Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?
Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.
Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).
Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?
Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?
(22 éves lány vagyok)
Kérdező, és te a négy egyetemi éved alatt azt nem tanultad meg, hogy okosabb lennél, ha eleve kis sem nyitnád a picike szádat ? :D
Az meg, hogy te itt kire vagy kíváncsi és kire nem... ki a csudát érdekel? Ez egy nyilvános fórum, mindenki oda ír, ahova akar.
Tudnék én mit válaszolni, de szerencsére az életemet nem az teszi ki, hogy egy anonim fórumon okoskodjak. :)
Az oldal lényege pedig szerintem nem az, hogy ti itt okádjátok a hülyeségeiteket, amire senki nem kíváncsi.
A normális válaszokat köszönöm szépen, már kb. tudom, mit mondok majd. A többieknek pedig kívánom, hogy több örömük ne legyen az életben, mint az, hogy itt verhetik egymásnak.
Pedig de, már okoskodtál. Már többet is, mint kellett volna.
Ha meg tudod, hogy mit mondjál, minek írtad ki ezt a kérdést? Hogy lejárasd magad?
Ne is válaszolj, költői kérdés volt (ha tudod, mi az).
Úgyis mindnyájan tudjuk a választ, a stílusodból meg már bőven elég volt.
Nem is csodálom, hogy nem engedik meg ezt neki otthon.
Ha az asztalnál zendítene rá a hisztijére, én vagy ráborítanám az asztalt, vagy dugnék a szájába egy csirkecombot, hogy csend.
22 éves vagy, párkapcsolattal. Mit kell "bejelenteni", meg fosni?
Anyu, apu ezt a karácsonyt kettesben töltjük a barátommal. Ennyi.
Én már 5 éve nem voltam otthon karácsonykor, pont ezek miatt, és halálosan nem érdekel, akinek nem tetszik, hogy nem járok haza. Sokkal nyugisabb csak kettesben a (már) vőlegényemmel.
Mondjuk az is vicces, hogy itt picsogsz, hogy közöld anyádékkal, hogy nem karácsonyozol otthon, de arctalanul meg mindenkinek beszólsz.
Szánalmas kis óvodás vagy te, nem felnőtt nő. A dedóban csinálnak ilyet, mint amit te.
68-as, nem minden család ugyanolyan. Van, ahol kitagadják érte, ő pedig nem dolgozik, gyerekként él a mai napig.
Nem fordulhat szembe az eltartóival.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!