Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?
Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.
Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)
Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.
Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.
Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.
Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.
Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?
138as megkérdezted anyucit hogy válaszolhatsz e a kérdésre?:-D Tévedsz, nem szültem 20 évesen, 27 voltam, férjjel saját ingatlannal. Bár neked ez elképzelhetetlen gondolom.
De van barátnőm, aki 19 évesen leszült, 2 évig éltek a mamahotelben, aztán albérlet. Azóta két diplomája van, és még egy gyerek ugyan attól a férfitól. És nem úgy tűnik hogy ott akarná hagyni, hiszen már a kisebbik gyerek is kamasz lassan, tartalmas, jómódú életet építettek fel.
És szerintem sokkal inkább gyerek egy 40 éves aki anyuci szoknyáján lóg, mint egy 20 éves, akinek párkapcsolata és SAJÁT! ingatlana van. Tudod mit jelent az ugye? Azért mert neked sose lesz csak ha anyuci rád hagyja.
Menjél, segíts anyucinak bevásárolni, meg hátha jut kis reggeli cicike is.
"A kérdező meg pont, hogy még életképesebb is, mint a többi 40 évesek nagy része, hiszen magán kívül még egy másik felnőtt emberről is gondoskodik"
Gondoskodik? Ne vicceljünk. Bevásárol, valami házimunkát is végez. Ezt meg kéne csinálnia akkor is, ha egyedül élne. A többi 40 éves nagy része a családjáról gondoskodik, gyermeket nevel, és MELLETTE segít a szüleinek. Én munka mellett jártam a nagyanyámhoz, aki tényleg segítségre szorult, a kérdező utazni képes anyjával ellentétben. A mamámat fürdetni kellett, takarítani nála, bevásárolni, stb. És ez még mindig nem az az 0-24 idősgondozás kategória. A kérdező errők mit sem tud, de te sem.
Azért agyvérzést ne kapjatok már, mert a kérdező nem gondoskodik a családjáról, miután nincs is neki, más meg másképpen él.
Ezt kéne elfogadni, hogy mindenki hagyja békén a másikat, mindenki úgy éljen, ahogy neki jó, amíg nem bánt senkit. Kit érdekel, ha a kérdező életképtelen? :D Engem rohadtul hidegen hagy. Az hogy bunkó volt, az tény.
143as, senkit se érdekelne, ha a kérdező a 0 elért érdemeire nem osztogatná az észt(ami láhatóan nincs neki)
Én kőkeményen a szemébe röhögnék annak aki vénlányként otthon lakik, de játsza az élet császárát, mikor láthatóan még egy normális párkapcsolata se volt, jó eséllyel szüzen fog meghalni, max akkor nem, ha fizet a szexért. Értelmes pasinak nem kell 40 éves otthon szopitzzó vénlány/öreglegény.
Nálam és a környezetemnél legalábbis a legnagyobb red flag az életképtelenség.
Te melyik bolygón élsz 145?
Sok 30-as él otthon, párkapcsolat nélkül. Jelenleg én is. SAjnos nincs huszmillám elköltözni, de köszönöm a kormánynak a csokot meg a babavárót, amivel felnyomták a 3-4 milliót érő ingatlanok árát 25 millióra, nehogy egy egyedülállónak esélye legyen elköltözni.
Az albérlet meg? Ha kivesz valaki egy albérletet. jó esélye van éhendögleni, lemondani alapvető emberi dolgokról, mert az albérlet szintén infállódik, de a fizetés nem.
Elhiszem hogy itt sokakat utálnak a szülei és elköltöztek 16 évesen, munkába álltak, sajnos nem mindenki volt ilyen szerencsés. Igen, van aki kénytelen otthon élni ilyen árak mellett. n
Azért meg ne kezdjen senki kapcsolatba, hogy ne haljon éhen. Mert ez meg baromság.
Mi albérletben élve raktunk félre lakásra. Nem anyámék nyakán. Persze el lemondásokkal járt. De valamit valamiért. 22 évesen már elköltöztem otthonról.
146, oké, megértem azt is ha valaki nem akar párkapcsolatot és családot, csak akkor ne játsza az eszét hogy milyen jó neki mamahotelezni, meg ne nézzen le normális embereket, akiknek sikerült elérni bármit is.
De normális végzettséggel, egyedül is fent lehet tartani egy albérletet, rengeteg embernek sikerül:-)
146o,s én egyedülálló, 30as nőként, budán albérletben simán tudok félretenni havi 151-200 ezret. Igaz, két munkahelyem van, de megér annyit hogy ne anyám nyakán éljek.
Aki megakarja, megoldja, ha meg lusta többet dolgozni, akkor fogadja el hogy nem fog senkinek kelleni soha az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!