Anyám nem szeretne fotelt, én szeretnék fotelt. Kinek van igaza? Hogy lehet ezt megbeszélni?
Ketten élünk, amióta apám meghalt. Apám egykori szobája átalakítás alatt van, az lenne a szobám.
Anyu szinte minden bútortól meg akar válni és lecserélni, amivel egyet értek szinte. A szobában van négy fotel, abból kettő kényelmes, de nagyon csúnya, a másik kettő meg csak szimplán csúnya. Igazából a fotelek arra voltak csak használva, hogy az elpakolatlan random cuccok álljanak rajta.
Anyám nem kifejezetten szereti fotelban ülni, neki tök mindegy, hogy fotel vagy szék, de én nem ülnék órákat egy széken, ha nem asztalhoz ülök, hanem csak mondjuk órákig alszik az ölemben a macska. Én mindenképp szeretnék a szobába fotelt. Tök oké vagyok azzal, ha a két kényelmes fotel marad, mondjuk letakarva egy pléddel még jól néz ki, vagy lehet rá huzatot tenni. Anyám semmiképp nem akarja megtartani a foteleket, szerinte felesleges, csúnya, ha ülve akarok valamit csinálni a szobába, akkor lehet az ágyon is ülni, meg ha az nem jó, van itthon szék is....Felvetettem, hogy akkor legyen új fotel, végig se hallgatta a felvetést, elzárkózik, hogy nem, ő nem fizet ezért, mondtam, hogy ok, akkor fizetem én. Nem, ne költsek hülyeségre, ebbe a házba nem kell nagy helyet foglaló hülyeség...(Egyébként simán lenne hely neki abban a szobában, de mindegy)
A rábólintása nélkül nem akarok beszerezni foltelt, mert ha nem vagyok otthon, akkor nem tudom megakadályozni, ha anyámnak bekattant valami, és megválik tőle. (Tanév közben pár hetente hazajárok, de közte bármi történhet)
Egyenlőre a régi fotelek kapcsán ott tartunk, hogy ok, meglátjuk, addig az lesz az utolsó dolog, amitől megválunk, de folyton szóba hozza, hogy nem kell az...
Ne szerezz be fotelt, tartsd meg a régit.
Nehezen fogtok kijönni egymással, az már látszik.
Szerezz rájuk huzatot, az nem nagy tétel anyagilag, és ha látja anyud, hogy mennyivel jobban néz ki, illik a szobába, stb., akkor talán könnyebben rád hagyja.
És használd is, ha otthon vagy, lássa, hogy van értelme!
#2 Használom a fotelt, ha otthon vagyok, de így is azzal jön, hogy hülyeség. Merthogy ülhetnék széken is...
Neki az a fő baja a fotellel, hogy felesleges, nem az, hogy durván elsárgult valaha bézs színe, meg kiszedhetetlen szürkés foltok vannak rajta. Igazából azzal, ha esztétikusabbá teszem, nem sokkal vagyok előrébb, maximum a "csúnya és felesleges" helyett simán "felesleges" lesz.
Nekem a megtartás mellett konkrétan annyi szól, hogy legalább a "felesleges kiadás" vita kikerülhető. Jobban preferálnék valami ilyesmit, csak más színben. ( [link]
#1 Gyakorlatilag nem rajtam múlik a régi fotel megtartása sem. Ledumálja egy ismerőssel, aki a faterhoz hasonlóan begyűjti a random kinda olcsó cuccokat, hátha jól jön alapon, aztán elviszi. Ezellen nem tudok mit tenni a távolból.
Most konfliktuskerülésből halogatja a fotel lepasszolását.
Fura hogy ennyire be van kattanva rá, pláne hogy a te szobádban lesz ahol úgysem fog sok időt tölteni. Épp az lenne a lényeg hogy a te ízlésed szerint legyen berendezve. Nem értem miért nem enged?
Talán rossz emléke van azzal a fotellel kapcsolatban, de az nem magyarázza meg hogy miért nem akar újat.
Szerintem, is próbáld kicsit megszépíteni a fotelt. Huzattal vagy pléddel vagy valami.
Tisztázd vele hogy mivel az a te szobád lesz, úgy rendezed be ahogy akarod. Vagy ha ennyire kontrollálni akar akkor miért ment bele egyáltalán hogy a tiéd legyen a szoba?
Neki felesleges, neked kényelmes és tetszetős
Mivel a te szobádról van szó, az van amit te akarsz.
Ha anyukád dönti el, hogy neked mi kényelmes, akkor nem tudok mit mondani...
Legközelebb a cipődről is ő dönt?
#4 Hát gyakorlatilag a szobában ott fog maradni anyu varrógépe, bár ritkán használja. Meg nem járna a nyakamra, ha otthon vagyok, most is megvan a különvonulás. Konkrétan nem úgy kezeli, hogy az az én szobám, hanem az egy szoba a kettő közül, mindkettőben lesz ágy, ha zavarjuk egymást, akkor egyikünk itt, másikunk ott. A bútorokat, amiket ő akar, hogy legyen, az én ízlésem szerint választhatom, hogy ne kelljen a szelektálásnál szívnom, ha ő meghal (morbid, de ezt mondta).
#6 Hát azért egy cipő, meg egy fotel nem ugyanaz. Ha a cipőnél számítok arra, hogy annyira nem tetszik neki, hogy megszabadulna tőle, akkor elviszem magammal, amikor nem vagyok otthon és semmi baja nem lesz. Egy-két fotelt nem tudok csak úgy magammal vinni egy koliszobába(ahol el se férne)...
Ha én három hétig nem vagyok otthon, és anyám gondol egyet, hogy szó nélkül lepasszolja a fotelt, akkor szerinted mit tudok tenni ellene? Semmit.
Anyád egy idióta!
Mi köze van ahhoz, hogy a saját szobádban milyen bútor van? Ha te akarsz fotelt és van vagy te fizeted, akkor neki semmi köze nem kéne, hogy legyen hozzá.
Én a helyedben arra gyúrnék, hogy mihamarabb végleg elköltözhessek tőle, és onnantól kezdve a saját (akár bérelt) lakásomat úgy rendezném be, ahogyan nekem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!