Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan bánt, hogy a szobámat...

Jogosan bánt, hogy a szobámat megkapja a féltesóm?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 5 éve, én anyuval élek, de minden 2. hétvégét apunál töltöm. Péntek, szombat, vasárnap.

Apunál a régi szobámban szoktam aludni, meg lenni, mert amíg ott éltünk családként, az volt a szobám. Közel 12 évig. Megszokás.

Apu és az új felesége július végére várjak az öcsémet. Most rendezik át az én szobámat babaszobának. Mert az van a háló mellett. És ez rohadtul fáj. Nem akarom mondani apunak, de az az én szobám, sok emlékem van onnan. És igen, cserébe az eddigi vendégszobát berendezik nekem új, “felnőttes” bútorokkal apám szavaival élve, de én a régi szobámat is szerettem. Mindössze azért döntöttek így, mert a vendégszoba a ház másik felében van. Az sincs olyan messze, csak a konhya és nappali másik felében. Ha már egyszer éjszaka fel kell kelni a babához, akkor nem mindegy, hogy 10 méterrel többet sétlnak? Tudom, bunkón hangzik. Valamiért logikusabbnak érzem ha az eddig üres szobát (mert sosem aludtak nálunk (vagyis már náluk) vendégek) rendeznék be az öcsémnek. Akkor az én "új szobámra" se kéne költeni.

17/lány

2021. máj. 25. 17:32
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/278 A kérdező kommentje:
A téma egyébként meg már lényegtelen, megbeszéltem az egészet apukámmal. Szóval be if fejezhetnénk a topicot.
2021. máj. 27. 15:18
 82/278 anonim ***** válasza:
88%

2 éve nyáron pl azért nem mentek el "ettecskén" nyaralni, mert kitaláltam, hogy én is akarok menni és szó nélkül vitt apám.

És ere büszke vagy, te liba?

2021. máj. 27. 15:22
 83/278 A kérdező kommentje:

Igen, mert olyan országban jártam, ahol előtte még soha.

Nem miattuk, magam miatt mentem.

2021. máj. 27. 15:24
 84/278 A kérdező kommentje:

Libának amúgyis az nevehető, aki így degradálja a másikat.

Apám meg örömmel vitt. A nőnek nem tetszett? Ő tudta, hogy gyerekes férfival kezd. Nem az én dolgom. Jól éreztem magam.

Asszem én itt be is fejeztem. Jó szórkazosát

2021. máj. 27. 15:26
 85/278 anonim ***** válasza:
91%
Huh, kérdező.... R3menykedj, hogy apád sosem látja meg ezt a kérdést és sosem veszi észre, hogy milyen ember vagy valójában. Ha rájön, akkor neked befellegzett.
2021. máj. 27. 15:31
 86/278 anonim ***** válasza:
90%

Na most már kibújt a szög a zsákból :)

Az a bajod, hogy apuci most nem volt hajlandó kinyalni az elkényeztetett kis pics ádat, hanem a feleségével közösen a KÖZÖS gyerek érdekeit IS figyelembe vették. Hiába vered a tamtamot, most apád a nővel ért egyet, hogy kell a közelebbi szoba, nem védi be a szaros kis segged :) Megérdemled. Szarkeverő kis rohadék vagy, aki még büszke is rá, hogy egy önző dög és szándékosan rontotta el a páros nyaralását a saját apjának, a féltestvére anyjának (meg mellesleg egy olyan embernek, aki semmit sem ártott neki).

Eszméletlenül vissza fog még neked nyalni a fagyi, mikor nem Nagyságod lesz a középpontban, hanem a kicsi is ott lesz már. SOKKAL több mindent fog megtenni a gyerek érdekében az anyuka és apukád sem fog a pici kárára neked kedvezni. Látod, már most sem tette meg. Nagyon helyesen.

