Orvosok/orvostanhallgatók! Ti mikor döntöttétek el, hogy orvosok szeretnétek lenni? Gimnázium alatt? Vagy mindig is tudtátok?
Én gyerekként minden akartam lenni, tanártól kezdve, a lakberendezőn át, a bankárig minden, az orvosi gyerekként fel sem merült bennem, nincs is a családban orvos, mint sokan másoknál, de még csak más egészségügyi dolgozó sem.
Viszont gimis koromban egy ideig nagyon sokat kellett orvoshoz járnom, volt, hogy jöttek a hallgatók is és akkor tetszett meg igazán az orvoslás. Tehát igen, én gimnáziumban döntöttem el, hogy orvos szeretnék lenni és én is most fogom kezdeni a másodévet.
Több, mint egy évvel később is jó a válasz?
Én végülis állatorvosi egyetemre akarok bejutni, így valójában nem vagyok még hallgató. Alsó tagozatosként sok minden érdekelt, akartam zenetanár, állatgondozó, stb. lenni, majd felsős éveimben az informatika érdekelt. 11 évesen kaptam meg első nyuszimat, nagyon imádtam, aztán néhány hónapos korában egy betegség elvitte. Ekkor kezdtem el érdeklődni az állategészségügy iránt, hogyha másik állatom lesz, akkor ilyen esetben ne csak tudatlanul nézzem, hanem legyen valami fogalmam, hogy hogyan segíthetek. Aztán amikor a középsuliról dönteni kellett, akkor az informatika szakot választottam, majd 16 évesen, tizedik osztályban kezdtem el komolyabban gondolkodni, azon hogy állatorvos legyek, amikor menhelyen voltam közösségi szolgálatos. Végül, mint informatikus végeztem a szakgimnáziumban, abban az évben februárban már mindenki szorgalmazta, hogy jelentkezzek egyetemre, mivel informatikát tanultam, abból vizsgáztam, így mérnökinformatika szakra jelentkeztem. Fel is vettek, de az első félév után úgy döntöttem, hogy én mégiscsak megpróbálom az állatorvosit, ha nem is leszek az, annál többet nem veszíthetek, hogy tanulok, elkezdtem készülni az emelt szintű érettségikre bioszból és kémiából. Idén még nem jelentkeztem, először le akartam érettségizni, kíváncsi voltam az új ponthatárokra, de jövőre jelentkezem és ha marad az elmúlt évek ponthatára, akkor a jelenlegi eredményeim alapján be is jutok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!