Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/181 anonim ***** válasza:
90%

Miért te a továbbtanulással, karrierépítéssel hol tartasz? Vagy mire jutottál? Sehová, amint látható.

És ha úgy gondolod, hogy te nem vagy hibás, jól cselekedtél, akkor miért nincs annyi önbizalmad, hogy vállald, miért érezted úgy, hogy ide kérdést kell írnod róla, 2 millió idegennek mi köze hozzá?

2023. aug. 27. 23:38
 42/181 anonim ***** válasza:
86%

"Mit tennétek?"

Magamba néznék, és próbálnék egy őszinte választ keresni magamban ezekre a kérdésekre:

Igazából mit szerettem volna elérni ezzel megjegyzéssel? Mit reméltem ettől, és mi értelme volt ennek a megnyilvánulásomnak?

Nem illene-e bocsánatot kérnem a történtek után?

De gondolom, ha kifogásolod a válaszokat, még mindig nem fogod fel, hogy mit tettél, és nem érzed át annak a súlyát, hogy elmentél babalátogatóba, és kedves, szeretetteljes megnyilvánulás helyett gyakorlatilag azt jelentetted ki a család kis szeme fényéről a szerettei körében, hogy szerinted helyesebb lenne, ha nem élne.

Nem szeretnék a lelkedbe gázolni, de nem lehet, hogy az van az egész mögött, hogy azzal vagy elégedetlen, ahogy a saját életed alakult, esetleg te is családot, gyerekeket szerettél volna, és annyira fáj, hogy neked nem jött össze, hogy nem, hogy örülni nem tudsz mások örömének, de még azt is megpróbálod magadnak és nekik megmagyarázni, hogy ők hoztak rossz döntést, amiért fiatalon gyereket vállaltak?

2023. aug. 28. 00:18
 43/181 anonim ***** válasza:
90%

"Egyébként ahhoz kinek mi köze van miért élek még az anyámmal, akár 40 felett?"

Érdekes, hogy az a kérdés nem merült fel benned időben, hogy neked mi közöd van ahhoz, hogy egy 20 év feletti házaspár gyereket vállal?

Nem érzed a kettős mércét?

2023. aug. 28. 00:24
 44/181 anonim ***** válasza:
93%

"A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt."

Szerintem hálás lehetsz nekik, hogy veled ellentétben volt bennük annyi érzelmi intelligencia és jóindulat, hogy nem rontották el a hangulatot azzal, hogy őszintén elmondják, hogy mit gondolnak a megjegyzésedről.

2023. aug. 28. 00:27
 45/181 anonim ***** válasza:
58%

42. Válaszadó! Tökéletesen összeszedted a lényeget. Gratulálok!

43. Válaszadó! Megfogtad te is a lényeget! Gratulálok!

Remélem e két válaszból érzékeli már a 40 éves szűz, hogy hol a hiba.

2023. aug. 28. 00:30
 46/181 anonim ***** válasza:
89%

Ha választ kérsz egy kérdésedre, akkor bírd a kritikát is, ne csak azt várd, hogy mindenki neked adjon igazat. Nem olvastam végig a kommenteket, de tényleg ne menjünk már el személyeskedésbe! Semmi közötök hozzá, hogy a kérdező hogyan él, meg hogyan néz ki.

Kérdésre visszatérve: Nem mindenkinek a továbbtanulás és a karrier a cél. Van, aki családalapításra vágyik, és igen, ez már 20 évesen is megtörténhet. Alapjáraton én is azt mondom, hogy korai, de nem ismerem a családi hátteret, ha ők ezt megtehetik, és erre is vágynak, akkor hajrá. Szerintem sem volt szép, hogy egy babalátogatáson rögtön ezzel kezdtél be, és ha anyukád normális hangnemben szólt vissza, akkor én nem látok ebben bántót részéről. Legalábbis nem bántóbb, mint amit te mondtál.

Természetesen neked is meg lehet a véleményed, de nem feltétlen kell más szemébe elmondani. Otthon, a látogatás után édesanyádnak nyugodtan elmondhattad volna négyszemközt. Viszont látod, neked sem tetszik, hogy más a te életedről csámcsog, és beleszól, véleményt alkot, akkor miért nem gondolsz bele, hogy nekik is rosszul esik, hogy nem a boldogságuknak örülsz velük, hanem lehúzod őket, hogy "ez meg most minek kellett ide?!" És ezt most minden rosszindulat nélkül írtam, hogy átlásd más szemszögből is a szituációt.

2023. aug. 28. 00:34
 47/181 anonim ***** válasza:
7%
Tegyél te is kéretlen emgjegyzést, lehet sézreveszi magát.
2023. aug. 28. 02:20
 48/181 Darius- ***** válasza:
21%
Sokan nem tudják felfogni, hogy a gyerekük vagy más családtag nem klón. Meg hogy feltétlenül az lesz, amilyennek nevelik. Azon is múlik, de nagyrészt a személyiségen és a környezeti hatásokon. Ha gyakran megaláz, költözést javaslok.
2023. aug. 28. 02:55
 49/181 anonim ***** válasza:
88%
Kovid járvány után nehéz állást találni? Hol élsz te? Erre nem lehet fogni semmit. Alatta is volt munkám és azóta is van. Amúgy már vége van szóval nincsen kifogás.
2023. aug. 28. 03:00
 50/181 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként ahhoz kinek mi köze van miért élek még az anyámmal, akár 40 felett?

Pont annyi közünk van hozzá, mint neked ahhoz, ha valaki 20 évesen szül. Ha normális végzettséged lenne, akkor simán találtál volna állást és nem kéne anyuci cicijén szopikázni vénlányként.

2023. aug. 28. 06:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!