Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 A kérdező kommentje:

Nem anyáztam, megkértem, hogy az édesanyjával beszéljen ilyen stílusban, akinek megnevelni sem sikerült. :)

Hidd el, az anyázás nem ilyen. Nem fogom hagyni, hogy anonim Józsi idejöjjön a nyomorával és belém álljon, mert épp nincs jobb dolga.

tegnap 08:17
 42/86 anonim ***** válasza:
70%

39

végre egy értelmes ember, aki átlát ezen a nyivákoláson.

Öröm volt olvasni a soraidat!

tegnap 08:18
 43/86 A kérdező kommentje:
Akkor beszélgessetek privátban, mert, ha nem olvastad volna alaposan a szabályzatot, az offolás sem jó pont ám! :)
tegnap 08:21
 44/86 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező, ne tetézd.
tegnap 08:23
 45/86 anonim ***** válasza:
74%
Dugópajtit kéne megkérni, hogy találjon ki valami mesét az ágyasa szüleinek. Bár gondolom ő a koránál fogva nem szívesen foglalkozik ilyen gyermekded sztorikkal, nem arra tartja a kislányt :D
tegnap 08:25
 46/86 A kérdező kommentje:

Az én kérdésem, azt írok, amit akarok. Vagy ezt is jelented és jön értem a nínós autó, mert a 2,5 pipás anonim jelentette a válaszomat? :(

Rögtönítélő bíróság elé visznek, vagy lesz jogom a rendes tárgyalásra?

Te offolsz folyamatosan, vedd már észre magad.

tegnap 08:25
 47/86 anonim ***** válasza:
79%
Tényleg azt írsz, amit akarsz, de akkor vedd észre azt is, hogy így is elég nevetséges vagy már. Akkor vállald be, nekem mindegy.
tegnap 08:27
 48/86 A kérdező kommentje:

Tényleg nem unod? :(

Oké, hogy nekem az egyetem miatt tengernyi a szabadidőm, de nektek nem kell dolgozni? Nincs jobb dolgotok, most komolyan?

Ez nem egy chat, hogy írogass, ha unatkozol. Olvasgasd inkább a szabályzatot.

tegnap 08:29
 49/86 anonim ***** válasza:
28%
Neked meg tanulni kéne, nem pedig a vizsgaidőszakban megfeszülni, meg nem aludni.
tegnap 08:30
 50/86 anonim ***** válasza:
51%

Várj, te 22 éves vagy és NEM dolgozol???!!!

JÉZUSOM :D :D :D :D

Hallod akkor mit csinálsz? Anyádék tartanak el 22 évesen, meg valami faszi akit cummantasz? :D És itt arcoskodsz nekünk, miközben egy ingyenélő kitartott gyerek vagy ennyi idősen? :D

Akkora SZÉGYEN vagy hogy az hihetetlen! Elsüllyednék a helyedben, hogy ennyi idősen eltartanak. Nevetséges vagy.

tegnap 08:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!