Mennyi pénzt adnátok havonta a fiatoknak/lányotoknak, ha nem szeretnétek, hogy dolgozzon egyetem mellett? Mennyi a reális?
Ami fix kiadása van minden hónapban, az 34500 forint a kollégium, 5000 a helyi bérlet, 1890 országbérlet.
Ösztöndíjat nem kap.
Mennyit reális adni egy hónapra, hogy ne dolgozzon?
A dicsekvés az megy neked, látom:)
Azért megkérdezném őt is, hogyan éli meg, amikor nem hallod.
#61 eret fogsz vágni ha azt mondja jól érzi magát?😃
Amúgy büszke vagyok a fiamra☺️
Vagy csak megtanulta felvenni az álarcot.
Ez is az életképesség része, megtanulni kivel lehetünk őszinték és kivel nem.
Bizonyára minden ember arra vágyik, hogy minél nehezebb körülmények között érje el a céljait:)
Vagy, amikor látja, hogy a csoporttársainak jobb, mert az ő szülei nem sóherek.
Van a családi háztartásnak egy minimum költségvetése, szóval nagyon azon múlik mennyi a fennmaradó összeg.
A másik dolog a minimum összeg felett kell megtakarítást képezni, váratlan kiadásokra, ami lehet egy mosógép javítás, vagy csak egy új csizma télre.
Ezt pedig mindenkinek saját magának kell tudni, hogy a minimum költségvetése felett évente mekkora összeget jelent a plusz dolgok fedezése.
Ha az ezen felüli összeget oda adja valaki az egyetemista gyerekének, az még mindig azt jelenti, hogy hónapról hónapra élnek. Így nincs anyagi biztonsága a családnak.
Én 140-150000 többet nem adnák neki. Tanuljon akkor lesz ösztöndíja is.
Sok esetben vicc amilyen összegeket írnak! A legújabb nem fidesz által fenntartott statisztikákkal foglalkozó intézmény szerint a magyar családok 1/3 nem tud finanszírozni magának 100000 ftos váratlan kiadást, még több hónap alatt sem! A másik 1/3 pedig nehezen, de megoldaná, hónapokig gyűjtve egy pl mosógépre. A lakosság 15% az aki jól él, ez az a réteg aki képes akár 100-200000 ftal támogatni a gyerekét havonta!
Lehet itt dobálózni a nagy számokkal, de a magyar lakosság 2/3-a nélkülöz...
56 szíved joga annyit adni amennyit akarsz. Mindenki eldönti maga.
Dolgozik oké...de akkor minek válaszolsz? 😄 Ember...ott van, aki nem akarja hogy dolgozzon!
Engem a kutya nem támogatott, ott is kellett hagynom az egyetemet a munka miatt, mert teljes állást kellett vállalnom...pedig szüleim megtehették volna bőven.
Dolgoztam keményen hogy így is itt tartsak ahol. Viszont egyik fő célom hogy ha lányom olyan egyetemre szeretne menni akkor maximálisan tudjam támogatni és ebbe a szórakozás is egy bizonyos kereten belül bele fog/ kell férjen. Nem akarok hogy dolgozzon...ettől még nem lesz életképtelen, nem ezen múlik.
A másik. Most 4.-es még csak. Nem kap meg csak úgy mindent (megtehetném), ha jól tanul vagy itthon segit pl akkor kap olyan dolgokat ami nem alap és letszükséglet, de akkor se mindig és érdekes nem megy a hiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!