Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok havonta...

Mennyi pénzt adnátok havonta a fiatoknak/lányotoknak, ha nem szeretnétek, hogy dolgozzon egyetem mellett? Mennyi a reális?

Figyelt kérdés

Ami fix kiadása van minden hónapban, az 34500 forint a kollégium, 5000 a helyi bérlet, 1890 országbérlet.

Ösztöndíjat nem kap.

Mennyit reális adni egy hónapra, hogy ne dolgozzon?

okt. 21. 20:19
 81/108 anonim ***** válasza:

#80 Az otthoni étkezés is pénzbe kerül.

Egyébként nem tudom milyen rezsiről beszélsz. Koliban nincs külön rezsiköltség, a kolidíj se lesz olcsóbb, ha hazamegy. Meg koliba lehet mosni. Nálunk havi 2 díjmentes, mosószert is biztosítanak, konkrétan tilos sajátot vinni. Ha hazamennék akkor amúgy többe kerülne mosni, mintha a koliba teszem.

Másrészt meg a hazautazásról. Én speciel nem tudok elindulni pénteken, marad a szombat. Vasárnap meg mehetek is vissza a koliba, ha hazamegyek. Rengeteg idő rámegy erre, és csak hétvégén lenne több időm tanulni. A munkáról meg annyit, hogy diákmelókon se tolerálják, ha csak hétvégente dolgozol, de havi egyszer így se mész be. Én is csak úgy tudok dolgozni egyetem mellett, hétvégén, hogy ho-ban vagyok. Bejárós munkákra nem vesznek fel, ha minden 3-4. hétvégén nem mész.

okt. 23. 21:07
 82/108 anonim ***** válasza:
0%
Mindkét gyerekem 500 ezer-500 ezer forintot kap minden hónapban, plusz ha van valami extra költségük akkor arra külön.
okt. 23. 21:38
 83/108 anonim ***** válasza:
81 pont ez az, hogy a gyerek egyáltalán nem dolgozna. Akkor nyugodtan haza tudna menni. Feltételezem nem Nyíregyházáról jár Pécsre egyetemre, hanem 1,5 max 2 órára az otthonától. Gondolom nem 0-24 hétfőtől vasárnapig tanul és órákon ül, hanem lenne igénye bulizni is meg néha kicsit kikapcsolódni, hazajönni meg alig jön. Ha nem orvosira jár, akkor biztos nem adnék neki havi fizetést. Én is kolis vagyok Szegeden, 100 km-re lakom, minden hétvégén hazamegyek, első 3 napra megoldom a kajám úgy, hogy otthonról viszem, maradék 2 nap még főzök, így kapok 100-at összesen egy hónapra. Mellette mekiben részmunkaidőben dolgozom, ahogy hézag van az órarendemben (gyógytornász szakon vagyok).
okt. 23. 21:39
 84/108 anonim ***** válasza:
82 de a kérdező valószínűleg nem milliomos
okt. 23. 21:40
 85/108 A kérdező kommentje:

Őszintén, nem sok releváns választ kaptam.

A legtöbben nekiálltatok okoskodni, hogy dolgozzon, miközben egyáltalán nem erről szólt a kérdés. Az már eldőlt, hogy nem akarom, hogy dolgozzon, ne ezt bíráljátok felül a válaszokban, hanem a leírt kiadásokat figyelembe véve adjatok iránymutatást.

ÉN nem akarom hogy dolgozzon a lányom. Ezt egyrészt anyagilag biztosítani is tudom. Másrészt az unokatesójánál is azt láttam, hogy azután bukott ki egyetemről, hogy dolgozni kezdett, és a munka fontosabb lett, mert több munka, több pénz. Én nem akarom, hogy a lányomnál is ez legyen. Elkezd órák közt dolgozgatni, meg hétvégén, aztán egyszercsak az lesz, hogy kihagyja az előadásokat a munka miatt, aztán a gyakorlatokat is. Na nem, ne induljunk el erre.

okt. 23. 22:34
 86/108 A kérdező kommentje:
A lányommal az volt a kompromisszum, ha szakmailag releváns munkát talál, akkor oké, vállalja el, de ilyen mekiben sütögetés, meg kasszázás, gyári munka és társai ne legyen tanév közben. Nyáron oké, nyáron volt már ilyenen, de tanév közben ne.
okt. 23. 22:38
 87/108 anonim ***** válasza:
0%

