Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak mi ebben a jó? Megal...

Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.

Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)

Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.

Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.

Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.

Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.

Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?

2023. aug. 27. 17:17
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/181 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg borzasztó egyesek milyen stílusban képesek meg nyílvánulni. Szerintem bele sem gondolnak, hogy mennyire megtudják bántani az embert.

Csak ész nélkül kommentelnek.

2023. aug. 28. 17:03
 92/181 anonim ***** válasza:
18%

Persze, mert ezek az emberek valószínűleg a való életben nem merik elmondani a véleményüket, úgyhogy itt élik ki magukat. Jól esik ócsárolni a másikat, ha már anonim az oldal, és úgysem derül ki, hogy kitől jöttek a "szép" szavak.

Én már ezért szoktam le a gyk. oldalról, mert vannak egyes kategóriák, amiket olyan emberek találnak meg, akik sokkal felsőbbrendűnek hiszik magukat. Tisztelet a kivételnek, nem 1 db olyan választ is olvastam, ahol szépen kulturált módon el lett mondva, hogy mi a probléma a történtekkel, de ez, hogy beleálltok a kérdezőbe, hogy hány éves, kivel él és a kutyának se kell, hát ennél alpáribbak már nem is lehetnétek komolyan mondom.. Én szégyellem magam helyettetek.

2023. aug. 28. 17:13
 93/181 anonim ***** válasza:
43%
Valszeg mert ezeknek az embereknek van igazuk! Neked meg ég a pofád és van miért .. mondom én áldozat..m
2023. aug. 28. 17:19
 94/181 anonim ***** válasza:
89%

Igen, tényleg borzasztó egyesek milyen stílusban képesek meg nyílvánulni. Szerintem bele sem gondolnak, hogy mennyire megtudják bántani az embert.

Mondja ezt egy olyan "ember" aki szó nélkül megbántja a frissen szült rokonát. :-D

2023. aug. 28. 17:35
 95/181 Dorka900 ***** válasza:
85%
Talán a kérdező egyszer az életbe elgondolkodik magán. Most is az anyja megmenti mindenki előtt, elnézik neki (gondolom évek óta) hogyan viselkedik másokkal, aztán hazajön és a gyakorin szidja az anyját, teljesen normálisnak és jogosnak gondolva a viselkedését? Szerintem még ez a kemény, nem az, hogy ezzel kihúzza itt a gyufát az emberek többségénél. Most is jön egy aki megvédi, azonnal ugrik is rá, hogy ja hát akkor semmi gond velem, a többi válaszoló a hülye bunkó.
2023. aug. 28. 17:39
 96/181 anonim ***** válasza:
85%

90es ugye itt a pofátlan aljas kérdezőre gondolsz aki belerúgott egy éppen szült nőtársába?

Kérdező menj hisztikézz anyucinak hogy jajjajj megbántott a sok csúúnya néni me bácsi, qaadjon neked cicikét gyorsan:-D :-D Azok a finom érzéseid..te simán bele rúghatsz másba, de ha te kapod akkor vergődsz hogy mi vagyunk a szemetek.

Kérdező azt kapod amit érdemelsz, ha te alja voltál a rokonoddal, akkor ne vergődj hanem élvezd ha azt kapod amit adsz. Ezért fogsz te 80 évesen is anyuci szoknyáján élni 0 normális párkapcsolattal, miközben az általad lenézett rokonodnak boldog párkapcsolata, gyermeke és saját háza van nem az anyja nyakán élősködik megkeseredett vénlányként

2023. aug. 28. 17:40
 97/181 anonim ***** válasza:
90%
95ös lehet a kérdező az másik felhasználónévről, mert egészéges értelmi és érzelmi intelligenciával rendelkező ember mélyen lenézi a fajtáját.
2023. aug. 28. 17:41
 98/181 anonim ***** válasza:
86%

"Csak ész nélkül kommentelnek"

Tényleg?! Szerintem meg mindenki megindokolta az állítását, veled szemben kérdező, aki amiatt szólt pofátlanul ész nélkül egy babalátogatáson 40+ életkorral, mert irigy lett egy kisbabára. Gratulálok! Valóban megkesetedett életed lehet.

2023. aug. 28. 17:53
 99/181 A kérdező kommentje:

De miért gondolja azt mindenki, hogy meg keseredett az életem?

Azért mert az édesanyámmal élek? Amiben csak tudok segítek neki, nem használom ki Őt. Ahhoz meg kinek mi köze van, hogy 40 év körül nincs kapcsolatom, vagy gyerekem? Ez egy olyan dolog amit titkolni kellene? Vagy szégyelni? Nekem boldog életem van, és nem tartom magam a legrosszabb embernek a világon.

Korán reggel kelek, hogy elmenjek a boltba, kitakarítom a szobám, elvégzem a házi munka rám eső részét stb. Ha valamire megkér anyukám megteszem, az meg, hogy ingyen élek itt, és nem fizetek rezsit, hát a gyermeke vagyok anyámnak, és ha szüksége lenne rá szívesen beszálnék ebbe-abba. Azt mondta tegyem el a pénzem, így tud segíteni engem, máshogy nem menne neki. De ez az Ő kérése, amihez még senkinek semmi köze..... Ki tudja mi lesz 3-4 év múlva, az is lehet, hogy úgy döntök mégis csak akarok párkapcsolatot....

2023. aug. 28. 18:03
 100/181 anonim ***** válasza:
90%

Ja..majd a nyugdíjasklubban összejön egy párkapcsolat:-D

Hát szép, 40évesen ingyenélőnek lenni és még mást oktatni ki...kérdező én a helyedben elásnám magam jó mélyre, szégyen vagy.

Komoly életfeladat, elmenni reggelente a boltban. a nyugdíjas nénikék is ezt szokták. te is tolakodsz fel a buszra a banyatankkal?:-D

Elképzelem milyen boldog életed lehet, a mamahotelben azzal a hatalmas életfeladattal, hogy egyedül bevásárolj, sőt, extra izgalmas napjaidon takarítasz is, de csak addig míg meg nem kezdődnek a török szappanoperák gondolom:-D

2023. aug. 28. 18:07
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!