Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
72%
Igazad lehet, 60-as, mert el is tűnt. Hirtelen nem tudott már mit válaszolni.
tegnap 09:10
 62/86 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, és te a négy egyetemi éved alatt azt nem tanultad meg, hogy okosabb lennél, ha eleve kis sem nyitnád a picike szádat ? :D

Az meg, hogy te itt kire vagy kíváncsi és kire nem... ki a csudát érdekel? Ez egy nyilvános fórum, mindenki oda ír, ahova akar.

tegnap 09:22
 63/86 anonim ***** válasza:
Amúgy ezt a család az család meg anya csak egy van még ki lehet bírni dolgot sosem értettem és most hogy felnőt lettem még annyira sem. Úgy nőttem fel, hogy mindeki utál mindenkit a tàg családban de ment a Jópofizas ott majd haza felé megint a szídasa mindenkinek. Aztán egy idő után szerencsére meg is szűnt maradt a szűk család majd lett egy feleségem ahol a családja teljesen harmonikus ott más is a karácsony. De nem tudom én ha valamilyen rokonnal nem jövök ki nem keresem legyen bármilyen közeli is pl én lassan felé éve nem beszéltem az anyámmal a bátyám lassan 4 éve a rokonság az nem érdem az állapot és nem kell semmit elnézni nekik sőt még kevesebbet hiszen ha a családod rúg beléd az nagyobb bűn mintha egy idegen szóval a kérdésedre a válasz ha egyenes akarsz lenni mond meg az igazat és válald fel a konfliktust, ha nem akarsz egyenes lenni mond meg hogy fertőző beteg vagy pl Covid és nem akarod átadni
tegnap 09:28
 64/86 A kérdező kommentje:

Tudnék én mit válaszolni, de szerencsére az életemet nem az teszi ki, hogy egy anonim fórumon okoskodjak. :)

Az oldal lényege pedig szerintem nem az, hogy ti itt okádjátok a hülyeségeiteket, amire senki nem kíváncsi.

A normális válaszokat köszönöm szépen, már kb. tudom, mit mondok majd. A többieknek pedig kívánom, hogy több örömük ne legyen az életben, mint az, hogy itt verhetik egymásnak.

tegnap 09:30
 65/86 anonim ***** válasza:
38%

Pedig de, már okoskodtál. Már többet is, mint kellett volna.

Ha meg tudod, hogy mit mondjál, minek írtad ki ezt a kérdést? Hogy lejárasd magad?

Ne is válaszolj, költői kérdés volt (ha tudod, mi az).

Úgyis mindnyájan tudjuk a választ, a stílusodból meg már bőven elég volt.

tegnap 09:39
 66/86 A kérdező kommentje:
Bla bla bla, húzz már innen.
tegnap 09:41
 67/86 anonim ***** válasza:
76%

Nem is csodálom, hogy nem engedik meg ezt neki otthon.

Ha az asztalnál zendítene rá a hisztijére, én vagy ráborítanám az asztalt, vagy dugnék a szájába egy csirkecombot, hogy csend.

tegnap 09:42
 68/86 anonim ***** válasza:
56%

22 éves vagy, párkapcsolattal. Mit kell "bejelenteni", meg fosni?

Anyu, apu ezt a karácsonyt kettesben töltjük a barátommal. Ennyi.

Én már 5 éve nem voltam otthon karácsonykor, pont ezek miatt, és halálosan nem érdekel, akinek nem tetszik, hogy nem járok haza. Sokkal nyugisabb csak kettesben a (már) vőlegényemmel.

tegnap 09:42
 69/86 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk az is vicces, hogy itt picsogsz, hogy közöld anyádékkal, hogy nem karácsonyozol otthon, de arctalanul meg mindenkinek beszólsz.

Szánalmas kis óvodás vagy te, nem felnőtt nő. A dedóban csinálnak ilyet, mint amit te.

tegnap 09:46
 70/86 anonim ***** válasza:
44%

68-as, nem minden család ugyanolyan. Van, ahol kitagadják érte, ő pedig nem dolgozik, gyerekként él a mai napig.

Nem fordulhat szembe az eltartóival.

tegnap 09:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!