Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/181 anonim ***** válasza:
93%
A bunkó itt te voltál a kéretlen megjegyzéseiddel, frusztrációddal, amit kivetítettél rájuk. Nyugodt hangon.
2023. aug. 27. 17:22
 2/181 anonim ***** válasza:
94%
Egy már megszületett baba kapcsán ilyet mondani mérhetetlen nagy tahosag. Megkerdojelezed a szülei döntését eleve, firtatod azt. Ja és nem muszáj mindenkinek 40 évesen szulneo, a kapcsolatukat is kétségbe vontad.
2023. aug. 27. 17:23
 3/181 anonim ***** válasza:
94%

1.: Pont ezt akartam írni, de attól féltem, hogy lehurrognak emiatt :D

Hát én sok mindent megmerek csinálni, de amit a kérdező nyögött be, azt még akkor sem, ha fizetnének érte.

2023. aug. 27. 17:24
 4/181 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem se illett ilyeneket mondanod. Ez a te személyes véleményed. A családod többi tagja látszik hogy teljesen másképp gondolkodik.

Az hogy 20 évesen vállalnak gyereket, nem a te dolgod. Ha meg is bánják, az ő problémájuk. Neked kb semmi közöd ahhoz a gyerekhez.

Nem te fogod eltartani, nevelni, stb.

Én gyerekmentes vagyok és utálom a gyerekeket, de az ilyen nézeteket nem kell hangoztatni, főleg nem olyanoknak akik szeretik a gyerekeket és van is gyerekük. Bunkóság lenne.

2023. aug. 27. 17:27
 5/181 anonim ***** válasza:
94%
De voltál a hülye de nagyon .
2023. aug. 27. 17:28
 6/181 anonim ***** válasza:
95%

"Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon."

Kinek jut eszébe babalátogatáskor ilyet előhozni még? Még akkor is, hogyha ezt gondolja. Normális vagy? Tök mindegy, milyen hangnemben mondtad.

Olyan, mintha rákból frissen felgyógyult rokonodat úgy látogatnád meg, hogy végül is ebben a szar világban jobb lett volna meghalnia, nem?

2023. aug. 27. 17:30
 7/181 anonim ***** válasza:
91%

"Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják."

És akkor mit csináljanak, dugják vissza a gyereket? Vagy most min gondolkodjanak el? A gyerek kész, megszületett, visszacsinálni nem lehet. Bocs, de ez annyira felesleges megjegyzés volt. Mi célja lehetett? Hogy elszégyelljék magukat? Vagy hogy arra számítsanak, hogy a jövő úgyis szar lesz, mert ők majd rájönnek, hogy nem elég érettek, és megbánják? Vagy mi? Mit érezzenek, min gondolkozzanak, min dolgozzanak, mit tegyenek?

Nagyjából olyan, mintha azt mondtad volna: "hát lett egy gyerek, de azért ne örüljetek, nincs minek örülni, ez inkább baj".

Tényleg kellemetlen, nem csoda, ha anyád próbálta enyhíteni azzal, hogy szerintük igenis lehet örülni. Bár tényleg az a visszaszólás is kissé kellemetlen volt úgy. Mindegy, tegyétek túl magatokat rajta, és máskor a negatív megjegyzéseket inkább gondold át kétszer, hogy szükség van-e rájuk.

2023. aug. 27. 17:32
 8/181 anonim ***** válasza:
94%
Te voltál a mérhetetlen bunkó, anyád csak próbálta menteni a kínos helyzetet. Az a vicc, hogy még ezek után te érzed magad megbántva. Mit mondjanak a kisbaba családja, akik meghívták a rokonokat, hogy velük örüljenek a picinek, és kedves szavak helyett kvázi megkapják, hogy minek született meg a kicsi.
2023. aug. 27. 17:32
 9/181 anonim ***** válasza:
92%
3. Nyugodtan írj ki mindent, amit gondolsz. Nagyon unom már, hogy mindig az intelligensebb, gondolkodásra képes embereknek kell csendben maradni, hogy a hülyék serege ne sértődjön meg.
2023. aug. 27. 17:33
 10/181 anonim ***** válasza:
88%

Anyád húga 65, akkor anyád legalább 66.

És te hány éves vagy, kedves kérdező? Valahol 30 és 40 között? Mert akkor tényleg komikus, hogy pont te szólaltál meg.

2023. aug. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!