Jogos, hogy fáj, hogy a szüleim nem látogatnak meg a szülinapomon?
Sziasztok.
A szüleim más megyében élnek, mert elköltöztek, a párommal ott élek, ahol felnőttem.
Mi szoktunk járni hozzájuk ők egy évben nagyon ritkán jönnek. Főleg nyáron 1x meg mindenszentekkor.
Azonban mingyárt itt a szülinapom és nagyon fáj, hogy nem köszöntenek fel személyesen. Párom anyukája meg süti a tortát és jönnek át.
Ami sokszor nekem elég fájó, mert régen nekem is sütött anyukám tortát és készült, csak már nem ugyebár.
És nagyon fura és nehéz nekem, hogy más családjával kell még a saját szülinapomat is megünnepelnem. Nem sokára itt van a névnapom is. Most volt a gyermekem szülinapja(még kicsike), arra se jöttek. Mi voltunk nem olyan rég és előre sütött anyukám tortát.
Majd ha megyünk valamikor akkor majd fel fognak engem maguknál köszönteni, de ez fáj, hogy legalább ilyenkor eljönnének.
Én bárhol is lakna a gyermekem, akit ha szeretek és tudom, hogy ő is Szeretné akkor felülnék a vonatra és felköszönteném a hétvégén, nekem ez mindig is fontos lenne és lesz is.
Fáj, sírhatnékom van miatta, de nem tudok mit tenni.
Mikor anyukámnak, apukámnak van bármilyen ünnepe mindig igyekszem úgy sakkozni, hogy előtte vagy utána héten tudjunk menni és nagyon fontosnak tartom, hogy felköszöntsem őket.
Sokszor azt érzem bűnös vagyok, hogy a régi szerelmemmel maradtam és nem költöztem el velük mikor ők elmentek és én már akkor egyetemista voltam, s azóta családot alapítottam.
Szeretettel várom a válaszaitkkat, hogy hogyan tudnám az érzelmeimet szabályozni, hogy ne fájjon ez ennyire.
Szerintem ez nem normális felnőtt családos emberként. Nem vagy te gyerek, hogy sírj a születésnapod miatt.
Gondolom a férjed felköszönt a napján, ő a családod elsősorban. Mivel gondolom a szüleid felköszöntenek telefonon vagy mikor mentek, anyós tortát süt, nem indokolt , sőt rettentő gyerekes a viselkedésed.
Nem szoktam pszichológust ajánlgatni de neked lehet jót tenne mert nem természetes a viselkedésed.
Tesóm már külön él egy ideje egy másik városban, de a szüleim így is készülnek étellel és ajándékkal a tesómnak.
Szerintem jogos a fájdalmad. Egy szülőnek mindig "kicsi" marad a gyereke, akár 50 évesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!