Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?
Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.
Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)
Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.
Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.
Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.
Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.
Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?
Aki boldog és kiegyensúlyozott, az nem rúg bele egy frissen szült anyába. Mert magyarázkodhatsz, de ez szimpla irigység a másik életére, szóval gondoltad, odaszúrsz valamit, nehogy már pofátlanul boldog legyen.
A kérdéshez nincs köze annak, mikor kelsz reggel, takaritasz meg társai. Otthon élősködik anyádon, nehogy majd meg e világ legjobb emberének érezd magad attól, hogy legalább a háztartást viszed. Ez a minimum. Anyud meg mit mondjon, ha elzavarna dolgozni, akkor meg az lenne gondod. Ez neked így kényelmes, anyádat etet és fedelet ad a fejed fölé, tedd össze a két kezed, hogy ilyen türelmes veled. Talán, ha dolgoznál, nem lenne időd ilyeneken agyalni, hogy ki mikor szült. Meg talán lenne tényleg pénzed, amit félre tudnál rakni, nem csak itt magyaráznál róla.
Nem a kérdező vagyok, sőt, én is leírtam neki egy korábbi kommentben, hogy nem értek egyet a történtekkel. Viszont mindezt kulturált módon tettem, nem a lelkébe tiporva, mert nem az a cél, hogy a földbe döngöljem és végig sírja az estét emiatt, hanem az, hogy megértse, miért nem volt helyes amit csinált.
"Kérdező azt kapod amit érdemelsz.." - Komolyan? Kölcsön kenyér visszajár? Mi ez, a dedó? Ilyen módon hogy várjátok el tőle, hogy ő is kedvesen viselkedjen bárkivel, ha ugyanezt a gonoszságot kapja tőletek? Nem az lenne a lényeg, hogy normál hangnembe elmondjátok neki a miérteket, hogy megértse? Ez a bünti, hogy érezze magát rosszul, amiért (egyébként szerintem bele sem gondolva a mondanivaló súlyosságába) megbántott valakit? Majd ha a gyereketek ellop egy nyalókát a boltban, meghúzza az ovis társa haját, vagy csúnyákat mond egy iskolatársa szemébe, akkor őt is leüvöltitek a sárga földig, hogy egy senkinek érezze magát? Na ugye, hogy nem. Mert nem az a megoldás, hogy visszaadjuk a gonoszságot, a megbántást, hanem az, hogy megértessük az egész szitut. És továbbra is azt mondom, hogy nem értek egyet a tettével, mert ilyet más ember szemébe nem mondunk. De semmi nem fog változni attól, mert elmondjátok, hogy sehova nem tart az élete. Alapból mi közötök van az életéhez? Honnan tudjátok, hogy hol tart az élete? Mindezt abból szűrtétek le, hogy 3 kommentben elmondott 3 mondatot magáról? Semmit nem tudtok róla, így semmi jogotok nincsen ilyen szintű és hangnemű véleményt alkotni róla. De ha mégis megteszitek, akkor továbbra is azt tudom mondani, hogy nem vagytok különbek nála, sőt a gonoszság még nagyobb bennetek.
Kérdező, ez már annyira elment személyeskedésbe, hogy a helyedben kikapcsolnám az értesítést ennél a kérdésnél, és nem reagálnék többet, mert sosem lesz vége. Reméljük megértetted mit akartunk szép-és-csúnyaszóval elmondani neked, és sikerült tanulni a hibából.
Már az elején megértettem, hogy nem kellett volna azt a megjegyzést tennem.
Köszönöm a normális hangnemben íródott kommentet.
Sajnos nem tudom, hogy lehet kikapcsolni az értesítést, már azon gondolkodtam, hogy törlöm a regisztrációmat.
A napi rutinod az kb egy házi cseléd és te ettől boooldog vagy :D nem baj az csak legalább ne lennél mellé buta ,mint a főd.
Jajj itt sok ember milyen csúnyán megnyílvánul... Na ugye ugye h szarul esik... Mert te mit csináltál? Ugyanezt!
Legalább személyesen kérnél bocsánatot de az ugye nem megy meee háá mé kéne nemM
Több napja történt, nem váltunk el haraggal egymástól. Azért nem akarok elnézést kérni, mert nem akarom ezt a "bakit" szóbahozni.
Úgy váltunk el mint máskor.
Miért kellene akkor ezt újra felhozni? Megtörtént, elmúlt.
Mindenki éli tovább az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!