 22:21
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Amit egyszer a fejébe vett, azt nem fogod tudni megváltoztatni. Akkor sem, ha végül belátja, hogy nem volt igaza, akkor sem vallaná be és dacból is a sajátját fújná.

Tapasztalat sajnos.

tegnap 23:02
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
1 Nem eleg, hogy tekintelyelvu, de meg fogyatekkal elo is... az ilyenekbol lesznek a minihitlerek, ha hatalmat kapnak valamelyik vallalatnal.
tegnap 23:04
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 Hát nyilván ugyanaz lesz, amit az anyja akár, ha ebben a kérdésben ugyanaz az álláspont. :D

A kérdező nem akar 90-150 ezret kolira kiperkálni, a kérdező anyja se akarja ezt. Nincs min vitázni.

Max akkor lenne érdekes, ha az anyuka úgy akarna tiltakozni, hogy a kérdező akarja ezt, és meg is tudja oldani magának.

tegnap 23:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Kezet foghatsz a fotelos kérdezővel. Nekem is ilyen anyám, ez ellen nem lehet mit tenni sajnos, próbáltam már mindent.

Készüljetek arra, hogy idősebb korukra ezerszer rosszabbak és makacsabbak lesznek majd.

tegnap 23:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!