Ja és te pofáztál bele a gyereknevelésbe, mikor elkezdtél pattogni, hogy miért kell külön szoba. Majd azt a szülei tudják, neked kuss van ilyen kérdésekben. A saját gyerekednél a SAJÁT házadban majd eldöntheted.

Ja és a ház sem csak a tiéd :) a testvéredet ugyanannyi rész illeti meg belőle. Mellesleg te csak beleszülettél meg használtad 12 éves korodig. Az pont egy nagy büdös SEMMI, semmivel sem kevesebb az új feleségnél, aki pl rezsit fizet, napi szinten takarítja, gondozza.

Mellesleg csak hogy még jobban megüssön a guta, ahogy a 70-es írta, ha apukád elhuny, akkor is haszonélvezeti JOGA van a feleségének ott élni HALÁLÁIG. Nem, nem dobhatnád ki még akkor sem, ha az egész ház a tiéd lenne :) De szerencsére még ez sem igaz, mert a kistesód pont ugyanolyan rangú leszármazott lesz, mint te :) Szóval rohadt gyorsan barátkozz meg azzal, hogy abban a házban az új feleségnek SOKKAL több joga van jelen lenni és döntéseket hozni, mint neked.

2021. máj. 27. 15:49
 87/278 A kérdező kommentje:

1. Az elkényeztetettől igazán messze állok, fenét sem tudsz te az életemről. Marha könnyű a neten, pár mondat alapján ítélkezni! Nincs jobb szórakozásod!

Azon a nyaraláson még a gyerek gondolata sem volt meg, nemhogy az öcsém! Semmilyen féltestvérem anyja nem volt ő még akkor, de csak feleség sem. Olvasni is tudni kéne...Apámét pedig nem rontottam el, mert ha annyira nem kívánatos lettem volna, akkor mondhatott volna nemet. Ahová meg mehetek, oda miért ne mennék?

A kicsit pedig nem is szeretném, hogy nélkülözzön! Én meg ugyanúgy meg fogom kapni azt, amit eddig. Idővel pedig lesz saját keresetem, akkor már minek kéne ez, meg az anyámtól v. apámtól?

Az apámhoz jogom van egy életen át és ha ez nem tetszik az új feleségének, akkor akár le is léphet. Bár ő sem tett ilyesfajta megjegyzést, ezt csak a te mondandódra reflektálom.

Az nem gyereknvevelés, hogy minek kell külön szoba! Ez egy kérdés volt arra, mikor szinte mindennapos dologként állítottátok be, hogy megfulladnak a totál egészséges gyerekek is ha nincsenek napi 24-ben figyelve. Errre reagáltam azzal, hogy akkor legyenek még közelebb.

Nem tehetek róla, hogy beleszülettem. Mindenki egy házba születik jóesetben. A felesége már eléggé tehet róla, na meg arról is, hogy szétba..ott egy családot. Vajon annak örülne ha vele is ugyanez történne? Hogy gyerekkel elválnak tőle egy másik nő miatt! Nem hiszem!

Apukám haláláról meg felesleges beszélni, mint mondtam nem idős és egészséges. Bőven lesz nagykorú az öcsém mire az majd egyszer bekövetkezik. Az is lehet, hogy én halok meg előbb, vagy a testvérem, vagy a felesége. Mindenféle rosszindulat nélkül. Nem mindig a kor dönti el a sorrendet.

2021. máj. 27. 17:01
 88/278 anonim ***** válasza:
86%
Na most már leállíthatod magad. Ők egy család, gyerekük lesz, túlléphetnél már azon, hogy apád végre megtalálta a boldogságot
2021. máj. 27. 17:08
 89/278 anonim ***** válasza:
86%
Apád dugott félre, kislány.
2021. máj. 27. 17:51
 90/278 anonim ***** válasza:
29%

Apukám haláláról meg felesleges beszélni, mint mondtam nem idős és egészséges

Az enyém is az volt. Aztán időn munkába az autóban tüdőembóliát kapott és meghalt, 43 évesen.

2021. máj. 27. 17:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!