Másnak a szülei is mindenbe beleszólnak, beleokoskodnak?
Figyelt kérdés
Már nem élek otthon, de anyukám elképesztő módon próbál szólni a dolgaimba. Most például kiakadt azon, hogy a barátom elvállalta, hogy 3 napig vigyázni fog az unokaöccsére, mert a szülei külföldre mennek egy esküvőre. Természetesen ott leszek velük ebben a 3 napban, már tökre várjuk is a barátommal, hogy babázzunk kicsit, egyébként is heti 3-4x látjuk, jól ismer minket a kicsi. Erre anyukám kiselőadást tartott, hogy miért vagyok ilyen felelőtlen, hogy több napra bevállalom más gyerekét. Már ez is bosszant, de délután ráírt a barátom tesójára messengeren, és mondhatni kiosztotta, hogy miért sózzák ránk a gyereküket. Nem értem honnan gondolta, hogy neki ehhez joga van? A mi dolgunk. Egyszerűen nem tudom vele meghúzni a határokat. Mindenbe beleszól mit és hogyan kellene csinálnom, mivel járjak dolgozni, mit egyek, kikkel barátkozzak stb. Apukám se semmi, de anyu a problémásabb. Már azon is gondolkoztam, hogy pszichológus segítségét kérem a határok meghúzásában, mert egyedül egyszerűen úgy érzem eltapos.jan. 29. 19:41
21/23 anonim válasza:
Enyém is ilyen. Mindenbe belepofázott. Amikor 21 évesen főiskolára kerültem, akkor megkérdezte egy kora őszi estén, hol vagyok. Mondom, sétálok. Azt mondta, menjek vissza a kollégiumba. Mondom nem. Egy gagyi telefon volt, és beledobtam a folyóba. Az ösztöndíjamból vettem egy másikat. Ma már 35 vagyok, egyáltalán nem beszélünk.
23/23 anonim válasza:
18-as, miért ne kérhetném meg, hogy változtasson? Legalább próbáljon meg, nem kell gyökeresen, az nem fog menni, tény, csak valamennyire.
Hogyha ő erre csípőből rávágja, hogy én mekkora szmét vagyok, hogy ilyet kérek tőle, akkor így járt.
Megjegyzem, aki olyan kontrollmániás idióta, mint a kérdező anyja vagy az enyém, az úgy az egész környezetének az életét megkeseríti.
Csak sokan bólogatnak, meg morognak, és van, aki konfrontálódik, aztán a kapott válasz függvényében cselekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!