Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
 181/181 anonim ***** válasza:
Tényleg komikus volt a te szábdól! Nem bántásként, de ahogy előttem is írták sokan, voltak sokkal rosszabb idők S mainál, és mégis születtek gyerekek. Hiszen valahogy itt vagyunk. Lehet magadban kellene egy kicsit nézni, és elgondolkodni, hogy jó e középkorúan az anyáddal élni. Ha nem, nem késő változtatni. Ha igen, akkor pedig ne beszélj hülyeségeket ilyen szitukban a rokonoknak. Az egy dolog, hogy hülyének is néznek, de meg is sértetted őket. Ha választani szeretnél, nem akarsz anyáddal élni, ami szerintem beteges ennyi idősen költözz el, élj önállóan. Elgondolkodhatnál azon is, hogy akarsz e társat. Ha igen, akkor neked milyen hibáid vannak. Nem mindig úgy van az, hogy mindenki rossz, mindenki ostoba, csak te nem. Ha esetleg a lányokhoz vonzódsz, légy őszinte magaddal, válald fel, keres lányt, legyetek boldogok. Ha mégis a pasikhoz vonzódsz, akkor engedd őket közel magadhoz. Ennyi idősen, ha mégis szeretnétek babát, mérlegeljetek, konzultáljatok orvossal, vagy fogadjatok örökbe egy csöppséget. Ha nem szeretnétek gyereket, akkor ez van. Ne légy megkeseredett, vénlány anyád nyakán! Szerintem neked sem jó. Sosem késő változtatni. Sose mondj ilyen kínos megjegyzést egy babalátogatáson. A megszólalásod volt komikus, de nem muszáj a besavanyodott vénlányt szerepét élni.
ápr. 5. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!