Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak a szülei is mindenbe...

Másnak a szülei is mindenbe beleszólnak, beleokoskodnak?

Figyelt kérdés
Már nem élek otthon, de anyukám elképesztő módon próbál szólni a dolgaimba. Most például kiakadt azon, hogy a barátom elvállalta, hogy 3 napig vigyázni fog az unokaöccsére, mert a szülei külföldre mennek egy esküvőre. Természetesen ott leszek velük ebben a 3 napban, már tökre várjuk is a barátommal, hogy babázzunk kicsit, egyébként is heti 3-4x látjuk, jól ismer minket a kicsi. Erre anyukám kiselőadást tartott, hogy miért vagyok ilyen felelőtlen, hogy több napra bevállalom más gyerekét. Már ez is bosszant, de délután ráírt a barátom tesójára messengeren, és mondhatni kiosztotta, hogy miért sózzák ránk a gyereküket. Nem értem honnan gondolta, hogy neki ehhez joga van? A mi dolgunk. Egyszerűen nem tudom vele meghúzni a határokat. Mindenbe beleszól mit és hogyan kellene csinálnom, mivel járjak dolgozni, mit egyek, kikkel barátkozzak stb. Apukám se semmi, de anyu a problémásabb. Már azon is gondolkoztam, hogy pszichológus segítségét kérem a határok meghúzásában, mert egyedül egyszerűen úgy érzem eltapos.
jan. 29. 19:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg kérd pszichologus segítségét, ha nem megy.

Én egy ilyen húzás után felhívtam volna anyámat, és megmondtam volna, hogy mostantól nem kommunikálunk, letiltom mindenhonnan, kap egy hónapot átgondolni, tud-e változtatni ezen a kontrollmániás viselkedésen, ha nem, akkor nem kell többet beszélnünk.

És megtettem volna. Nem a levegőbe beszélek, én meg is szakítottam a nemmormális kontrollmániás anyámmmal a kapcsolatot.

Egyébként megsúgom, hogy igazából 98% eséllyel a büdös életben nem fog megváltozni, mert ilyen a jelleme. Nem is érti, hol a probléma, ezért nem tud rajta változtstni.

jan. 29. 19:55
 2/23 anonim ***** válasza:
94%
Tudod, hogy milyenek. Miert kell megosztani mindent?
jan. 29. 20:24
 3/23 anonim ***** válasza:
89%
Meg kell tanulnod határokat húzni. Egy nyugodtabb pillanatban leülni és alaposan átbeszélni. Ha ez nem válik be akkor simán csak ne számolj be az életedről. Akkor nincs mibe belekötni.
jan. 29. 20:48
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Nekem anyósom ilyen. Jó pár veszekedés, ordítozás volt miatta. Próbáld meg a párod miatt is lerendezni minél korábban, mert mi sajnos nem kezeltük jól és nagyon elmérgesedett a helyzet, főleg részemről
jan. 29. 21:20
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Férjem anyja ilyen, a következőt csináljuk: nem mondunk el semmit, mert a legartatlanabb dologból is a legrosszabbat hozza ki. Komolyan ha elmondod neki vettél egy liter tejet, rögtön ír belőle egy történetet éjszaka és másnap traktal a baromsagaival, Nem mondod el neki és kész, ez a megoldás.
jan. 29. 21:48
 6/23 anonim ***** válasza:
91%

Nem olvastam el az esti meset, csak a fenti kerdesre valaszolok:

Az enyemek nem, mert jo messzire koltoztem toluk (amugy anyam megtenne, ha tehetne).

jan. 29. 22:16
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha már nem élsz vele együtt, akkor ne is ossz meg olyan dolgokat vele, amikbe nem akarod, hogy beleszóljon. Tudod, mint gyerekkorodban, amikor megkérdezték, mi volt ma az iskolában? Semmi. Na ez a taktika itt is működik.
jan. 29. 22:34
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha igy folytatják, akkor lassan neked lesz szükséged psychológusra.
jan. 29. 23:51
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom a korábbi válaszolókhoz: nem kellett volna elmondanotok, hogy erre vállalkoztatok. Amit nem tudnak, abba nem tudnak beleokoskodni sem.
jan. 30. 00:15
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Hírzárlat a megoldás.
jan. 30. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!