Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok havonta...

Mennyi pénzt adnátok havonta a fiatoknak/lányotoknak, ha nem szeretnétek, hogy dolgozzon egyetem mellett? Mennyi a reális?

Figyelt kérdés

Ami fix kiadása van minden hónapban, az 34500 forint a kollégium, 5000 a helyi bérlet, 1890 országbérlet.

Ösztöndíjat nem kap.

Mennyit reális adni egy hónapra, hogy ne dolgozzon?

okt. 21. 20:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/108 anonim ***** válasza:
100 de nem mindegy, hogy ezt pl villamosmérnökként, gyógyszerészként vagy közösségszervezősként írod. Nyilván nem minden szak olyan, hogy nem tudsz mellette dolgozni, de jó lenne egy reális képet adni.
okt. 29. 18:35
 102/108 anonim ***** válasza:
70%

#101 Nem nekem címezted a kommented, de amit írsz , az a kérdés szempontjából irreleváns bullshit.

A kérdezőnek az az álláspontja, hogy a lánya ne dolgozzon. Innentől marhára nem érdekes, hogy azért ne dolgozzon, mert villamosmérnöki mellett nem ér rá, vagy azért ne dolgozzon, mert bár ráérne, nem akarja a szülő, hogy szakmailag irreleváns melóval töltse az időt, ha nincs szükség arra a pénzre.

okt. 29. 19:55
 103/108 anonim ***** válasza:
46%
De amúgy azt is figyelembe kell venni itt, hogy nem vagyunk egyformák. Mondjuk lehet van, aki orvosi mellett is tud dolgozni, olyan kevés időt kell tanuljon de van aki egy gyengébb egyetem mellett se tud, mert nehezebben megy neki. Ugyan úgy joga van az utóbbinak elvégezni az egyetemet, és ugyan úgy lehet értékes tagja a társadalomnak, mint egy olyan szuper ember, aki az alvást még hírből sem ismeri. Nem vagyunk egyformák, így nincs amiért ítélkezni. Van aki tud dolgozni, van aki nem. Ennyire egyszerű. Itt nagyon elmentetek a kérdés tárgyátol, nem értem minek kell ennyi oldalon át ezt vitatni. Mindenkinek a maga baja, a szülők meg a saját költségvetésük szerint adják a pénzt a gyerekeinkek.
okt. 29. 22:48
 104/108 anonim ***** válasza:
0%

Orvosi mellett senki nem tud dolgozni, mert attól, hogy kevesebb idő kell a dolgok felfogásához, még a beadandókat idő megcsinálni.

És már bocs, de aki egy Kodolányi Főiskola gazdálkodás menedzsment szakán vagy Gál Ferenc Egyetem csecsemő és kisgyermeknevelő szakon bukdácsol, az ne járjon egyetemre. Úgyse fog semmit érni a diplomája, ha még ezt is vért izzadva szerzi meg. Vannak helyette ugyanezen a szakon, aki 4,5 fölötti átlaggal és TDK eredménnyel fel lesznek majd véve jó munkahelyre.

