Mi tegyek? A lányomat teljesen elkényesztetik?
#20 Nem. Csak amikor fiatal voltam és csóró, excelben vezettem a költekezéseimet, és arra jöttem rá, hogy sokat lehet spórolni ha magadnak csinálsz nagyon sok mindent. Az alapélelmiszerek közül vannak olyanok amiket havi szinten veszel és van amit kicsit ritkábbabn. Meg persze különböző kajáknak különböző tápértékük van....na és vannak élelmiszerek amike folyamat pörögnek, azaz a romlandók.
De ezek mind hiába ha nem fordítasz rá időt.
Pl nem péksütizek, hanem minden este megcsinálok 2-3 szendvicset, vaj-felvágott-sajt és valamilyen basic zöldség.Persze nem csak ez a napi kajám, de a lényeg, hogy bolti preparált ritkán eszem, étterembe is akkor járok ha nyaralók, vagy ha valami különleges event van. Halat is eszem, de nem hetente, szoktam különlegesebb sajtokat is enni. Viszont nassolni nem szoktam, inkább hetente egyszer. Meg persze mindig nézem mi akciós, vagy ha valami le van sárgázva akkor megveszem, pl múltkor 10*100 grammos felvágottat vettem 1500 ért, több mint a felére le volt értékelve és az is ment a fagyasztóba, szóval egy kis ideig nem kell felvágottat venni, és még így tudtam halat is venni, vagy a Lidl-ben van néha ilyen ments meg csomag és így vettem egy laáda zöldséget 400 forintért. Mivel fiatal koromban nem volt sok pénzem és nem akartam úgy élni, hogy nem tudok félre tenni azóta is táblázatban vezetem a kiadásaimat. Most is hiába keresek egy millió körül, bennem ez megmaradt, hogy ésszel kell bánni a pénzzel. De ez nem azt jelenti hogy fukar vagyok, pl szeretem a gurné dolgokat és havonta szoktam szusizni, vagy elmenni megenni egy steak-et...szerencsére a mostani feleségem is hasonlóan gondolkodik, és meglepő módon egy tip-top nőről van szó, aki ad magára. Az igényesség és a költséghatékonyság nem zárják ki egymást.
+pénzt sem a gyerek kezébe, sem anyu kezébe nem adnék. És az egész pénzügyet a gyerekkel nem beszélném meg.
Ha kell valami néha, mondjuk egy kabát, azt megveszitek együtt,ha hiszti van, mert nem elég drága, akkor nincs kabát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!