Helyes, ha egy gyereknek úgymond tartani, félni kell a szülőjétől? Többi lent
Helyes, ha egy gyereknek, amikor elesik, az az első gondolata, hogy te jó ég, apa megint kiabálni fog? Helyes, ha egy szülő így neveli a gyerekét, kiabálással csak azért, hogy tekintélyt tartson magának?
Véleményem szerint ha egy szülő így tesz, az az ő szülői kudarcát igazolja csupán. Lehet, hogy negyven éve ez még működött, de ma már más a helyzet. Nyilván érthető, hogy akik ekkor voltak gyerekek azokat így nevelték, ezért lettek ilyen szülővé.
Vagy nem? Várom a véleményeket, ellenvéleményeket is!
1
Ne is mondd :( mert biztos itt meg ott kaptad el... ismerem
Engem is így neveltek. Egy nap játék közben összezúztam a könyököm, a karom. Baromira fájt, csupa seb is lettem, de végül nem azért sírtam mert nem bírtam ki a fájdalmat hanem mert attól féltem hogy anyám le fog szidni amiért eltörtem. Nem akartam hogy felhívják, hogy mi történt.
Persze végül azt mondta butaság volt felni ettől, miért haragudott volna. Elmondtam hogy azért mert mindig az volt hogy ha valami bajom esik meg leszek verve. Persze ők nem mondták komolyan de én gyerekként zokon vettem. Akkor ott leesett nekik hogy ezzel a régi szokással csak a beléjük vetett bizalmam csökkent ilyen téren és hogy ez cseppet sem volt helyes tőlük. Azóta másképp csinálnák ha vissza lehetne forgatni az időt.
Dehogy helyes!
A gyerek ne féljen a szülőjétől. Inkább a szülő legyen a biztos pont az életében.
4
Igen, te jól jártál, szerencséd volt :-)
Mondjuk olyan velem is volt, hogy biciklivel nagyot estem. Kiszakadt az ingem jobb könyéknél. 9 éves voltam, mondjuk nem tört el semmim, csak lehorzsoltam magam több helyen. És emlékszem, abszolút nem érdekeltek a sérüléseim, csak az, hogy a kiszakadt ingemre mit fog szólni anyám. Kellemes meglepetés volt, hogy egy kézlegyintéssel elintézte és inkább a sérüléseimmel foglalkozott.
De azt azért nem mondanám, hogy féltem tőle.
"az ő szülői kudarcát igazolja"
"ezért lettek ilyen szülővé"
Sztm meg nem lehet mindig mindent erre fogni. Apám is egy idióta volt, de sose lennék ilyen a gyerekemmel.
Felnőtt embet félkéne tudja fogni a dolgokat, hogy pl neki rossz volt azt nem csinálja a gyerekével.
9
Pont ez a baj, látom a nővéremen: ő is úgy gondolja, hogy apám jól tette hogy anno jól leordította, és be is vallotta hogy tartott tőle, de, mondja ő, ez a helyes mert így van a szülőnek tekintélye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!