Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam a szüleimnek, hogy...

Megmondjam a szüleimnek, hogy karácsonykor inkább elutaznék?

Figyelt kérdés

Már 10+ éve semmi másról nem szól a karácsony, csak a rohanásról, veszekedésről. Mindenhol esszük a rántott húst töltött káposztával, rám pl. sehol nincsenek tekintettel (ilyeneket nem eszem). 3 nap alatt végigrohanjuk a rokonságot, vagy épp ők ülnek nálunk, mert “hát a család, az család”, de utána egész következő évben újra 0 kontakt. De azért fél óra után elkezdődik a kötözködés, felhozzuk a másik számára érzékeny témákat stb.

Utolsó pár karácsonynál már tényleg a túlélésre játszottam, tavaly pl. második nap már inkább betegséget hazudtam és maradtam otthon. Ráadásul vidék, minden zárva, tehát vagy otthon vagyok, vagy bepofátlankodok valamelyik barátnőmékhez, vagy egy parkolóban olvasok, a kocsiban (erre is volt példa). Gondolkoztam már azon, hogy maradok Pesten, vagy visszajövök Szenteste másnapján, de egyedül sem akartam tölteni a karácsonyt, meg a szüleimmel pl. jól kijövök, csak a többiek gázosak (nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, tágabb család).

Viszont idén lett egy kapcsolatom, ami nem publikus (nem is lesz az). Ő felajánlotta, hogy utazzak el vele decemberben, higgyem el, hogy jobb élmény tényleg pihenéssel tölteni az ünnepeket, nem rohanással, főzéssel, pakolással. Szívesen mennék, de ugye mit mondjak otthon? A szeretet ünnepét a szeretőmmel töltöm?

Gondoltam arra, hogy elkezdem előre az érzékenyítést, de félek, akkor kíváncsiskodni kezdenének, vagy rábeszélni, hogy de menjek haza inkább... Ti mit csinálnátok?

(22 éves lány vagyok)

tegnapelőtt 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
55%

70-es, az engem hol érdekel? Ő problémázik itt már oldalak óta, hogy jaj, mit hazudjon anyucinak, mint egy ovis, közben meg akkora a pfája, hogy az félelmetes.

Ne ide élje ki az összes frusztrációját meg félelmét, hanem anyukával szemben legyen ekkora a szája. Ja, az nem megy.

tegnap 09:51
 72/86 anonim ***** válasza:
40%

Ez igaz, 71-es. Ezt magyarázzuk neki oldalakon át, de lázad ELLENÜNK, holott a családdal szemben kéne.

Valójában rajtunk gyakorol.

tegnap 09:52
 73/86 Grizesteszta ***** válasza:
#64:Kérdező, azt hiszem, hogy valóban megkaptad a kérdésedre a választ és azt is hiszem, hogy te minden értelemben eléggé felnőtt vagy ahhoz, hogy a saját életedben is tudd, hogy mit/miért/hogyan teszel( párkapcsolat vagy nem nyilvánosan felvállalt kapcsolat ill. bármi egyéb felnőtt döntés). Sok sikert neked!
tegnap 09:54
 74/86 anonim ***** válasza:
24%

“Anya, apa, megismerkedtem valakivel és a karácsonyt vele töltöm majd. Nem, még nagyon friss a kapcsolat, egyelőre nem akarom bemutatni.”

Nem tudom, mi ebben a nehéz és mit kell oldalakon keresztül ugatni. Nem csodálom, hogy a saját családod is utál, érdekes, MINDENKIVEL probléma van, kivéve veled. A saját hibáidról valahogy nem írtál, kezdve pl a borítékolható savanyú pofádról, amit vághatsz minden egyes alkalommal már gyerekkorodtól kezdve, mert neked egy rántott hús is fúúúúj meg mindenkit úúútálsz és főleg lenézel. Nem csodálom, hogy még pasid sem volt, ami 22 évesen azért elég érdekes és most is valami házas és/vagy apád korabeli faszit tudtál csak összekaparni.

Az meg aranyos, hogy egyedül azért nem akartál megrohadni Szenteste, mert akkor rájönnél, mekkora egy utálatos senki vagy, aki a kutyát nem érdekli, hanem ha nincs ló, jó a szamár is és azért hazamész, de a szüleidtől már elvárnád, hogy ők se menjenek el a rokonokhoz, mert ez NEKED nem tetszik.

tegnap 10:00
 75/86 anonim ***** válasza:
5%
Na, végre, elhúzott már a kérdező a sok sületlen okoskodásával a fenébe.
tegnap 10:54
 76/86 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, ne foglalkozz itt a sok kötözködő válasszal.

Ők költöttek egy történetet az alap problémád körè.

Mindent kitaláltak hozzá, hogy gyerek vagy, hogy nős a pasi, hogy nőd van, hogy pénzel. Mindent. Szerintem magukból indultak ki.

Mert pl. Nekem egyik sem jutott eszembe.

Szerintem állj ki magadért. Ne csak most karácsonykor hanem mindig. Ha neked nem jó, akkor ne erőltess semmit. Ezt már régen megkellett volna lépned.

Na, kitartás.

tegnap 11:07
 77/86 A kérdező kommentje:

Nem húztam el, ez az én kérdésem ugyanúgy. Jókat nevetek a frusztrált kis kirohanásaitokon. :)

Eddig nem is "faszim" volt, hanem barátnőm, most már hirtelen férfi lett belőle? Házas is hirtelen, egyre jobb. Miért van bennetek ennyi keserűség és düh? Ki bántott titeket ennyire?

tegnap 11:11
 78/86 anonim ***** válasza:
26%
Hazudd ugyanazt anyucinak amit a pasid hazudik a családjának, amikor elvisz d*gni.
tegnap 11:28
 79/86 A kérdező kommentje:

Megint csak a hülyeséget írod, aztán csodálkoztok, hogy nevetek rajtatok. :(

Sehol nem írtam róla semmi konkrétat, de ti már hozzáköltöttétek, hogy idősebb, nős, gazdag, nem is férfi, hanem nő... Tényleg ilyen nehéz elhinni, hogy két felnőtt, független ember nem vágyik párkapcsolatra, de szexuálisan vonzódnak egymáshoz és jól érzik magukat?

tegnap 11:33
 80/86 anonim ***** válasza:
4%

22 évesen ez még imponál neked. Aztán rájössz előbb vagy utóbb, hogy ez semmi. A tisztességes családra kellene törekedni, de ha beállsz lotyónak, akkor normális fiúknál semmi esélyed. Igen, még ma sem.

Hidd el, fordítva is így van.

Valószínűleg valamelyik egyetemi tanárod az, azért ennyire titkos, ugyanis más lehetőséged nincs, ez a környezet a jelenlegi világod.

tegnap 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!