Mit tehetek a lányom nem ad húst 1,5 éves gyermekének?
Semmit, ugyanis az emberi szervezetnek nincs szüksége állati fehérjére.
Amíg kielégítő a fehérjepótlás - pl hüvelyesekben rengeteg van -, addig semmi baj.
A vas meg olyan, hogy én annak ellenére folymatosan vashiányos vagyok, hogy eszem húst heti 3x.
83as, az ugye nem zavar, hogy a kérdező akar húst adni a gyereknek, s olyan kulcsszavakat ad meg, hogy felelőtlenség (hogy anyuka vegetáriánusként neveli), meg betegség.
Fent vki írta, hogy kell a vörös hús -nem csak abban van vas..
De, vannak olyan dolgok amiket csak husevessel lehet bevinni.
Nem véletlenül van mindenféle hianybetegseguk a vegaknak.
Persze ezt leszamitva általában egészségesebben etkeznek de a jó az lenne ha rajonnenek az emberek hogy az egészséges etkezesben a hús is szerepel és van a ketpofara pörkölt zabalas és a vegetarianizmus között egy átmenet is.
Kérdező, sajnos nem tudsz mit tenni. Ha hallgatsz azokra akik csaladsegitot meg ilyeneket ajánlanak valószínűleg egy életre elasod magad a lanyodnal és többet nem látod az unokad. Nem jó neki ez a helyzet de nem fog belehalni. Ha az lenne a baj hogy cigizik a gyerek arca mellett az sem lenne jó, de akkor sem jelentened fel csak nem tetszene a dolog.
"De, vannak olyan dolgok amiket csak husevessel lehet bevinni.
Nem véletlenül van mindenféle hianybetegseguk a vegaknak"
Ezredszerre írom, támasszátok már alá valamivel, bszki, mert ez így csak saját seggből rántott vélemény.
Ilyenkor mindig leírják, hogy vannak dolgok, amiket csak hússal lehet bevinni, de sosem írják le mi az, tudományos bizonyítékot meg pláne nem linkelnek hozzá :D
Csak szerintük így van, és kész.
Ja nem, olvastam már ilyen Szendi Gáboros paleo linket mint tudományos forrást :D
Azért a vegaság/vegánság nem abból áll, hogy nem eszem húst, azt csá. Rengeteg mindennel lehet pótolni a fehérjét ami egyáltalán nem olyan káros, mint az antibiotikumos, bolti csirkehús.
Gondolom nem akarsz okosabb lenni a gyermekorvosnál és a védőnőnél.
Az meg külön gusztustalan, hogy annak ellenére erőltetnéd a gyerekbe a húst, hogy az nem akarja megenni. Az én gyerekem konkrétan MAGÁTÓL rühelli a húst, soha nem ette meg. 3 éves, makk egészséges.
Szóval szerintem a lányod helyében én is megpróbálnék beléderőltetni egy adag szart amit nem szeretsz/nem eszel, aztán meglátjuk hogy reagálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!