Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/181 anonim válasza:
0%

67 a kérdezőnek írtam.

De írtam neked pm mert debreceni vagy.

2023. aug. 28. 10:46
 72/181 anonim ***** válasza:
91%
"Egyébként meg az édes anyámról gondoskodom, feláldozva a saját önálló életemet. Ezt miért nem látja senki?" - miért kéne feláldozni az életed? NEM KELL, épp ez a lényeg. Jelenleg én is itthon élek, harmincas éveimben járok, a szüleim már 70 évesek elmúltak, nem kell őket pesztrálni, eltartani, gondoskodnak saját magukról. Egy barátnőm szintén otthon él, a 65 éves anyukájával, egy évvel fiatalabb nálam, de neki sem kell pesztrálnia az anyját. Te direkt hülyegyerek szerepbe helyezed anyádat, hogy sajnáljanak. Igenis mártír vagy!
2023. aug. 28. 10:53
 73/181 anonim ***** válasza:
70%

Ha a helyedben lennék, nem csak a házimunka rám eső részét végezném el, hanem honorálnám annyival az ingyen lakhatás/eltartás miatt, hogy mindent elvégzek a ház körül, levéve minden terhet a válláról. Ha már mint írtad, "idős", 68 éves.. És ez számomra természetes lenne, nem a vállon veregetést várnám. De ehhez semmi közöm, hogy hogyan viselkedsz otthon.

Viszont továbbra sem érted a történteket. Beszólsz a saját családtagodnak, majd mikor kapsz te is 1-2 neked nem tetsző mondatot, akkor fel vagy háborodva. Mi jogon? Miért gondolod, hogy te jobban meg lettél bántva, mint ők? Gondolhatod, hogy őket ugyanígy érintette a te monológod. Én a helyedben elmennék, személyesen bocsánatot kérnék, és csak utána várnám maximum, hogy édesanyám is bocsánatot kérjen tőlem.

2023. aug. 28. 11:00
 74/181 anonim ***** válasza:
88%
Passzív, agresszív, mártír vagy! Pontosan az! Anyádat akarod beállítani negatív személynek, akit még barátnői is látogatnak, nem szorul rád. Veled ellentétben, aki megkeseredett, elégedetlen savanyú életű, kit senki az ég világon nem keres. Ezen gondolkozz el, kinek van szüksége kire? Édesanyád meg magába keresi a hibát, mit rontott el. Gyanítom semmit, egyszerűen te furcsa, aki mindent fordítva lát.
2023. aug. 28. 11:03
 75/181 anonim ***** válasza:
69%

Neked gyerek se kell ahhoz, hogy játszd a mártírt 😂

Túlteszel a momzikon

2023. aug. 28. 11:17
 76/181 anonim ***** válasza:
84%

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Hadd kérdezzem meg kérlek!

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Egy babalátogatáson... Neked ebben mi a jó?

Erre válaszolsz légyszives. Köszönöm. Várom.

2023. aug. 28. 11:28
 77/181 A kérdező kommentje:

Csak beszélgettünk, adták ott a tanácsokat a picivel kapcsolatban, fürdetés, popsi krém stb.

És úgy hozta a beszélgetés.

Nagynéném mondta, hogy alig várja, hogy a pici szaladjon be az ajtón ha jön hozzá, mert mennyire fogja őt szeretni. Anyám rákontrázott, hogy majd hogy elhalmozza sütivel, és Őt is mennyire fogja szeretni.Csak olyan képzelgésekről beszéltek amik szinte csak a filmekben vannak. Elmondta az unokatesóm veje, hogy azért nem vállalt el egy állást mert itt a pici, és szeretne a családjával maradni.

Próbáltam komolyabb irányba terelni a beszélgetést, és így jött a megjegyzésem. De már bánom

2023. aug. 28. 11:38
 78/181 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem összefoglalhatjuk úgy, hogy te féltékeny lettél a pici babára, zavart, hogy mindenki őt ajnározza, és be kellett szólni valamit. Ennél kevés szánalmasabb dolog van. És mielőtt azt hinnéd, természetesen nem kell mindenkinek osztoznia a babaimádatban, de csöndben is lehetett volna maradni. Egy esküvőn sincs helye annak, hogy emlegesd mondjuk, mennyi válás van manapság, meg a vőlegény amúgy is egy nőfaló.
2023. aug. 28. 12:08
 79/181 anonim ***** válasza:
90%

"Próbáltam komolyabb irányba terelni a beszélgetést, és így jött a megjegyzésem. De már bánom”

"Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon"

Ezzel aztán tényleg komoly mederbe terelted a témát. Konkrétan gyerekvállalás megbánását vetetted fel, mely friss szülőknek nagyon jól eshetett. Örülj neki, hogy csak mosolyogtak, és anyád kimentett a helyzetből. De te most is, hogy többen is rávilágítottak a lényegre, saját magad sertettségét szajkozod. Empátia nulla, vőjelölt nincs, barátok nulla. Anyád nyakán, akire te szorulsz rá és nem fordítva... Osztogatod a kéretlen tanácsokat, szimplán, mert felerősödött benned az irigység. Gratulálok! Nálam emberileg többszörösen megbuktál.

2023. aug. 28. 12:20
 80/181 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, egy a baj, SENKI, a lőtéri kutya sem kérdezte a véleményedet, na EZÉRT voltál orbitális bunkó.
2023. aug. 28. 12:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!