Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/181 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, hogy esett volna ha a friss anyuka meg visszakérdez, hogy miért kell középkorúként egyedül, a mamahotelben élned? Milyen érzés hogy a kutyának se kellesz?
2023. aug. 27. 21:00
 32/181 anonim ***** válasza:
81%

"Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon"

Hát ez a cirkalmas körmondat egy családi babalátogatáson pont annyira életszerű, mint amikor José Romualdo bejelenti Isabel Mariának, hogy "én vagyok a rég elveszett fiad".

A másik életszerűtlen elem, hogy a "többiek" mosolyognak, meg örülnek egy ilyen megjegyzés után, és senki nem vágja nyakon a kérdező, ordítja le a fejét, dobja ki azonnal a lakásból. Persze egy esetben elképzelhető: ha minden családtag tudja, hogy a kérdező szellemi fogyatékkal élő, és meg se kell hallani, amiket összehord.

2023. aug. 27. 21:33
 33/181 anonim ***** válasza:
84%

"Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon"

Ennyit mertél megjegyezni? Hát vajon mi van még a fejedben ezzel kapcsolatban? Most komolyan kérdezem. Tényleg nem érzékeled a problémát a megjegyzésedben? Súlyos problémák vannak nálad kérdező!

2023. aug. 27. 21:44
 34/181 anonim ***** válasza:
83%
Hová tűntél amúgy? Nem erre számítottál ugye?
2023. aug. 27. 21:45
 35/181 A kérdező kommentje:

Kaptam itt (is) hideget, meleget. Egészen elment lehordás irányba az egész komment áradat. Elkezdtetek személyeskedni, de hagyjuk is!

Egyébként ahhoz kinek mi köze van miért élek még az anyámmal, akár 40 felett? Gondolom mindenkinek össze jött az élet, és ha valaki másként él, mint a megszokott az már csak szégyelni való lehet? Miért lennék túlsúlyos? Ebben a bizonytalan világban, pláne a Covid járvány után nagyon nehéz állást találni, de egyébként is.

Én így boldog vagyok, és még mindíg nem hiszem, hogy akkora tragédia történt volna a mert elmondtam a véleményem. Az ha valaki 20-as évei elején szül, az nem felháborító?!? Szerintem inkább a tovább tanulást, karrier építést kellett volna támogassák az unokatesómék. De nem, annyi cél volt, hogy ház legyen meg baba.... Csak segíteni akartam, erre fel itt is mindenki engem támad, itthon meg a saját anyám megaláz az egész család előtt. Nem kérek több választ, köszönöm!

2023. aug. 27. 22:34
 36/181 anonim ***** válasza:
87%

Hát, ha nem érzed bunkónak a megjegyzésed, akkor nem érzed, ezzel nem tudunk mit kezdeni, rengetegen leírtuk, mi volt vele a probléma.

Számomra nem felháborító, ha valaki a húszas évei elején vállal gyereket. Az ő dolga, nekem semmi közöm hozzá, és neked sincs, hiába az unokatesódról van szó. A gyerekvállalás teljesen egyéni döntés. Ne gyere azzal, hogy segíteni akartál, utólag ez mégis hogy segítene, hogy a szemére hányod, minek szült? Ha tényleg csak azért szült, amiért mondod, hát ez van, nekem is megvan az ilyen emberekről a véleményem, de rájuk is hagyom, nem az én dolgom. Nekem se esne jól, ha mások beszólogatnának a gyerekvállalással vagy bármivel kapcsolatban. És úgy gondolom, neked se, hiszen anyukád megjegyzése miatt tetted fel ezt a kérdést

2023. aug. 27. 22:43
 37/181 anonim ***** válasza:
77%

Te igy vagy boldog, allitasod szerint bar nem ez latszik.

O meg ugy boldog.

Nem, nem felhaborito, hogy valaki fiatalon szul. O igy dontott, te meg mashogy.

Segiteni akartal? Mivel? A pofatlanul bunko beszolasoddal?

Komolyan ennyi eszed van?🙄

2023. aug. 27. 22:43
 38/181 anonim ***** válasza:
88%
Segíteni akartál? Hogyan? Kéretlenül, megjegyzed, hogy korai még a baba, és később lehet másképp gondolják? Ki kérte , hogy te kifejtsd a véleményed? Mégis mit tegyenek a babával? Tegyék félre a polcra? Istenem, te 40 fölött is éretlen elkeseredett, besavanyodott ember vagy. Anyád 100x értelmesebb, és neki adok igazat. Ne covidozz nekem, meg keress kifogásokat az elcseszett életed miatt! Nőlj fel, aztán tessék kibújni anyu szoknyája alól és tessék élni. Ne másokat kéretlenül, nyugodt hangon sértegetni. Aztán meg, ha valaki visszaszól, jössz ide sebet nyalogatni.
2023. aug. 27. 22:45
 39/181 anonim ***** válasza:
86%
"Az ha valaki 20-as évei elején szül, az nem felháborító?!?" Nem xd Miért lenne az? Még ház is van, nem albiba vagy anyós nyakára szültek.
2023. aug. 27. 23:23
 40/181 anonim ***** válasza:
84%
40 éves szűz 😆
2023. aug. 27. 23:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!