Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 A kérdező kommentje:

Most akkor itt én vagyok a gonosz? Nem az agresszív nagypapa? Vagy a szemétkedő nagyi? Az alkoholizmus sem gond?

9. válaszoló, a szüleim ezekkel pontosan tisztában vannak. Szerinted véletlen, hogy ezekkel az emberekkel évente egyetlen egy alkalommal találkoznak ők is? Úgy, hogy egy városban élnek velük? :)

Tudják, milyenek, apa, ha jön a testvére, eldugja a drágább alkoholokat, és állítja, hogy szerinte a körömlakklemosót is lehúzná, ha pálinkás üvegben tenné elé valaki. Anya sem véletlenül idegbeteg, ha a szüleihez kell mennünk. De azt mondják, hogy karácsonykor egy délutánt ki lehet velük bírni.

10-es, cuki vagy, de nincs felesége.

tegnapelőtt 22:57
 12/86 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nem mondta senki, hogy gonosz vagy, viszont felnőtt nő vagy, indoklás nélkül kihagyhatod az ilyen családi rendezvényeket, amihez semmi kedved. Hiába mondják, hogy 1-2 napot ki lehet bírni velük, te nem bírod ki, és ennyi. Nem kell többet mondanod.
tegnapelőtt 22:59
 13/86 anonim ***** válasza:
100%
A kárcsonyi kötelező pofavizitet a tágabb családdal én is kihagyom évek óta. Kb abban a korban kezdtem el, mint amiben te vagy. A szülőket meglátogatom, meg tesóimat és ennyi. Utána nyugisan elfilmezünk/sorozatozunk, pihenünk a férjemmel.
tegnapelőtt 23:08
 14/86 anonim ***** válasza:
38%

Mond azt, hogy buddhista lettél, ezért inkább meditálással töltöd az idődet rokonlátogatás helyett.

Mond azt, hogy leszbikus kapcsolatod van, s mivel tudod, hogy ez nem fér bele a rokonság értékrendjébe, így nem terhelnéd rokonaid a jelenléteddel (főleg nem pároddal együttes jelenlétetekkel).

tegnapelőtt 23:24
 15/86 anonim ***** válasza:
91%
Még korai adagolni, majd decemberben, és azt mondod, hogy a barátaiddal töltöd. És nem érzel bűntudatot ezenközben, mert felnőttél.
tegnap 00:10
 16/86 anonim ***** válasza:
96%

"Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak"

Itt le is írtad a választ a saját kérdésedre. Már nem vagy egyedül.

Lemész a családi karácsonyra szentestére, másnap (vagy amikor kezdődik a nagycsaládi tortúra), akkor meg visszajössz Pestre, ahogy ezen már magadtól is elgondolkodtál. És utána mehetsz a paskóval újévig utazgatni, arról már nem kell tudniuk.

tegnap 00:25
 17/86 anonim ***** válasza:
36%
Mutass be a pasid egy szintén gazdag barátjának, jó?
tegnap 00:55
 18/86 anonim ***** válasza:
19%

Nagyképű vagy, fellengzős. Összeszedtél egy pasit aki gondolom pénzel és most tömi a fejed(is) láthatóan eredményesen. Kiscsillag, ideje felfognod, hogy nem körülötted forog a világ, minden ember más, alkalmazkodni kell. A szüleidet bántod meg a legjobban, ha karácsonykor nem leszel velük. Kibírod a rokonságot is, csak nyitni kell feléjük, nem tele lenni előítélettel.

És ugyan mi az amit te eszel, ha a rántotthús nem felel meg? De arra is van megoldás, vigyél magaddal kis dobozban.

tegnap 03:23
 19/86 anonim ***** válasza:
96%
Amint felnőttem az volt az első dolgom, hogy szépen fokozatosan leépítettem a rokonlátogatós programokat. Se névnapok, se szülinapok. Többek között karácsony második napján is mindig olyan emberek pofáját kellett lesnem akikkel egy világ van köztünk és csak frusztrációt keltenek bennem. Most már évek óta a tesómmal közös barátunkkal töltjük azt a napot. Sokkal kiegyensúlyozottabb így.
tegnap 04:46
 20/86 Grizesteszta ***** válasza:
76%
Kuldd el magad helyett a 19-et a csaladi karira, bele fog illeszkedni remekul az altalad vazolt kozegbe! A szuloknek meg mondd meg, hogy hazamegy kari elott es/vagy utan, de unnepre elutazol baratokkal.
tegnap 05:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!