Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy a szüleiddel szemben mi lenne jobb.

Mennyire erőszakosak ha megmondod az igazat, vagy féligazat.

Ezt te tudod, te ismered őket.

Vagy megmondod elutazol de nem részletezed, hogy pasival, esetleg kamuzol egy barátnő csapatról.

Vagy munkára vizsgára hivatkozol.

Szerintem már évek óta felkellett volna lázadnod és nem menni senkihez. Nem értem miért nem mondtál nemet soha?

Ha nekem nem jó valami, nem csinálom.

Biztos nem olvastam volna karácsonykor parkolóban és hazudozok betegséget.

Mégis tavaly, mit csináltak volna a szüleid ha nem mész? Hajadnál fogva elrángatnak? Kikellett volna állnod magadért màr 16 évesen.

Ha akkor nem tetted, tedd meg most.

tegnap 06:02
 22/86 anonim ***** válasza:
55%
Neki nem pasija Van hanem nöje ezért nem akkarja felválalni család elött .
tegnap 06:26
 23/86 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk már nincsenek ilyen nagy családi jövés-menések, mert mind meghaltak, ill. az anyámékkal egyidős maradék rokonsággal nem járunk már össze. De éppen elég anyámékhoz hazamenni, rettenetesen utálom, mert másról se szól, csak kapkodásról, csak a zabálós résznél vagyunk együtt az asztalnál, mert még ők is külön vannak minden alkalommal, szóval mindenki elhúz a házban vagy a kertben a saját helyére, ahol elfoglalja magát.De persze,a család az család....24-én! Most már évek óta mindig szervezüönk valami utazást, ami miatt utána lelépünk, és ez idén is így lesz. Ők is kikarácsonyozhatják magukat (tényleg nem tudom, ebben mi a jó), eleget teszünk neki, aztán megyünk a magunk útján. A többiek meg pont annyira nem érdekelnek, mint évközben. Kezdj el felnőni!
tegnap 06:29
 24/86 Grizesteszta ***** válasza:
86%
#23: Szitu szempontjabol nem mindegy, hogy ferfi/no vagy aranyhal? Vele akar utazni karikor es kesz.
tegnap 06:42
 25/86 anonim ***** válasza:
61%

Mivel nekem van önbizalmam, tudok határt húzni, én vagyok az első helyen és nem azt lesem, hogy kiszolgáljam a környezetem, mint a nők 90%-a, így teljesen irreleváns számodra, hogy én mit csinálnék.

Te nem tudod megcsinálni, amíg a "mit fognak gondolni, meg mit fognak szólni" fut az agyadban. Ezért is íródott a kérdés, félsz tőlük, nem mersz a konfliktusba belelállni. Pont az eszköz hiányzik, amivel ki tudod mondani, amit akarsz. Ez pedig az önbizalom. Csakhogy így hosszútávon nem lehet élni.

Vagy mégis mi a terv a kérdéssel? Jön 50 válasz és a legjobb mondatokat megtanulod és felmondod a szülőknek? Ugye tudod, hogy válasz is lesz rá? Ezt pedig senki nem fogja megmondani, hogy ők mit szólnak. Ezt csak te tudhatod, te ismered őket.

tegnap 07:00
 26/86 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan az, hogy hátha tud írni valaki itt olyat, ami 10/10, nem is túl átlátszó. Onnan már menni fog.

22-es, megnyugtatlak, férfi az illető. De ez nem párkapcsolat, így nincs semmi, amit felvállalnék.

18. válaszoló, te amúgy normálisnak érzed magad?

Nem pénzel semmilyen férfi, de ha úgy is lenne, ahhoz sincs sok közöd.

Nem tömi a fejem semmivel, leírtam, hogy több, mint 10 éve minden családi karácsonyozás ugyanúgy telik, pokol az egész, ha nem hármasban vagyunk.

"Kiscsillag, ideje felfognod, hogy nem körülötted forog a világ, minden ember más, alkalmazkodni kell."

Az én világom igenis körülöttem forog, kinek legyek a legfontosabb, ha nem saját magamnak? Kell alkalmazkodni, igen, de nem minden körülmény esetében, néha igenis lehetünk önzőek, hogy azt választjuk, ami nekünk a legjobb.

"A szüleidet bántod meg a legjobban, ha karácsonykor nem leszel velük. "

Pont emiatt írtam ki a kérdést, hogy ezt enyhítsem majd valahogy.

"Kibírod a rokonságot is, csak nyitni kell feléjük, nem tele lenni előítélettel."

Miért arról szóljon az élet, hogy mindent kibírjunk, mert "így illik"? Miért nyissak buta, agresszív, gonosz emberek felé?

"És ugyan mi az amit te eszel, ha a rántotthús nem felel meg? "

:DDDDD

Nem te vagy az egyik rántott húst zabáló rokonom véletlenül?

Szerencsére a világ elég változatos gasztronómiai szempontból is, nem kell kenyéren és vízen éljek, ha nem szeretem a rántott húst.

tegnap 07:15
 27/86 anonim ***** válasza:
100%
Menjél. Ha nagykorú vagy, megteheted.
tegnap 07:22
 28/86 anonim ***** válasza:
90%

Figyelj ha te ennyire és talpraesett és nagytudású vagy, hogy itt mindenkit csípőből osztasz, akkor

1. miért csak egy ágyasa vagy egy faszinak, nem pedig az egyenrangú társa?

2. 22 éves FELNŐTT létedre miért nem tudsz megoldani egy olyan eget rengető dolgot, hogy ne anyuciapucival karácsonyozz?

Annyira szánalmasak ezek a nagypofájú huszonéves csecsemők.

tegnap 07:30
 29/86 Grizesteszta ***** válasza:
0%
Kerdezo, mondd el, higy bsratokksl utazol, azert ksrikir, mert cdak az jo mi denkinek/ olcsobb a bizbasz, skkor van progi-bsrmi... Es tedd hozza, hogy kar, hkgy nem leszel veluk 24-en, de jossz elotte/utana, a rokonokat meg nem sajnalod egy cseppet se... szoval neked jo lesz igy, ok is toltsek kellemesen az unnepet, ahogyan nekik jo.
tegnap 07:33
 30/86 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell allitani a prioritasi sorrendet: mi fontosabb? Elutazni, vagy a szulriddel lenni?

Mert, mergezo rokonok koze en sem mennek. 😈🤷‍♀️

tegnap 07:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!