Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok havonta...

Mennyi pénzt adnátok havonta a fiatoknak/lányotoknak, ha nem szeretnétek, hogy dolgozzon egyetem mellett? Mennyi a reális?

Figyelt kérdés

Ami fix kiadása van minden hónapban, az 34500 forint a kollégium, 5000 a helyi bérlet, 1890 országbérlet.

Ösztöndíjat nem kap.

Mennyit reális adni egy hónapra, hogy ne dolgozzon?

okt. 21. 20:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/108 anonim ***** válasza:
78%
Ne törődj velük 30as. Ezt még lehet szokni. Ha a fiad írná ki, hogy "csak" 70k-t kap tőled az egyetembe, ugyan ezek az emberek elküldenék dolgozni, hogy ne az anyjának élősködjön.
okt. 22. 10:44
 32/108 anonim ***** válasza:
100%

#31 köszi a kedves szavakat.

Tényleg nem értem, hogy mi ez az agyonpumpolás..jó hogy nem én adok pénzt óvszerre.

Persze van az az eset, amikor tényleg nem tud az egyetemista dolgozni. Pl. a lányom most fog érettségizni és orvosira akar menni. Ha sikerülni fog akkor diákmunka max nyáron jöhet össze. Ha majd ott leszünk lehet kénytelen leszek a neki szánt megtakarísból lefaragni. De egyben ő is gyűjti a pénzecskéjét, én mindenesetre fizetem a biosz-kémiatanárt, és a ha dolgozni megy akkor hazaviszem a munkából, csomagolok neki és próbálom megteremteni neki azt a környezetet, hogy tudjon tanulni.

okt. 22. 10:55
 33/108 anonim ***** válasza:
11%
200-300ezer a kollégiumi díjon felül.
okt. 22. 11:23
 34/108 anonim válasza:
81%
Talán már túl lett tárgyalva, de sztem havi 90 az élelem, kocsmázás 10-20e, kultúra szintén egy húszas, egyéb kiadások szintén egy húszas. Tehát 90 + 15 + 20 + 20 + 35 + 5 ≈ 185eFt
okt. 22. 11:23
 35/108 anonim ***** válasza:
63%
80-100-120 ezer ft körül. Attól függ mikre szokott még költeni. Kajára biztos nem elég annyi, amennyit a 12-es válaszoló írt, és még azon felül is háztartási, tisztálkodási, kozmetikai cikkeket vesz, ( utóbbit akkor, ha lány) Esetleg néha szórakozásra is költhet, időnként italra. Ruhákra, kiegészítőkre, táskára, írószerekre. De érdemes váratlan kiadásokra is felkészülni, ha elromlik a telefonja, laptopja. De igazából a szülő tudja, hogy mennyit tud erre szánni, és ha kevesebbet, akkor a gyerekének kicsit meg kell húzni a derékszíját.
okt. 22. 11:33
 36/108 anonim ***** válasza:
31%
Nem normális, aki havi 20 ezret ad a kocsmázásra egy felnőttnek.
okt. 22. 11:39
 37/108 anonim ***** válasza:
100%
Itt arról szól a kérdés, hogy úgy mennyit adnátok Egyetemista gyereketeknek havi megélhetésre, a közlekedésen, és lakhatáson kívül a megélhetésére, hogy nem dolgozik a tanulás mellett. ( Mivel sokan írták, a diákmunkát is )
okt. 22. 11:53
 38/108 anonim ***** válasza:
0%
400 ezer minimum.
okt. 22. 12:30
 39/108 anonim ***** válasza:
68%

#36, a kocsmázást nem hinném, hogy szó szerint értette az egyik hozzászóló, hanem az amolyan "üljünk be valahová" helyzetekre. Ahol illik rendelni legalább egy üdítőt, vagy kávét, sütit..

Vagy vigye magával a vizes palackját? Esetleg maradjon ki minden társas interakcióból, mert ilyesmikre nincs egy fityingje sem?

okt. 22. 12:31
 40/108 anonim ***** válasza:
85%

"Felvágott (ez első héten elfogy): 500 Ft"

500 forintnyi felvágott nekem egy étkezésre elég, nem egy hétre. Debil vagy, hogy ilyeneket írsz?

okt. 22. 12:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!