Miert van az, hogy egy orvosnak/orvostanhallgatonak (legfőképp műtőben tevékenykedőnek) nem lehet műkörme/géllakkja, de muszempillaja igen?
Gondolom mivel gitározni se lehet hosszú körömmel (nem tudod rendesen lefogni az akkordot), a sebészi eszközöket se tudod úgy megfogni ahogy kellene.
Az egyetemistáknak meg van gyakorlatuk is.
Steril gumikesztyüt kiszakíthatja, fertőtlenítést akadályozza.
Ez pont elég indok.
A többi már csak ráadás, gondolok itt a sebészi, mütéti eszközök, műszerek biztos kezelésére.
Be sem tudsz rendesen mosakodni a műkörömmel, nem arra vannak kitalálva a dezinficiensek.
A műszempilla is leeshet, mondjuk a nyitott hasba.
Amúgy akik ilyen területen dolgoznak, azok nem a műkörmös kasztja a társadalomnak.
Koszi! Így már értem.
Orvosira készülök, nem vagyok plazacica, csak gellakkom van, de elég hosszú a kormom és sokan hiszik hogy műköröm de sose lenne mukormom, és persze leszedetem ha az kell hozzá, csak azert már megszoktam és szeretem ezért kérdeztem. :D
Nálunk a köröm hosszúsága sem szívlelt, nem csak a lakk..
Még kórházi gyakorlatok előtt már megkaptuk, hogy házirendben elvileg 0.03mmel lehet hosszabb a vége. Persze ezt nem mérik, de ettől függetlenül elvárják, hogy rövidre vágott körmöd legyen. Nyilván ez is a kórokozók miatt. (Sote)
Ezt orommel hallom akkor:D
Boncterembe se kell menni első évben?
Igen, most fogok érettségizni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!