Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 A kérdező kommentje:

Á, bővült a lista, már tanít is az egyetemen! Egyre jobb.

Megnyugtatlak, nem az egyetem falai között élem az életem.

(Azt pedig halkan jegyzem meg, hogy a lotyóság nem ott kezdődik, hogy egy emberrel szexuális kapcsolatot tartok fent, diszkrét keretek között. Senkinek nem szabadna azért rosszul éreznie magát, mert van egy egészséges libidója és nem él hónapokig, évekig szex nélkül, mert éppen szingli és nincs komoly párkapcsolata!)

De tényleg kérlek, húzz már el innen végre. Nem ugyanúgy látjuk a világot, nem is egy generáció vagyunk. Felesleges leírnod ezt a sok hülyeséget, tényleg. Nem érdekel, jót nevetek rajtad és egyszerre fogom is a fejem, milyen életed lehet ezzel a világnézettel.

tegnap 12:10
 82/86 Misery ***** válasza:
Nem kell indok. Nem mész és kész. De amúgy szüleidnek indokold meg, hogy mi nem tetszik, ha jóban vagy velük, megértik. A többihez senkinek semmi köze. (a gyakori népének sem.)
tegnap 12:11
 83/86 A kérdező kommentje:

Velük beszéltem már erről, nem egyszer.

Tudják, milyenek, nem véletlen, hogy pl. a nagyszüleimmel sosem hagytak egyedül. De azt mondják, hogy családtagok, évente egy találkozást kibírnak velük, utána megy mindenki a dolgára.

tegnap 12:14
 84/86 Misery ***** válasza:
100%
Jó, ők így döntöttek, hogy kibírják, de neked nem kötelességed. Vállald fel a konfliktust, ha belesimulsz, nem jutsz előre. Nem kell indok, hogy mit mondj a többienek... Semmit.
tegnap 12:34
 85/86 anonim ***** válasza:
79%
Úristen, rég láttam már ennyire ostoba libát mint a kérdező, aki oldalakon keresztül nagy pofával, tátott szájjal szalad abba a bizonyos f. erdőbe...😂😂
tegnap 16:03
 86/86 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az a bajom a kérdezővel, hogy néhányan adunk normális válaszokat, mégis az idiótáknak válaszol, a mi válaszunkat meg arra nem méltatja, hogy hozzászóljon.

Bezzeg aki mocskolja annak rögtön ír.

tegnap 18:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!