Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérdésem, hogyan lenne igazság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérdésem, hogyan lenne igazságos a vagyonmegosztás. Szerintem az ingatlan fele nekem jár. Öszerinte max a harmada. Az ingóságról lemondok. A szülei anyagi támogatása mennyire befolyásolja az osztozkodást?

Figyelt kérdés
23 év ès 3 felnöttkorú gyerek után válunk a fèrjemmel. Ez idö alatt soha egy percet sem dolgozott, mert lusta volt. Apósomèk segitettek 30-40 ezerrel havonta. Én mióta óvodàsok lettek, mindig dolgoztam. A szoc.pol és az apósék segitségével lakásunk is lett. Én most külföldön dolgozok, és nem birja kivárni mig max 1év mulva hazamegyek. Minél elöbb válni akar. Szerencsejátèk- és alkoholfüggö. Szerinte amit én kerestem, az mindig közös volt, lopkodta a pénzt is a tárcámból, de amit ö nyert, ahhoz semmi közöm sem volt. Lelkileg nagyon sokat szenvedtem mellette, rengeteget sirtam, de mindig a családot néztem és kivártam mig a gyerekek felnönek. Szerzödés nem készült az anyagi támogatásról, viszont az, hogy soha nem dolgozott, szerintem feljogosit a felére.

#osztozkodás #Szülöi támogatás
2014. szept. 11. 05:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nagyban függ attól hogy milyen ügyvédet fogadsz fel. Azon is nagyon sok múlik...
2014. szept. 11. 05:41
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Én ajánlom, hogy fogadj fel valami jó "kopasztós" ügyvédet.
2014. szept. 11. 05:55
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Amennyiben az ingatlant a hazassag alatt vásároltatok, egyertelmuen a tied a fele.
2014. szept. 11. 05:58
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

23 évig eltartottál egy herét? Komolyan nem értem, miért akar elválni tőled...A házassági vagyonközösség miatt minden közös: a te fizetésed és az ő nyereményei is. Más kérdés, hogy ez utóbbit nem nagyon lehet bizonyítani, sőt, ha nagyon pattog, akkor meg ott a NAV, mert gondolom, adót azt nem fizetett a nyeremények után...

Nem is értem, miért gondolod, hogy a harmadával, avyg a felével kellene beérni. Ilyen esetekben, ha neki még munkája se volt ilyen hosszú időn keresztül, jobb arányt szokott a bíróság méltányosság miatt kihozni, szóval én a helyedben jó ügyvéddel mennék a tárgyalásra, és nem hagynám magam!

Az, hogy a szülei támogattak titeket, semmiben sem számít. A közös életeteket támogatták vagy a fiuk hülyeségeit? Konkrétan neki adták azt a pénzt, vagy nektek, a családotoknak? Mert ha ez utóbbi, akkor semmit sem számít, az is közös ajándék.

2014. szept. 11. 06:03
 5/12 anonim ***** válasza:
41%
Mivel az apósodék segítettek megvenni a házat,lehet,hogy benyögik,hogy ajándékozás volt az Ő részére,és ezért a ház az a része ami apósék pénzéből lett,az övé.Viszont utána bármiféle értéknövelő beruházás a kettőtöké,számolni kell,egy ügyvéd ezt jól csinálja.
2014. szept. 11. 06:13
 6/12 anonim ***** válasza:
45%

A házasság alatt szerzett vagyon felesben megy.

Hogy dolgozott-e és függőségei vannak, az lényegtelen ebből a szempontból, a szülők támogatása is, és a sírás is.

2014. szept. 11. 06:19
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
A kereseteket közös, viszont ajándék ha névre szóló volt akkor az csak a férfié. Ez nem egyszerű úgy keres ügyvédet.
2014. szept. 11. 07:01
 8/12 anonim ***** válasza:
66%
Az sem mindegy, mikor és kinek a nevére került a ház. Amúgy a házasság alatt szerzett vagyon közös, függetlenül a házasfelek hozzájárulásának mértékétől. Kivétel a különvagyon, ha ez igazolható. Elismerésem egyébként, hogy ilyen körülmények között három gyereket felneveltél.
2014. szept. 11. 08:24
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

"Amennyiben az ingatlant a hazassag alatt vásároltatok, egyertelmuen a tied a fele."

Nem egészen így van!

Amint írta kérdező, az apósék segítettek megvenni a lakást! Ha pedig az após pénzéből vették, akkor sajna az különvagyon...

És tök mindegy kinek a nevén van a lakás!

Arra tudsz alapozni, hogy nincs róla papír! Viszont elég messze vagy ahhoz, hogy hatékonyan cselekedj! Hisz időközben ők is gyárthatnak "papírt"!

2014. szept. 11. 08:35
 10/12 anonim ***** válasza:
45%

Nem.

Akkor különvagyon, ha ajándékozási szerződés történt 23 éve!

Amúgy mindennek a fele a tied. Az mindegy, hogy ki mennyit dolgozott és mennyit ivott.

2014. szept. 11. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!