Helyes, ha egy gyereknek úgymond tartani, félni kell a szülőjétől? Többi lent
Helyes, ha egy gyereknek, amikor elesik, az az első gondolata, hogy te jó ég, apa megint kiabálni fog? Helyes, ha egy szülő így neveli a gyerekét, kiabálással csak azért, hogy tekintélyt tartson magának?
Véleményem szerint ha egy szülő így tesz, az az ő szülői kudarcát igazolja csupán. Lehet, hogy negyven éve ez még működött, de ma már más a helyzet. Nyilván érthető, hogy akik ekkor voltak gyerekek azokat így nevelték, ezért lettek ilyen szülővé.
Vagy nem? Várom a véleményeket, ellenvéleményeket is!
11
Pont ezt mondom, ha csak azzal tud, ez az ő kudarca és ezt ő is érzi
Emlekszem.
“Ha osszetorod magad, meg meg is verlek.”
Egyebkent ki mit latott, milyen mintat hozott otthonrol. Van aki meg tudta torni, van aki nem. Apai nagyszuleim alkoholistak voltak, mit ad isten, apam is az lett, mast nem latott otthon. Vertek a szulei, hat o is verte batyamat, engem mar nem. O meg sem probalt valtoztatni.
Anyai nagyapam is szeretett tutukezni, anyam megsem lett alkoholista.
En azt mondom, meg kell talalni az arany kozeputat. A gyereknek nem a haverja a szulo, nem beszelhet ugy vele, mintha a seggebol rantotta volna elo, mondjuk a szulore is igaz ez. Az alapveto tiszteletet mindenkinek meg kell adni, nem azert, mert idosebb, vagy mert szulo, hanem mert az minden embernek jar. Aztan nyilvan van, aki kesobb mar nem erdemli meg, de ez masik tema.
A fiamnàl ha üvöltök akkor sincs tekintèlyem...
Annyira makacs ,akaratos
16
Na és vajon mitől makacs és akaratos? Mert senki nem születik így
17 , nehéz vele sokszor de szerintem ennek még hasznát is fogja venni az életben, maximálisan kiáll a vélt vagy valós igazàèrt.
A vèlten kell vàltoztatnia😅,hogy ha nincs igaza nincs igaza.
Például nagyon udvariasan tosztelettudóan megkérdezi szabad -e ? - de a nemet nem szereti hallani 😅
16 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!