Anyámnak mi ebben a jó? Megaláz a családunk előtt, a kéretlen megjegyzéseivel. Mit tegyek?
Tegnap előtt, el kellett mennem anyámmal a húgához.
Ott volt unokatesóm, a férje, a lányuk, annak férje és a kis babájuk. A lényeg, hogy ugye mindenki babázott, ment a beszélgezés, és nagynéném nagyon boldog volt, amiért dédnagymama lett, (65 évesen!)
Az unokatesóm is kb.20-21 éves volt amikor szült és most a lánya is ott körül van.
Annyit mertem megjegyezni, hogy nagyon korai ez még, és erre a bizonytalan világra kicsit meggondolatlan gyermeket vállalni. Ha most úgy is érzik, hogy meg érettek a dologra, később nehogy meg bánják. De ezt teljesen nyugodt hangon.
Anyám meg cinikusan mondja, hogy Ő már egy unokának is nagyon örülne, de ha legalább egy veje lenne az is elég lenne, de nem baj, mert unokatesóm lányára mindig unokaként tekintett, így most ez alapján neki is dédunokája a pici. A többiek ott mosolyogtak, meg örültek, rajtam kívül mindenki jól el volt. Mikor haza értünk, megkérdeztem, hogy ezt miért kellett mindenki előtt. Azt mondta csak javítani akart azon amit én elkezdtem. Szerinte nem illik ezt mondani egy újszülött baba látogatásánál, ráadásul komikus, hogy én szólalok meg.
Mert sokszor azon gondolkodik, mit rontott el a nevelésemmel kapcsolatban, hogy itt tartok.
Ott hagytam, be mentem a szobámba. Mit tennétek?
A kérdező kikapcsolta az értesítést, így max akkor fog visszatérni, ha konkrétan rákeres a keresőben erre a kérdésre.
Valóban, nem mindenki akar gyereket és párkapcsolatot, úgyhogy nem is értem, hogy ezt miért kell negatívumként felhozni bárkinél. Soha annyi válás nem volt, mint manapság. Soha ilyen rossz helyzetben nem volt az ország, mint jelenleg. Erre szüljön és házasodjon az ember? Egy másodpercig nem csodálkozom azon az embereken, akik ebbe nem akarnak belemenni, és mondom mindezt úgy, hogy ennek ellenére én a jövőben valóban szeretném mindkettőt átélni.
Különbséget kell tenni az otthon élések között is. Nem mindegy, hogy valaki azért lakik még a szüleivel, mert lusta, nem dolgozik és a szülein élősködik, vagy azért, mert eszméletlen drágák az albérletek, és nem tudja/akarja kifizetni. Ettől függetlenül lehet egy önálló élete az illetőnek, ez nem egyenlő azzal, hogy minden nap anyuka főz rá és mossa a ruháit.
160
"Vagy hogy nem volt egy 20 éves házassága, és két vetélése? Esetleg ez a forgatókönyv is nevetséges a szemetekben? Gondolkodjatok már mielőtt megszólaltok!"
Gondolkozz te! Épp az ellen van a kérdező, hogy huszonévesen ostobaság szülni. Akkor szerinted? Köszi, nem kell válasz!
Kérdező téged nem megaláztak, hanem HELYRETTETTEK! Mit képzeltél? Szerinted hogy esett ez az anyukának, akinek a kisbabáját néztétek éppen?
Aki szerint meg mamahoteles az, aki otthon él, ugyanakkor fizeti a saját részét, az kapja be. Az nem mamahotel. Volt egy pasim, na az mamahoteles volt. Elvárt mindent az anyjától, hiába akartam költözni, nem volt hajlandó, mert anyuci befenyítette.
Most én is itthon élek egyébként, 34 évesen NA BUMM. Lehet lepontozni, mert nem mentem 12 évesen dolgozni, és nem kapartam össze 20 éves koromra egy házat. Mindjárt el is ásom magam. XD
164es, igen, mindenki azt mondja hogy nem akar kapcsolatot, aki senkinek se kell. Lásd kérdező:-D
165ös miért én ássam el magam? Ássa el magát az a mamahoteles, aki 30 felett se tud összekuporgatni egy nyomorult albérlet árát:-D Na az a szánalom. Férjezett vagyok, saját ingatlannal, hidd el, nem költöztetnék oda egy mamahotelest se:-D Irónia volt, nem ajánlottam magam. Kellene a fenének olyan kolonc a nyakamba aki képtele na saját lakhatásáról egyedül gondoskodni.(anyuci nyakán élősködés nem azt jelenti)
A mamahotel rád is vonatkozik. A fogalom nem tesz különbséget aközött, aki ad valamit a háztartásba, meg aki nem.
#167: "Gondolkozz te! Épp az ellen van a kérdező, hogy huszonévesen ostobaság szülni. Akkor szerinted? Köszi, nem kell válasz!"
Próbáld már meg értelmezni a mondataimat, hol olvastál benne olyat, hogy huszonévesen próbálkozott a szüléssel? Attól, mert 20 évesen házasodik, lehet, hogy 35 évesen volt 2 vetélése. Ha okoskodni próbálsz, próbálkozz már normálisan, vagy inkább meg se szólalj. Köszi!
171 te tévedésben vagy!
A mamahoteles az, AKI EL VAN TARTVA! Én jelenleg rakok félre házra, mert albérletbe nem tudok menni ezzel a fizetéssel. Magamra főzök-mosok-takarítok, azt csinálok, amit akarok, csak együtt élek a családdal. Ez krvára nem mamahotel. De ha neked annyira kis boldog a családi életet a saját házadban meg a férjecskéddel és a két cuki muki pici gyermekecskéddel, miért írkálsz ide? :D
173 te vagy tévedésben. Mamánál élsz? Ha igen, akkor mamahoteles vagy. De oké menj szopikázni hiszen a csúúnya gonosz felnőttek megbántottak.-D Azt csinálsz amit akarsz ha a mama megengedi mivel AZ Ő HÁZÁBAN ÉLŐDKÖDSZ mert gondolom az ottlakásért derogál fizetni. Oké hogy házra raksz félre de 70 évesen már ne költözz sehova. Gondolom hiába élsz ingyen otthon legalább 30 év mire összekuporgatsz egy picike kis önerőt.
Miért írogatok? Szólásszabadság van, én nem 4a gyerekágyban hesszelek így anyukám meg is engedi hogy írjak- És neked? Kaptál engedélyt?
174. Mindent magamnak fizetek. De, nem írom le újra, mert hiába vagy annyira felnőtt, értetlen vagy, mint egy álló fsz. :D
Azért mert a szüleim engem nem vágtak ki 14 évesen mint téged, nem kell nekem esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!