Mennyi pénzt adnátok havonta a fiatoknak/lányotoknak, ha nem szeretnétek, hogy dolgozzon egyetem mellett? Mennyi a reális?
Ami fix kiadása van minden hónapban, az 34500 forint a kollégium, 5000 a helyi bérlet, 1890 országbérlet.
Ösztöndíjat nem kap.
Mennyit reális adni egy hónapra, hogy ne dolgozzon?
Én 2007-ben kezdtem az egyetemet, a lakótársamnak volt hasonló anyja, aki heti 1000 Ft-ot adott a gyerekének.
Nekem 5000 Ft-ot adtak hetente, úgy, hogy, hétfőtől csütörtökig voltam ott+ 25 ezer Ft volt az albi, rezsivel.
Tehát olyan 50 ezer Ft-ba kerültem havonta.
A csaj kvázi abból evett, amiket meghagytam, pl ha hétvégén megmaradt kenyerem, ott hagytam neki, vagy felvágott nem fogyott el, mondtam neki, hogy egye meg nyugodtan.
Egy idő után az lett, hogy elment dolgozni, iskola helyett, mert nem bírta fenntartani magát.
Egyszerűen vannak szülők, akik egyáltalán nem kédzítenek tervet arra, ha a gyerekük egyetemre megy mi lesz, pedig minimum 18 évük volt rá.
Csak a mának élnek, hónapról hónapra.
Általában azért nem egy gyerekük van, hanem legalább 3.
Ráadásul az említett lány anyja állami munkahelyen dolgozott, tehát szociális támogatást sem kapott, mert pár Ft-tal meghaladta az 1 főre jutót:(
Hát 500 Ft-ból veszek kb 13 deka felvágottat. Azt első héten beosztja. A plusz 25 ezret azért kapja, hogy vegyen új felvágottat, kenyeret, sajtot... Nekem valamiért elég 13 deka felvágott 5 napra, a gyerekemnek is 🙂. Különben is, nem egészséges minden nap legalább 10 deka felvágottat megenni, mert teli van zsírral, ízfokozókkal, natrium glutamáttal. De te tudod hogyan cseszed szét az egészségedet.
"Vagy vigye magával a vizes palackját? Esetleg maradjon ki minden társas interakcióból, mert ilyesmikre nincs egy fityingje sem?"
Amelyik társaság csak piálással tudja jól érezni magát, az annyit is ér.
45 elmenni kajálni vagy moziba...sztm alap dolog és az is pénz.
A kérdés még midig azoknak szól, akik nem akarják hogy a gyerek dolgozzon. Ha nem akarom hogy dolgozzon nyilván van pénzem rá és én pl nem akarom hogy úgy legyen, mint anno én voltam.
#45, te a hozzászólásomnak azt a részét nem olvastad, hogy "üdítő, kávé, süti..?" Írtam ott az alkoholt? Ha valahová beülnek, muszáj rendelni. Legalább egy mentes vizet.
Ezekből a "közösen beülünk valahová" alkalmakból marad ki, ha nincs rá pénze.
Tudom, beszélgessenek a parkban, az iskolai könyvtárban vagy az aluljáróban. Az ingyen van. A messenger is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!