Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyes, ha egy gyereknek...

Helyes, ha egy gyereknek úgymond tartani, félni kell a szülőjétől? Többi lent

Figyelt kérdés

Helyes, ha egy gyereknek, amikor elesik, az az első gondolata, hogy te jó ég, apa megint kiabálni fog? Helyes, ha egy szülő így neveli a gyerekét, kiabálással csak azért, hogy tekintélyt tartson magának?

Véleményem szerint ha egy szülő így tesz, az az ő szülői kudarcát igazolja csupán. Lehet, hogy negyven éve ez még működött, de ma már más a helyzet. Nyilván érthető, hogy akik ekkor voltak gyerekek azokat így nevelték, ezért lettek ilyen szülővé.

Vagy nem? Várom a véleményeket, ellenvéleményeket is!

jan. 28. 21:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem helyes.
tegnapelőtt 10:55
 22/35 A kérdező kommentje:

20

Személyesen gondoskodom róla :-)

tegnapelőtt 10:58
 23/35 anonim ***** válasza:
89%
#18 ne aggódj, majd fog változtatni, ha meglássa, hogy valami nem jó neki. Sajna az életben mindig nem lehetsz ott mellette, hogy igazgasd. Normális, ha rászólsz, ha valami olyan dolgot akar csinálni, pl idegen kutyát simogatni, de ha majd nem leszel ott csak megcsinálja. Én is olyan voltam, majd egyszer egy kutya rámfutott mikor egyedül voltam, azután nem akarok kutyát simogatni.😆
tegnapelőtt 11:07
 24/35 anonim ***** válasza:
62%

A gyereknek FÉLNI NEM KELL a szülőjétől, ez teljesen rossz nevelési metódus. Erőszak, barbárság, ezzel csak beteg gyereket nevel (ő is erőszakos lesz, vagy rettegő gyáva nyúl).

De. A gyereknek TARTANI KELL a szülőtől.

Éreznie kell, hogy most esetleg valamit rosszul tett, pedig tudhatta volna (amikor pl. nem ez az első eset). És emiatt jogos a szülő rosszallása.

Tudnia kell, hogy ha helytelenül cselekedett, akkor azért kioktatást, esetleg büntetést is kaphat.

De azt is tudnia kell, hogy ha ő nem bűnös, nem akart rosszat tenni, nem tehet arról, ami történt, stb... akkor a szülő ezt tudja, elfogadja, együtt érez a gyerekével, nem fogja ok nélkül szidni. Ilyenkor megértő, együttérző kibeszélés következhet, nem dorgálás.

Lényeg az egyensúly, az arany középút:

a szülő nem despota, hanem bölcsebb vezető,

a gyerek sem fékezhetetlen idióta, de még felelőtlen, segítségre szoruló.

tegnapelőtt 11:31
 25/35 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk is így volt. Megfélemlítés, megalázás, üvöltés a mindenen a problémák teljes semmibe vétele, azért is én kaptam, amit más tett és sorolhatnám.

Tizenöt éve elköltöztem, azóta nem láttam anyámat, és minimálisan sem érdekel, mi van vele. A temetésére elmegyek, de csak azért, hogy végre megnyugodjak.

tegnapelőtt 11:44
 26/35 A kérdező kommentje:

24

Ez így van, ugyanakkor, ilyenkor sem helyes a kiabálás és a szóbeli megalázás

tegnapelőtt 11:52
 27/35 anonim ***** válasza:
79%
#24 q gyerek nagyon kijátsza az ember türelmét. Normális ha néha rákiabálnak, ha már ezredjére csinálja ugyan azt. Aki nem így gondolja az soha nem volt gyerek társaságában sem, vagy acélból vannak az idegei.
tegnapelőtt 12:10
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

18 vagyok egy valamotől tart a fiam a boszorkánytól🙂

De túl sokáig már ez se fog tartani mert már 5 éves

tegnapelőtt 12:14
 29/35 A kérdező kommentje:

27

Ezzel még semmi gond, de ha a megfélemlítés az egyetlen nevelési eszközöd (pl.: ha nem hozol ötöst, akkor nem csinálhatod ezt vagy azt) az már helytelen

tegnapelőtt 12:54
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem tekintélye lesz, hanem eléri, hogy a gyereke egy szorongó roncs lesz, és mindenki kihasználja majd az életében.
tegnapelőtt 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!