Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/86 anonim ***** válasza:
59%

22 éves vagy és van egy pasid.

Én így 36 éves fejjel azt mondanám a helyedben: a pasimmal töltöm a karácsonyt.

Én 22 évesen a párommal karácsonyoztam, nem anyucival meg apucival ettem a leveskét, mint egy ovis.

Ockham borotvája.

tegnapelőtt 22:28
 2/86 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy ovis lennék, amiért jó a kapcsolatom a szüleimmel, és 1-2 havonta náluk töltöm a hétvégét, valamint, ha ünnep van, hazamegyek...

Azt is leírtam, hogy nem a párom/pasim/faszim, nem felvállalt kapcsolat. Így azt nem mondhatom, hogy a "phááárommal karácsonyozok", mert akkor ők is szeretnék megismerni. Ezt viszont én nem akarom.

tegnapelőtt 22:30
 3/86 anonim ***** válasza:
77%

"Ti mit csinálnátok?"

Vicces ez a kérdés.

Szívesen leírom, hogy ÉN mit csinálnék, de semmit se tudsz vele kezdeni.

Mivel imádom a rántott húst és általában a nagy evést-ivást, már csak ezért is boldogan mennék szüleimhez is, meg velük együtt a rokonokhoz is.

Mondjuk én a rokonaim többségével is normálisan megvagyok. Egyébként sem akarnak folyton velem társalogni, ha meg egymással beszélgetnek, akkor aligha kerülök velük konfliktusba. Csendben hallgatom őket és kész. Mivel egyébként érdekel az ő életük, ez nekem nem is teher, inkább jó, hogy megtudom, mi van velük.

tegnapelőtt 22:34
 4/86 anonim ***** válasza:
81%

Jaj hát 4 éve már hivatalosan is nagykorú vagy. Azt csinálsz amit szeretnél. Amúgy meg ha annyira nem akarod felvállalni a kapcsolatot akkor találj ki valami kamut. Pl, céges "kötelező" elfoglaltság, konferencia, vagy ha sulis vagy akkor mindent eldöntő vizsga.. stb. Igerd be hogy ha "vége" hazamész aztan csókolom..

Ha nem akarod a pasit felvállalni, akkor előbb utóbb úgyis meg kell tanulni a kamuzast. Ez van..

tegnapelőtt 22:34
 5/86 anonim ***** válasza:
55%

Az jó ha nem gondolod magad ovisnak, csak hát mégis úgy viselkedsz. Ülsz a kocsiban családi összejövetelen, de haza nem mész mert nem akarsz egyedül lenni. Jóban vagy a szüleiddel de van egy szexpartnered, a kettőt meg össze kéne hozni. A flegmhááázás úgy látom megy, úgyhogy hasonló stílusban közölheted anyádékkal, h idèn önállóan töltöd az ünnepeket. Elvègre nem vagy már ovis, igaz?

Ha fhölszedtek khaffantani, nhőj föl a feladathoz.

tegnapelőtt 22:36
 6/86 A kérdező kommentje:

3-as, az én helyzetemben, de köszi a választ. :)

Normális rokonokkal én is jól elvagyok. De a félig demens, agresszív nagyapámmal nem fogok jópofizni, aki már 4 éves koromban is azt a nevelési elvet vallotta, hogy a gyereknek csend a neve és a pofon a legjobb nevelés (nem véletlen, hogy a szüleim sosem hagytak vele egyedül). Vagy a kötözködő nagyanyámmal sem fogok kedveskedni, aki cukorbeteg, 95 kg, de szerinte nekem kéne fogyni és bármikor lát, megjegyzi, hogy de kikerekedtem, híztam vagy terhes vagyok?! Mert ha az előbbi, akkor fogynom kéne!! (61 kg vagyok és 165 centi)

Az alkoholista, lusta, munkakerülő nagybátyám sem érdekel, valamint az agresszív, játékfüggő gyerekei sem. Hidd el, ilyen családban nem éreznéd jól magad, nem véletlen, hogy a karácsonyt leszámítva nem beszélünk velük. :)

tegnapelőtt 22:39
 7/86 anonim ***** válasza:
17%
Akárhogy is, te jól lenézed őket. Nem gaz (nekem) de gondolom ők azért érzik és ezért is kapod az ívet.
tegnapelőtt 22:48
 8/86 A kérdező kommentje:

Miért kéne felnéznem rájuk, tisztelnem őket? A tisztelet nem jár automatikusan, ezt jó lenne már megtanulni.

Akkor is kaptam az ívet, mikor mosolygós kislány voltam, aki boldogan ment mindenkihez, örült a vendégeknek. Csak akkor sokszor nem tűnt fel, hogy 1-1 beszólás bántó, nem láttam annyira mögé, nem értettem, hogy egy idő után anya miért szólt határozottan a szüleinek annyit, hogy "Elég!", miközben velem beszélgettek.

Na, erre mi a mentség szerinted? :) Hogy ők öregek, és ők már csak ilyenek? :)

tegnapelőtt 22:52
 9/86 anonim ***** válasza:
90%
#6, akkor add elő ugyanúgy ezt a szüleidnek, hogy melyik rokonoddal milyen problémád van, és máris megvan az indok arra, hogy kihagyd az egészet, meg sem kell említeni az utazást.
tegnapelőtt 22:54
 10/86 anonim ***** válasza:
84%
Mond azt, amit a szeretőd mond otthon a feleségének.
tegnapelőtt 22:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!