Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak a szülei is mindenbe...

Másnak a szülei is mindenbe beleszólnak, beleokoskodnak?

Figyelt kérdés
Már nem élek otthon, de anyukám elképesztő módon próbál szólni a dolgaimba. Most például kiakadt azon, hogy a barátom elvállalta, hogy 3 napig vigyázni fog az unokaöccsére, mert a szülei külföldre mennek egy esküvőre. Természetesen ott leszek velük ebben a 3 napban, már tökre várjuk is a barátommal, hogy babázzunk kicsit, egyébként is heti 3-4x látjuk, jól ismer minket a kicsi. Erre anyukám kiselőadást tartott, hogy miért vagyok ilyen felelőtlen, hogy több napra bevállalom más gyerekét. Már ez is bosszant, de délután ráírt a barátom tesójára messengeren, és mondhatni kiosztotta, hogy miért sózzák ránk a gyereküket. Nem értem honnan gondolta, hogy neki ehhez joga van? A mi dolgunk. Egyszerűen nem tudom vele meghúzni a határokat. Mindenbe beleszól mit és hogyan kellene csinálnom, mivel járjak dolgozni, mit egyek, kikkel barátkozzak stb. Apukám se semmi, de anyu a problémásabb. Már azon is gondolkoztam, hogy pszichológus segítségét kérem a határok meghúzásában, mert egyedül egyszerűen úgy érzem eltapos.
jan. 29. 19:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
20%

Sokan írjátok, hogy ne mondjon el semmit, de akkor minek tartsa egyáltalán az anyjával a kapcsolatot, ha nem lehet vele beszélgetni semmiröl, mert mindenbe beleszól, beleokoskodik?

Hogy néz ki akkor egy látogatás, hazamegy, elmondja milyen szép az idő, aztán ott ül 3 órát néma csendnen és az anyja minden kérdésére azt válaszolja, hogy semmi?

jan. 30. 06:37
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
11 nagyjából így néz ki igen, de még így is sokkal jobb, mintha információt kap.
jan. 30. 06:50
 13/23 anonim ***** válasza:
68%
12, de ezért minek odamenni, felhívni az anyját? Ennyi erővel szakítsa meg a kapcsolatot imkább, legalább nem kell benzinre költeni, míg hazalátogat.
jan. 30. 06:54
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
13 Biztos van olyan akinek belefér az, hogy leszarja a saját anyját, férjem nem ilyen és ha szükség van rá segít neki, mert az idős anyjáról van szó. Attól még, hogy nem lehet őt elviselni felnevelte a férjemet, ami nem kis dolog. Nem megyünk gyakran, aposom is él szerencsére, ő meg elviseli valahogy.
jan. 30. 07:18
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

"Én egy ilyen húzás után felhívtam volna anyámat, és megmondtam volna, hogy mostantól nem kommunikálunk, letiltom mindenhonnan, kap egy hónapot átgondolni, tud-e változtatni ezen a kontrollmániás viselkedésen, ha nem, akkor nem kell többet beszélnünk."

Jah, aztán meg az anyja közli vele, hogy vagy bocsánatot kér most azonnal és változtat a pofátlan viselkedésén, vagy többet nem is beszél vele. XD

jan. 30. 10:02
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

Nem élsz vele együtt, minek avatod be az életedbe, főleg, hogyha tudod, hogy úgyis mindenbe beleugat?

Elvileg felnőtt vagy... egyelőre csak elvileg.

jan. 30. 11:03
 17/23 anonim ***** válasza:
81%

15-ös, én pontosan ez okból nem beszélek már tízéve anyámmal. Mert amikor közöltem vele, hogy rhadtul állíthatna magán, vagy nem fogom látogatni sem!, akkor jött, hogy kérjek tőle bocsánatot hálátlan vagyok, hogy merészelek így beszélni... stb.

Megnyugodhat, mert nem beszélek vele innentől kezdve. Nekem nyolc. :D

jan. 30. 11:05
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
#17 Jó, de ha az ember meg akarja szakítani a kapcsolatot a szüleivel, akkor tegye azt. Ne azzal jöjjön, hogyha a szülő változtat a viselkedésén, akkor esetleg ő méltóztatik beszélni vele. Vagy fogadja el őt így, vagy sehogy.
jan. 30. 14:15
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

18, miért ne?

Ha neked azt mondaná a gyereked, hogy változtass egy rossz, bántalmazó szokásodon, amivel mindig gondot okozol neki, azt valasztanád, hogy inkább nem látod soha többé, minthogy ne bámthasd, ha ahhoz van kedved?

Ezesetben a gyerek legalább ad egy lehetőséget a szülőnek a változtatásra a kapcsolatmegszakítás előtt. Onnantól a szülő felelőssége, hogy mi fontosabb neki, a gyereke vagy az egoja. De nem mondhatja, hogy nem tudja, mi az oka a kapcsolatmegszakításnak és ő semmiről nem tehet.

jan. 30. 14:22
 20/23 anonim válasza:

Nálunk is kb ilyen a helyzet, a megoldás az amit előttem is javasoltak kevesebb infót adj át neki.

Persze nekem fáj, hogy semmit se beszélhetek meg vele. Neki fel sem tűnik, mert igazából csak saját hangját szereti hallani.

Kapcsolat megszakítás nem játszik nálunk , mert azért felnevelt minket meg tudjuk, hogy akkor mindent többszörösen rázudìt apánkra. Így mindhárman testvérek elviseljük a megjegyzéseit heti pár órára.

Nálunk a pszichológus szintén nem jött be, elment és az orvos megmondta neki hogy kezelésre van szüksége de azóta az hajtogatja hogy mi csak össze beszéltük az orvossal és ha elvisszük újra azt mondja majd hogy otthon verve van.

jan. 30. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!