Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan bánt, hogy a szobámat...

Jogosan bánt, hogy a szobámat megkapja a féltesóm?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 5 éve, én anyuval élek, de minden 2. hétvégét apunál töltöm. Péntek, szombat, vasárnap.

Apunál a régi szobámban szoktam aludni, meg lenni, mert amíg ott éltünk családként, az volt a szobám. Közel 12 évig. Megszokás.

Apu és az új felesége július végére várjak az öcsémet. Most rendezik át az én szobámat babaszobának. Mert az van a háló mellett. És ez rohadtul fáj. Nem akarom mondani apunak, de az az én szobám, sok emlékem van onnan. És igen, cserébe az eddigi vendégszobát berendezik nekem új, “felnőttes” bútorokkal apám szavaival élve, de én a régi szobámat is szerettem. Mindössze azért döntöttek így, mert a vendégszoba a ház másik felében van. Az sincs olyan messze, csak a konhya és nappali másik felében. Ha már egyszer éjszaka fel kell kelni a babához, akkor nem mindegy, hogy 10 méterrel többet sétlnak? Tudom, bunkón hangzik. Valamiért logikusabbnak érzem ha az eddig üres szobát (mert sosem aludtak nálunk (vagyis már náluk) vendégek) rendeznék be az öcsémnek. Akkor az én "új szobámra" se kéne költeni.

17/lány

2021. máj. 25. 17:32
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/278 anonim ***** válasza:
87%

Aki a szó szoros értelmében szétba..ott (a te fogalmazásod!) egy családot, az éppen az apád volt!

Sajnálom, ez van, ő volt házasember, gyerekkel.

2021. máj. 27. 18:31
 92/278 A kérdező kommentje:

90-es sajnálom, de remélem, hogy az enyémmel ilyen nem fog történni.

91-es. Hát elég sok mindent tudnék mesélni, de nem hiszem, hogy érdekel itt bárkit is, vagy lenne értelme idegeneknek egy aonim oldalon kitálalni.

De nem, az a nő játszmázott.

Persze, velem aranyos, kedves, (talán a bűntudat?) mint emberre nem lehet rá panaszom. De akkor is tett, amit tett. És továbbá is úgy gondolom, hogy ezzel nem kap rendelkezési jogot afelett ami a miénk (apámé.)

2021. máj. 27. 18:38
 93/278 anonim ***** válasza:
91%

Na végre, csak kibújt a szög a zsákból.

1, Tudod, "szétbaszni" egyedül nem lehet semmit, kellett hozzá apud is. Simán lehet anyuddal nem volt jó a házasságuk, csak volt annyi eszük, hogy nem elötted játszódtak az események.

2, Ha apud meghalna, 3an örökölnétek: te, tesód, a feleség. Mindenki egy 'gyereknyit'.

3, Apud dönti el ki mennyire rendezkedhet a házban. Csúnya lenne, ha a felesége nem rendezkedhetne, hisz ők egy család, aminek a része vagy. Mozaik család, ismerkedj a szóval, normális esetben senki sem fontosabb a másiknál egy családban, hiába is reménykedsz, hogy te vagy a legfontosabb.

4, Süt belőled a féltékenység, nemcsak a még meg nem született tesódra, hanem az anyjára is.

5, Ez már csak egy tanács, vegyél vissza, próbálj meg apud új családjába beilleszkedni mert ha kiszúrja az ellenszenved, akkor garantálom, hogy nem a majdnem felnőtt lányá fogja választani, hanem a kiskorú tesódat.

6, Ha a többség nem ért veled egyet, akkor el kellene gondolkozni, hogy tán nincs igazad, nem pedig hajtogatni a magadét. Bár, ebben az esetben ez hasznos volt, mert szépen kikristályosodott mi is a bajod. Full féltékeny vagy és félted a 'helyed' apádnál. Nem kell, csak ezzel fogod elcseszni.

