Helyes, ha egy gyereknek úgymond tartani, félni kell a szülőjétől? Többi lent
Helyes, ha egy gyereknek, amikor elesik, az az első gondolata, hogy te jó ég, apa megint kiabálni fog? Helyes, ha egy szülő így neveli a gyerekét, kiabálással csak azért, hogy tekintélyt tartson magának?
Véleményem szerint ha egy szülő így tesz, az az ő szülői kudarcát igazolja csupán. Lehet, hogy negyven éve ez még működött, de ma már más a helyzet. Nyilván érthető, hogy akik ekkor voltak gyerekek azokat így nevelték, ezért lettek ilyen szülővé.
Vagy nem? Várom a véleményeket, ellenvéleményeket is!
20
Személyesen gondoskodom róla :-)
A gyereknek FÉLNI NEM KELL a szülőjétől, ez teljesen rossz nevelési metódus. Erőszak, barbárság, ezzel csak beteg gyereket nevel (ő is erőszakos lesz, vagy rettegő gyáva nyúl).
De. A gyereknek TARTANI KELL a szülőtől.
Éreznie kell, hogy most esetleg valamit rosszul tett, pedig tudhatta volna (amikor pl. nem ez az első eset). És emiatt jogos a szülő rosszallása.
Tudnia kell, hogy ha helytelenül cselekedett, akkor azért kioktatást, esetleg büntetést is kaphat.
De azt is tudnia kell, hogy ha ő nem bűnös, nem akart rosszat tenni, nem tehet arról, ami történt, stb... akkor a szülő ezt tudja, elfogadja, együtt érez a gyerekével, nem fogja ok nélkül szidni. Ilyenkor megértő, együttérző kibeszélés következhet, nem dorgálás.
Lényeg az egyensúly, az arany középút:
a szülő nem despota, hanem bölcsebb vezető,
a gyerek sem fékezhetetlen idióta, de még felelőtlen, segítségre szoruló.
Nálunk is így volt. Megfélemlítés, megalázás, üvöltés a mindenen a problémák teljes semmibe vétele, azért is én kaptam, amit más tett és sorolhatnám.
Tizenöt éve elköltöztem, azóta nem láttam anyámat, és minimálisan sem érdekel, mi van vele. A temetésére elmegyek, de csak azért, hogy végre megnyugodjak.
24
Ez így van, ugyanakkor, ilyenkor sem helyes a kiabálás és a szóbeli megalázás
18 vagyok egy valamotől tart a fiam a boszorkánytól🙂
De túl sokáig már ez se fog tartani mert már 5 éves
27
Ezzel még semmi gond, de ha a megfélemlítés az egyetlen nevelési eszközöd (pl.: ha nem hozol ötöst, akkor nem csinálhatod ezt vagy azt) az már helytelen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!