Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan aki toxikus...

Van itt olyan aki toxikus családi környezet miatt kényszerült költözésre?

Figyelt kérdés
Kb idén nyáron én is tervezek elköltözni, mert otthon teljesen tönkre fognak tenni ha nem lépek le. Van itt olyan aki hasonló cipőben járt és elköltözött vagy tervezi a költözést? Mi volt a fő kiváltó oka? Hogy reagált a család amikor közöltétek, hogy költöztök? Jobb lett a költözés után?
febr. 5. 12:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

Tesómék. Ekőzmény: apánk megözvegyült, anyánk meghalt. Utána évekkel később lett komoly kapcsolata a húgomnak (nekem is). Engem elhagytak, egyedül maradtam, tesómék együtt maradtak. Idősödő apánk a többgenerációs "kis birtokunkon" kicsinált mindenkit a konfliktoid kötekedésével. Így a tesóm a sógorommal együtt elköltöztek. Így rám maradt minden fszság apámmal. Én olyan helyre mentem dolgozni, hogy heti néhány napnál többet nem voltam otthon. Tehát én így reagáltam. Apánk először nem örült, de aztán beletörődött.

Az ok: apán nárcisztikus jellegű, kökedő, ellehetetlenítő, gázlángozós, érvénytelenítős attitűdje.

febr. 5. 12:08
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Volt. Ami azt illeti elköltöztem külföldre, aztán pár év múlva vissza. Igazából ott is magányos lettem, úgyhogy mindegy volt.
febr. 5. 13:28
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én pl amiatt menekültem el.
febr. 5. 13:29
 4/19 anonim ***** válasza:
10%
Ha saját magad elöl menekülsz akkor felesleges.
febr. 5. 13:33
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Ha nincs probléma akkor is az a normális ha egy felnőtt elköltözik
febr. 5. 14:30
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Jómagam nem részletezném. Kegyetlenül toxikus közegből szabadultam.

Melóztam, gyűjtöttem, aztán leszerveztem a költözést egy napra. Mindent pár óra alatt bepakoltunk a bérelt emberekkel a furgonba és go.

Hagytam egy levelet az üres szoba közepén.

A békesség, csend, lelki megnyugvás egy hatalmas fellélegzés volt. Onnantól nem teljesítettem alul és tudtam hozni. 200%-ot, amire mindig is vágytam.

Azt tudni kell, semmilyen platformon nem voltam már akkoriban jelen, elegem volt.

Csak discordot használok azóta, amit szűk baráti, ismeretségi köröm tud. Telószám minden módosítva, cserélve lett.

Az otthoni szorongásaim, gondjaim miatt nem haladtam az akkori projektjeimmel jól.

Azóta vállalkozásom van 2.5éve (nem olyan milliárdos egetrengető dologra kell gondolni, kis szolid, de saját) itthoni műhelyből üzemeltetve.

Van az a szint, ami nem normális, elviselhetetlen.

Sose érdekelt mindenki véleménye. Csak azoké, akik normálisak, emberségesek és kultúráltak.

Az alusisakos anyámmal és sznob apámmal nem tartom a kapcsolatot és teljesen hidegen hagy, annyira eltávolodtunk emberként is egymástól. Attól, hogy valakit összeköt a vér simán megesik, hogy igenis nagyon messze esik az alma a fájától. A genetika olyan, mint a tombola, nem tudod mit dob. Ilyen ez a gyerek vállalás.

Sokszor gondolkodtam, hogy nem-e cseréltek el a kórházban.

Most hétvégén kis kerti grill van tervben, mellette pedig kézműves progit szerveztem. Ma voltam alapanyagot vágni hozzá és pár délután alatt előkészítem őket. Jó program és én is kísérletezek, hogy mit tudok még csinálni bambuszból.

A mi társaságunk eltér a megszokottaktól.

Pl alkohol helyett alkotunk.

Mindenki más. Más háttérrel, történettel, köztelékekkel, személyiséggel, igényekkel.

Ha toxikus a helyzet lépni kell.

Legyen az munkahelytől egészen családig, párkapcsolatig.

Nem tudok egyetlen egy olyan embert se a köreimben, aki megbánta volna a lépést. Még akkor se, ha nehéz volt az elején, mert az kevesebb stresszel jár, minthogy otthon vagy és levegőhöz se jutsz, nem tudsz fellélegezni, nem tudsz pihenni és folyamat alkalmazkodnod kell.

Bár gondolom nem kell részletezni, szerintem nálad is vannak hasonlók. Gondolom én, de ha nem javíts ki.

Sok sikert és merj lépni, építgetni egy saját életet. S ha nehéz is lesz, mindig emlékezz vissza a toxikus zavaró tényezőkre, hogy annál szinte majdnemhogy bármi jobb.

Persze nem mindegy hány éves vagy. (Korodat nem tudjuk.)

Ha kiskorú vagy/és sulis, akkor még várj. Max kolesz vagy rokonhoz menj vagy bármi mást keress ideiglenesen opciónak, átmeneti megoldásnak.

febr. 5. 16:25
 7/19 A kérdező kommentje:
32 vagyok. Sajnos eddig mem volt lehetőségem meg normális keresetem, ez most változott. Élni szeretnék ezzel és a saját életemet szeretném élni nyugalomban. Mekem is van egy saját projectem amihez szükséges a nyugodt légkör
febr. 5. 16:31
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem egész gyerekkoromban

bántott lelkileg az anyám

mindenbe bele kötött pl a többi

rokonokkal való kapcsolatomra is.

Irányítani probált és mindennek

úgy kellett történnie ahogyan

ő akarta ha nem így történt

akkor kiakadt, veszekedett,

cirkuszolt. Sokáig tűrtem

de egy idő után nem bírtam.

Konkrétan elszöktem tőlük

mert az anyám bele akart kényszeríteni abba hogy vissza

költözzek hozzájuk. Persze nem fogadták jól balhéztak, cirkuszoltak lelkileg zsaroltak

emiatt és elég durva dolgokat műveltek. Azóta nem tartom velük a kapcsolatot már 5 éve.

febr. 5. 18:04
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Toxikus...anno nek volt divat ez a kifejezés, egyszerűen idegbetegnek hívtam apám.

Miatta 14 évesen mamámékhoz költöztem és utanna külön.

febr. 5. 23:26
 10/19 anonim válasza:
100%
Manipulatív, nárcisztikus anya. Tönkre vágta az önértékelésemet, mentális egészségemet és a büszkeségemet. Ő a depressziót választotta a lánya helyett. Fel volt háborodva azon, hogy toxikus szülőnek neveztem. Bezzeg unokát akarna már. Külföldre költöztem. Évente 1x járok haza apám és a tesoim miatt
febr. 5. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!