2021. máj. 27. 18:49
 94/278 A kérdező kommentje:

1, Tudom, hogy nem volt jó a házasságuk, mert ahogy idősebb lettem anyám nekem mesélt erről. Ezt szépen kihasználta az új felesége. Menthető lett volna a házasságuk, nem voltak olyan nagy gondok.

2, a felesége addig örökölne míg a tesóm kiskorú. Különben sem lenne az a ház teljesen az övüké soha, mert csak AZÉRT SE! Mondanék le a részemről, sőt ha így történne, akár be is költözhetnék, mindenféle nemtetszés ellenére, mert résztulajdonom lesz ott. De kérlek, fejezzük be a témázást apám haláláról.

3, Nem állítottam, hogy a legfontosabb lennék, csupán az egész kérdés azért indult, mert rosszul esett, hogy az ÉN SZOBÁMRÓL, amiben felnőttem és oda jártam haza, nélkülem döntöttek. Különben már elnézést kért apukám ( a nő persze nem), úgy gondolta jobban örülnék egy másik szobának.

4. Az anyjára? Lehet. Mindig apás voltam. Meg szerintem nem tesz neki jót ez a kapcsolat. A meg sem született testvéremre nem vagyok féltékeny, max annyi zavar, hogy nem teljes mértékben édestestvérem. De erről ő nem tehet, nem ő kérte, hogy csinálják meg.

5, Be vagyok illeszkedve.

6. Már nem is tudom mit vártam. Ide azért zömével idősebb korosztáyl jár, lehet vannak itt elvált férfiakkal öszejött asszonyok is. Ők persze, hogy nem az én pártomat fogják.

2021. máj. 27. 18:58
 95/278 anonim ***** válasza:
88%

92.#: "az a nő játszmázott"

és vele együtt UGYANÚGY az apád is!

Merthogy egyedül nem megy a házasságtörés sem...

2021. máj. 27. 19:02
 96/278 anonim ***** válasza:
88%

Menthető lett volna a házasságuk

akkor apád ugyan miért nem mentette?

2021. máj. 27. 19:26
 97/278 anonim ***** válasza:
88%
Atyám. A felesége nem csak a tesód felnőttkoráig kapna egy részt, hanem amíg él, + haszonélvezeti jog. Szokj hozzá.
2021. máj. 27. 19:27
 98/278 A kérdező kommentje:

96. Na azt honnan tudjam?

Annyit tudok, hogy ez a nő pont akkor mászott rá apámra, mikor nem volt épp biztos a kapcsolata anyámmal. Persze, pon "véletlen", mikor már évek óta ismerték egymást...pffff.

Teljesen az övé akkor sem lesz soha :) Nekem részem van ott és abból nem kap.:) Végülis jól elintézte az életét. 30 éves koráig a szüleinél élt, mert saját lakást is képtelen volt vezetni, majd egy házas férfival összejött és szép lassan kitúr onnan mindenkit, ráadásként, hogy bebiztosítsa magát le is petézik.

2021. máj. 27. 19:33
 99/278 A kérdező kommentje:
Meg aztán nincs rá garancia. Könnyen megeshet, hogy a apám túléli őt. Bár ezt a halálós témázást elég morbidnak tartom egészséges, fiatal emberekről. Nem is én kezdtem.
2021. máj. 27. 19:34
 100/278 anonim ***** válasza:
31%

"bebiztosítsa magát le is petézik."

Ocsmány vagy és ez egyre inkább bebizonyosodik. 🤢🤮

Remélem apád rájön 1x.

Amúgy az új ptk szerint 1 gyereknyit örökölne, nem haszonélvezetet. Az a tesóddal már a há 2/3a... 🤫😉

Amúgy qurva jót röhögnék, ha apád valamiért az egész házat a tesódra iratná még életében. A köteles részen kívül kaparhatnál. 🤣

2021. máj. 27. 19:43
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!