Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?
Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.
Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).
Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?
Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?
(22 éves lány vagyok)
Állítsd le magad, kérdező.
Jelentelek, itt anyázni nem szokás. Túlléptél egy határt.
Rendben, jelentsd akkor a paraszt haverodat is! :)
31-es, fontosak a szüleim, persze... De velük jön a többi rokon is. És most szívesebben tölteném máshol, mással a karácsonyt.
33: ezt igy kene elmondani a szuleidnek.
Meg mindig jobb, mintha egyszer kiderulne, nem mondtal _nekik_ igazat.
Nem jelentem. Nem sértette meg a szabályokat. Nem a haverom (azt se tudom, ki az, anonim, mint bárki), de igaza van.
Ez semmi más, mint nagypofájú huszonéves gyerekesség.
Hagyjad, biztos ezt látta a családban, a jó házmester mentalitás sosem rossz. :D
De ha ennyire tanulmányozta a szabályzatot, a kis mogyorónyi agya azt nem fogta fel, hogy offolni sem szabad?
Mégis téged töröltek.
Annyira eszköztelen vagy, hogy anyázásig viszed. Mi lehet a rokonoknál, amikor ott is rádszólnak?? Inkább bele se gondolok.
Gyereksorban tartják. Nem teheti meg azt, amit a 38-as írt, mert akkor többé nem mehetne haza, és a pénzcsap is elzáródna. Ehhez pedig ő még nem elég felnőtt. A dugópajti nem biztos, hogy tovább pénzelné ebben a helyzetben, és az egyetemet se tudná befejezni, menne az utcára.
Az "érzékenyítés" egy tulajdonképpeni engedélykérés, csak nem direktben.
Ezért nem hasznosak ezek a felnőtt tanácsok, mert ő még nem él felnőtt életet. Ez látszik az eszköztelen hisztijén is. Fejben gyerek, akit évtizedek óta leuralt a család.
Neki gyerekeknek való tanács kell, ez az igazi "hogy játsszuk ki anyát és apát"-féle.
Dugópajti meg azért van, mert közben ivarérett lett.
Ez azért durva meghasonlás saját magával, nem irigylem.
Ne gondoljátok, hogy valaki csak azért, mert 22 éves, automatikusan felnőtt. Ő sem az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!