Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/181 anonim ***** válasza:
91%

Utólagos engedelmeddel ajánlottalak az ismerkedés kategóriában.

Az életben sehol nem tartó, 35-40 éves nőt keres egy pasi.

2023. aug. 28. 09:38
 62/181 anonim ***** válasza:
92%

"Viszont egy olyan világban, társadalomban élünk ahol a hozzám hasonló "szabad" nőket "el ítélik", na most ezt a dolgot anyám az egész család füle hallatára dobta be."

A szabad nő nem az anyja nyakán él, és megkeredettségében beleköt másokba, hanem élvezi az életet, és úgy boldog.

A bátyám kb. a te férfi változatod. Tutira pofánröhögném, ha előadná, hogy ő saját akaratából szingli majdnem 40 évesen. 😄 Nála sem egy döntés ez.

2023. aug. 28. 09:42
 63/181 A kérdező kommentje:

Sok olyan dolog van ami miatt büszke lehet rám a családom, bármit is gondoltok rólam néhány sor alapján.

Ez az én életem, nem akartam gyereket, ennyi. Az, hogy anyám "nem ezt várta", hát nagyon sajnálom! Egyébként meg az édes anyámról gondoskodom, feláldozva a saját önálló életemet. Ezt miért nem látja senki? Rendben, volt egy erős kéretlen beszólásom, vissza csinálni már nem tudom. De akkor sem alázzuk meg a másikat, semmilyen körülmények között, pláne nem a gyermekünket, egy távoli rokon miatt. Azt miért nem sérelmezte senki, hogy anya pl. betolakodott a családjukba? Azt mondta, hogy neki is dédunokája a kis baba. Ez nem furcsa? Semmi köze a picihez, mégis úgy csinált mintha neki is ünnepelni kellett volna, személyes sikerként kezelte a baba születését. Elfogadom, hogy hibáztam, legközelebb jobban oda fegyelek majd.

Tényleg nem kérek több választ

2023. aug. 28. 09:45
 64/181 anonim ***** válasza:
91%

Sorolom a passzív-agresszív mártírszereplő ismertetőjegyeit

-Ő sosem hibás

-Ő csak jót akar

-Ő a körülmények áldozata

-Ő annyi mindent megtesz

-Ő nem érti, miért vele van a baj

-Ő nyugodt hangon beszél mindenkivel, nem érti fordítva miért nem kapja

-Mikor szembesítik a hibáival, elgondolkozik egy pillanatra, elismeri a hibát, ám egy kib@szott "de" mindig ott van, amiben a másik a hibás.

És a legszomorúbb, hogy nem lehet vele értelmes beszélgetést folytatni, mert állítja, hogy zöld az ég, hiába mondja mindenki más, hogy kék. A kommunikáció velük is csak akkor működik, ha ugyanazt a valóságot látjuk.

2023. aug. 28. 09:55
 65/181 anonim válasza:
15%

Maximálisan egyetértek.

Mi az instád?

35f Debrecen

2023. aug. 28. 10:05
 66/181 anonim ***** válasza:
91%

Bár nem kapcsolódik ide, miért kell édesanyádról gondoskodni?

Csak visszanyalt a fagyi. Alapesetben anyukádnak se kellett volna a te életedet így emlegetni, de volt egy nagyon bunkó, kéretlen beszólásod, ő lightosabb formában viszonozta.

Nekem a legjobb barátnőm mondta már, hogy olyan, mintha a testvére lennék. Ez egy pozitív megjegyzés, nem tolakodik be vele az életembe, és nem azt jelenti, hogy akkor majd örökségre is számot tart:-) Az, hogy te féltékeny vagy, hogy anyukád egy tőled távolabbi rokont is közelebbiként kezel, már más tészta. Azt meg próbáld elfogadni, hogy veled ellentétben más örül egy kisbaba érkezésének, és nem vészmadárkodik. Én amúgy 24 évesen szültem, marhára nem örültem volna, ha nekem osztottad volna az észt.

2023. aug. 28. 10:11
 67/181 anonim ***** válasza:
0%

Nincs instám. Az oldalon csakis a segítségnyújtás a célom az azt befogadó embereknek.

De örülök, hogy te is debreceni vagy. A SZUSZ parkban van egy klassz strand, ma még nagyon meleg lesz, ott viszonylag családiasabb, kevesebb vendégszámú a terület. Jó lehetőség ismerkedni. Vagyis nagyobb az esély, mint itt a pszichés betegek között.

Ha egyaltalán nekem írtad, nem a kérdezőnek. 🤣

2023. aug. 28. 10:12
 68/181 A kérdező kommentje:

"Bár nem kapcsolódik ide, miért kell édesanyádról gondoskodni?"

68 éves, már idős Ő is.

Én járok a boltba, vásárolok ha jönnek a barátnői, vigyázok a házra ha elutazik stb.

Be szedem a ruhákat, porszívózok, minden amire szükség van.

Egyébként nem tartom magam passzív-agresszív mártírszereplőnek.

2023. aug. 28. 10:23
 69/181 anonim ***** válasza:
92%

Ja, ezek a feladatok mellett tényleg nem lehet időd élni. Ezt más saját család mellett, külön élve is be tudja vállalni. A 68 meg nem idős, ha nincs más egészségügyi gondja.

2023. aug. 28. 10:29
 70/181 anonim ***** válasza:
90%
Szóval, végzel házimunkát, ha már ott élsz:-) Ha az anyukád szokott utazgatni, az nem éppen arra utal, hogyha elköltöznél, nem tudná magát, ill. a háztartást ellátni. De persze, be lehet így is állítani, mintha kb. egy magatehetetlen embert ápolnál…
2023. aug. 28. 10:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!