Oké akkor adj neki havi 800 at plusz évszakonként még 3-400 ezret új ruhatárra. Had tanulja meg a lustaságot az a gyerek. Remélem még büfészakra is jár és tarthatjátok el 50 éves koráig

82es muszáj volt ezt a hazugságot leírni mégegyszer? Egyszer már jót röhögtünk rajta

okt. 24. 06:18
 88/108 anonim ***** válasza:
85 akkor ha annyira tudjátok anyagilag, akkor a fentebb felsoroltakon kívül pénzeljétek még havi 3-400-zal. Meglátjátok hány hónapig működőképes ez az egész.
okt. 24. 07:56
 89/108 anonim ***** válasza:
44%
Amúgy meg nem értem miért kell ennyire hisztizni, hogy mindenki bunkó. Honnan tudjuk mennyi nálatok otthon az össz havi kereset és hány emberre kell az elosztani + mennyi a rezsi? Adj annyit, amennyi belefér baszki.
okt. 24. 07:58
 90/108 anonim ***** válasza:
49%

64+

Indulj ki abból, hogy rengeteg fiatal felnőtt 300000 ftnál kevesebb fizetésből menekül albérletbe otthonról. Millió ezzel kapcsolatos kérdés akad itt. Na ők ebből kb 150000-et kifizetnek a lakhatásra, a maradék megmarad nekik a megélhetésre. Valószínűleg sokat nélkülöznek emiatt, és őket többnyire nem segíti a család.

A te lányodnak csak a hétköznapi ellátását kell megoldani, mindezt úgy hogy vasárnap biztosan csomagolsz majd neki 1-3 étkezésre kaját, és péntek este már valószínű otthon eszik nálad. Tisztálkodási szereket/eszközöket eddig is havonta megvetted neki gondolom, ebből nem kell több, csak azzal számolj mindenből 2x annyi kell elsőre, mert két helyen használja. De ugye emiatt ritkábban is fogynak el, így költségben ez évi szinten nem több. A ruházkodását eddig is te oldottad meg neki, tehát ezzel tisztában vagy nagyjából mennyit költesz el erre. Ezt szintén továbbra is te finanszírozod.

Neked annyival kell több pénzt biztosítanod, hogy normálisan tudjon étkezni, ami azért napi min 3 étkezést jelent, és ebből 1x meleg étel kéne. Ezen kívül, gyakran vannak az órarendben lyukak, általában 2x40perc + órák közötti szünetek. Ilyenkor többnyire beülnek a fiatalok az egyetem "kocsmáiba" a csoport társakkal. Isznak egy üdítőt, esetleg esznek egy melegszedvicset stb. Vagy vissza mehet a koliba is, de többnyire a vidéki bejárosokkal maradnak.

Egyetemek környékén 1800-2600 ft között mozog egy menü, reggeli vacsi valami péksüti aldi/lidl stb vagy szendvics, esetleg néhány melegszendvics. Ezért napi 4000 ft-ból simán kihozza az étkezését.

4000*21nap=~84000 ft

alap költségek ~40000 ft

Ezen kívül szerintem heti 10000 ft zsebpénz elegendő, mert minden mást te alapból megveszel neki.

Korábbi hozzá szólásomban 140-150000 ft/hó írtam, de ha nem csomagolsz neki kaját akkor inkább 160-170000 et mondanék. Aztán itt jön képbe az, hogy ez az összeg belefér-e a családi költségvetésbe. És persze minél több napra csomagolsz neki egy kész ételt, akkor annál lejjebb nyomható ez az összeg, a napi 1800-2600 ft-al.

Ami jellemző, hogy 2-3 adagnál többet nem érdemes neki csomagolni, mert nem fogja megenni, és korlátozott a hűtő mérete is. Ez egy vasárnapi vacsi meg hétfő kedd főétkezése meg van belőle. Szóval ez így heti - ~5-6000 ft, ami havi -~20000 ft/hó. Így jön ki az amit 64#-ben írtam.

Ha sportol természetesen az is plusz összeg, csak arra figyel, hogy normálisan étkezzen! Rengeteg kolis elbulizza a kaja árát, utána meg éheznek. Így emiatt hetente adjad neki a pénzt! Ekkor is elszórhatja, de legalább korlátozod ezzel is valamilyen szinten. Ha jól bánik a pénzével akkor természetesen nem kell részletekben adni neki.

okt. 24. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!