okt. 30. 07:53
 105/108 anonim ***** válasza:
104es szerencsére ezt nem te szabod meg. Lehet az elmélettel egyeseknek baja van, de attól a gyakorlat jobban meg neki. Mint mondtam, nem vagyunk egyformák. Ha a szülő egy normális szülő, hagyja, hogy a gyermeke elvégezzen egy egyetemet akkor is, ha nem tud mellette dolgozni. Én ismerek olyant, akinek nehezen ment az egyetem szintén menedzsment szakon. Most egy nagy cégnél 7 számjegyű fizetése van. Szerencsére a szülei nem olyanok voltak, mint te, és támogatták őt az első diplomáig. Lehet te egy egy szakot lenézel, de attól egyeseknek az a szak igen is nehéz. Ne állítsd be hülyének azokat az embereket, mert lehet te se fogod többre vinni. Amúgy meg, én is egyetemen vagyok, pénzügy és bank szakon. Ha fejreállnék 10× se tudnék egyszerre dolgozni, és ösztöndíjat kapni. Senki se tudna. Az ismerőseim közül mindenkit segítenek otthonról, mert aki elkezdett dolgozni első éven az ki is bukott, hiába próbálkozott. Csak egy évig tönkretette magát. Sok ismerősömet szintén támogattak a szülők alapképzésen, olyan is van akit pedagódián. Mégis most jól viszik. Szóval szerencsére nem te mondod meg, hogy kit hogyan támogassanak otthonról, mert igenis vannak olyan emberek, akiknek a legnehezebb a szaros diploma megszerzése, majd gyakorlatban jobban tudják használni.
okt. 30. 09:17
 106/108 anonim ***** válasza:
32%
Egy infó szakon valóban ez van. Diszkrét matek és kalkulus az egy nagy halál. Meg a bonyolultságelmélet. Nyári gyaknál meg a cég kinyalja a segged, mert maradéktalanul elvégzed a melót és könnyen kiszúrod és megoldod a problémákat. De aki egy humán szakot is csak szülői anyagi támogatással tud elvégezni és mindent a segge alá nyomnak, az előtt nem fogom megemelni a kalapom. Nekem is van ismerősöm, aki 11 év alatt végezte el a jogi egyetemet, azt is önköltségesen (nem, nem diákhitellel, a szülei minden félévben utalták az összeget) és az albérletét is a szülei fizették. Neki konkrétan megvették a diplomáját. Közel nem lesz annyira értékes jogász, mint egy 5 év alatt (időben) diplomázott jogász angol és német felsőfokúval. Akár tetszik, akár nem.
okt. 30. 10:42
 107/108 anonim ***** válasza:
#106os látom nem érted így se. Persze, akinek a dupla annyi idő kell ahoz, hogy elvégezzen egy egyetemet, az annyit is ér. Persze vannak ilyen szélsőséges esetek. Én azt mondom, hogy aki tanulni szeretne, de nehezebben megy neki, de attól elvégzi, nem maradnak el vizsgái, és így jobban tud tanulni, nehogy már csak azért kezdjen el igába állni egy mekinek, és hátráltatni önmagát, csak mert itt gyk- n a nagyon bölcs anonim válaszolók azt mondták az anyjának, hogy ezt kell csinálni, mert szerintük az egy büfészak, ahol tanulnak. Érdekelne, hogy itt felének az érettségin túl van- e valamilyen végzettsége amúgy. A szülő ismeri és felméri a saját gyermeke képességeit, így hadd döntsön ő erről. Nem kell dolgozzon valaki csak azért, mert szerintetek az a normális. Persze vannak esetek, amikor q gyerek csak szórakozásnak nézi az egészet, azt én se ajánlom, hogy szponzorizálják. De akkor, amikor tényleg haladni akár, de még kell a szülői segítség, és belefér a keretbe, az szerintem egy tök normális dolog.
okt. 30. 12:08
 108/108 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem attól függ hogy ki mit tanul. Egy humán szaknak is meg van a nehézsége, főleg, ha valaki egy nagyon nehéz keleti nyelvet tanul, vagy töri, vagy magyar szakot csinálja, DE még mindig nem ér fel egy orvosival vagy a jogi karral. Mert akinek seggelnie kell a római jogot, vagy az emberi bélrendszert kell oda-vissza tudnia minimum 80%-ig (különben nem lesz meg a kettes), ott nem biztos, hogy lesz idő a munkára. Viszont egy bölcsész karos, vagy egy turisztika és vendéglátás szakon lévő hallgatónak nem kell napi 10 órát tanulnia, hogy ne essen ki az egyetemből. Sőt, még egy pénzügy-számviteles hallgatónak is belefér a diákmunka (pedig az már tényleg egy komolyabb szak). Ami meg a készségeket illeti, szerintem az ne menjen közgázra, aki nem jó matekból, ne menjen jogra, ha szar a szövegértése, ne menjen orvosira, ha nem jó bioszból meg kémiából...
nov. 2. 19:54
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!