Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyes, ha egy gyereknek...

Helyes, ha egy gyereknek úgymond tartani, félni kell a szülőjétől? Többi lent

Figyelt kérdés

Helyes, ha egy gyereknek, amikor elesik, az az első gondolata, hogy te jó ég, apa megint kiabálni fog? Helyes, ha egy szülő így neveli a gyerekét, kiabálással csak azért, hogy tekintélyt tartson magának?

Véleményem szerint ha egy szülő így tesz, az az ő szülői kudarcát igazolja csupán. Lehet, hogy negyven éve ez még működött, de ma már más a helyzet. Nyilván érthető, hogy akik ekkor voltak gyerekek azokat így nevelték, ezért lettek ilyen szülővé.

Vagy nem? Várom a véleményeket, ellenvéleményeket is!

tegnapelőtt 21:49
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem helyes. Engem is pont így neveltek. Konkrétan az is baj volt, ha náthás voltam, mert nem vigyáztam magamra.
tegnapelőtt 22:12
 2/35 A kérdező kommentje:

1

Ne is mondd :( mert biztos itt meg ott kaptad el... ismerem

tegnapelőtt 22:15
 3/35 anonim ***** válasza:
0%
Igen, helyes.
tegnapelőtt 22:23
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Engem is így neveltek. Egy nap játék közben összezúztam a könyököm, a karom. Baromira fájt, csupa seb is lettem, de végül nem azért sírtam mert nem bírtam ki a fájdalmat hanem mert attól féltem hogy anyám le fog szidni amiért eltörtem. Nem akartam hogy felhívják, hogy mi történt.

Persze végül azt mondta butaság volt felni ettől, miért haragudott volna. Elmondtam hogy azért mert mindig az volt hogy ha valami bajom esik meg leszek verve. Persze ők nem mondták komolyan de én gyerekként zokon vettem. Akkor ott leesett nekik hogy ezzel a régi szokással csak a beléjük vetett bizalmam csökkent ilyen téren és hogy ez cseppet sem volt helyes tőlük. Azóta másképp csinálnák ha vissza lehetne forgatni az időt.

tegnapelőtt 22:25
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy helyes!

A gyerek ne féljen a szülőjétől. Inkább a szülő legyen a biztos pont az életében.

tegnapelőtt 22:25
 6/35 A kérdező kommentje:

4

Igen, te jól jártál, szerencséd volt :-)

tegnapelőtt 22:32
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk olyan velem is volt, hogy biciklivel nagyot estem. Kiszakadt az ingem jobb könyéknél. 9 éves voltam, mondjuk nem tört el semmim, csak lehorzsoltam magam több helyen. És emlékszem, abszolút nem érdekeltek a sérüléseim, csak az, hogy a kiszakadt ingemre mit fog szólni anyám. Kellemes meglepetés volt, hogy egy kézlegyintéssel elintézte és inkább a sérüléseimmel foglalkozott.

De azt azért nem mondanám, hogy féltem tőle.

tegnapelőtt 22:35
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
Normális szülők 40 éve sem ilyenek voltak.
tegnapelőtt 23:01
 9/35 anonim ***** válasza:
99%

"az ő szülői kudarcát igazolja"

"ezért lettek ilyen szülővé"

Sztm meg nem lehet mindig mindent erre fogni. Apám is egy idióta volt, de sose lennék ilyen a gyerekemmel.

Felnőtt embet félkéne tudja fogni a dolgokat, hogy pl neki rossz volt azt nem csinálja a gyerekével.

tegnapelőtt 23:09
 10/35 A kérdező kommentje:

9

Pont ez a baj, látom a nővéremen: ő is úgy gondolja, hogy apám jól tette hogy anno jól leordította, és be is vallotta hogy tartott tőle, de, mondja ő, ez a helyes mert így van a szülőnek tekintélye

tegnapelőtt 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.