Ha összeköltözünk párommal, és 4 éves fiával (mind a ketten dolgozunk, de meg tudjuk oldani, hogy mindig legyen mellette valaki) az mennyire befolyásolja a bíróságot, és milyen irányba? Mennyi az esélye a páromnak, hogy megkapja a gyereket?
Figyelt kérdés
Az én párom 7 hónapja véglegesen szakított ex élettársával! 4 hónapja szerelmet vallott, és már 3 hónapja együtt vagyunk. Már régebb óta ismerem, így adtam neki egy esélyt, mert úgy gondoltam, vele le tudnám élni az életem. A páromnak van egy 4 éves fia, aki jelenleg is nála van, mivel nem vitte el az édesanyja. A párom elindította augusztusban a gyermekelhelyezési pert, miután exe is elindította. A gyermeket 1 hónapba 1x vitte el, de a gyerek mindig sírva hívta az apját, hogy az anyja nem ad neki enni, és nem foglalkozik vele, menjen érte. November 6-án volt egy tárgyalás, ahol meditációra küldték őket. Azóta édesanyja nem látogatta, és nem is kereste a gyermeket. De nem hajlandó lemondani róla. A gyerekkel nagyon megszerettük egymást, de a párom édesanyja a kapcsolatunk ellen van, de oktalanul, nem ártottam senkinek, nem is ismernek szinte még. Párommal úgy döntöttünk, hogy összeköltözünk. De jelenleg tartunk ettől, mert nem tudjuk ez hogy hat majd a bíróságon.2014. nov. 25. 08:15
2/12 anonim válasza:
Jó esélye van, de tőled teljesen függetlenül. Te mint környezet jössz majd szóba. De jelenleg is ő neveli, ellátja, a gyerek hozzá kötődik jobban, ott a megszokott környezete... Ennyi információból azt mondom, szinte 100%, hogy hozzá kerül a gyerek elhelyezésre.
4/12 A kérdező kommentje:
Igen az ezt jól benéztem..:) bocsánat..
És köszönöm a választ, és a hibajavítást is persze :D
2014. nov. 25. 08:26
5/12 anonim válasza:
Az pozitív, hogy mindketten dolgoztok és normális családba kerülne a gyerek, főleg, ha ezzel szemben a másik szülő nem látja el rendesen a gyereket, nem keresi és nem is szeret nála lenni a gyerek.
6/12 anonim válasza:
Szegény kisgyerek :( Te mennyi idős vagy? A párod anyukáját abszolút megértem, hogy nem támogatja pár hónap után az összeköltözéseteket úgy, hogy a gyereket is belerángassátok egy bizonytalan kapcsolatba. Talán nála lenne legjobb helyen a kisfiú, legalábbis egyenlőre. Ha az anya nem látogatja a gyerekét, nem érdeklődik felőle, akkor nem sok esélye lesz megkapni. Azt meg kétlem, hogy egy 4 éves telefonáljon az apjának, hogy nem kap enni, nem foglalkoznak vele. Ez nem 4 éves gyerek szintje, szóval sántít. Én ilyen esetekben mindig szerencsétlen gyerekeket tudom sajnálni, akik a felelőtlen felnőttek áldozatai. Ha az apjának is annyira fontos lenne, akkor először az életüket próbálná rendezni, nem rögtön más pipit vinni haza.
7/12 A kérdező kommentje:
A gyerek ezt otthon mondta el, hogy nem kap ott enni, és nem foglalkozik vele az anyja.. A telefonba annyit mondott csak sírva, hogy apa gyere értem.. Ilyenkor addig sír,amíg az anyja fel nem hívja a párom.. A másik, a gyereknek az apja mellett a helye, nem pedig az öreganyjánál.. Annak a gyereknek a legjobbat akarjuk, ÉN IS.. És nem bizonytalan kapcsolat, mert tisztába voltam vele, hogy ha egyszer bemutat a fiának, nincs vissza út. Szeretjük egymást. Talán bűn? A gyerek szeret engem, és oda akar m enni, ahova az apja megy. De engem is elfogad, és mindig ő akar hozzám jönni legelsőnek. És ő kérte, hogy költözzek oda.
2014. nov. 25. 08:37
8/12 anonim válasza:
Nehogy már azt állítsd, hogy egy 3 hónapos kapcsolatba felelősségteljesen össze lehet költözni úgy, hogy kisgyerek is van. Jogos a párod anyukájának az aggodalma, ellenérzése! Gondolj már bele szerencsétlen gyerek helyzetébe. Az anyja lelépett, széthullott a családja, és az apja máris másik nőt akar magukhoz költöztetni. Az oké, hogy ti egymásra találtatok, meg egyenlőre úgy érzitek boldogok vagytok, és örökre szól, de nem kettőtök sorsáról van csak szó. Mennyi idős vagy, nem tudod?
9/12 A kérdező kommentje:
Tudom nagyon jól, hogy mire vállalkoztam, és elég érett vagyok ahhoz, hogy felfogjam mit érzek.. Ismétlem régóta ismerem!!! 24 éves vagyok, még szép hogy tudom. Ja hogy akkor szerinted az lenne a helyes, ha engednénk, hogy szétválasszanak minket, ezzel fájdalmat okozva a gyereknek is? Mivel az a gyerek megszeretett engem.. Várja, hogy mikor megyek végre. Mindig kérdezget. És nem úgy történt ez az egész, ahogy te előadod.. Volt pár találkozás nem is az otthonukba, hogy mit szól hozzám a gyerek.. Nem mint apa új pipijéhez ahogy te fogalmaztad, hanem apa haverjához!
2014. nov. 25. 08:58
10/12 anonim válasza:
szerencsére mást se látunk országszerte, mint hogy a 24 évesek pár hónapos kapcsolata olyan stabil, hogy bele lehet rángatni egy már eleve traumatizált gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!