Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérdésem, hogyan lenne igazságos a vagyonmegosztás. Szerintem az ingatlan fele nekem jár. Öszerinte max a harmada. Az ingóságról lemondok. A szülei anyagi támogatása mennyire befolyásolja az osztozkodást?
23 évig eltartottál egy herét? Komolyan nem értem, miért akar elválni tőled...A házassági vagyonközösség miatt minden közös: a te fizetésed és az ő nyereményei is. Más kérdés, hogy ez utóbbit nem nagyon lehet bizonyítani, sőt, ha nagyon pattog, akkor meg ott a NAV, mert gondolom, adót azt nem fizetett a nyeremények után...
Nem is értem, miért gondolod, hogy a harmadával, avyg a felével kellene beérni. Ilyen esetekben, ha neki még munkája se volt ilyen hosszú időn keresztül, jobb arányt szokott a bíróság méltányosság miatt kihozni, szóval én a helyedben jó ügyvéddel mennék a tárgyalásra, és nem hagynám magam!
Az, hogy a szülei támogattak titeket, semmiben sem számít. A közös életeteket támogatták vagy a fiuk hülyeségeit? Konkrétan neki adták azt a pénzt, vagy nektek, a családotoknak? Mert ha ez utóbbi, akkor semmit sem számít, az is közös ajándék.
A házasság alatt szerzett vagyon felesben megy.
Hogy dolgozott-e és függőségei vannak, az lényegtelen ebből a szempontból, a szülők támogatása is, és a sírás is.
"Amennyiben az ingatlant a hazassag alatt vásároltatok, egyertelmuen a tied a fele."
Nem egészen így van!
Amint írta kérdező, az apósék segítettek megvenni a lakást! Ha pedig az após pénzéből vették, akkor sajna az különvagyon...
És tök mindegy kinek a nevén van a lakás!
Arra tudsz alapozni, hogy nincs róla papír! Viszont elég messze vagy ahhoz, hogy hatékonyan cselekedj! Hisz időközben ők is gyárthatnak "papírt"!
Nem.
Akkor különvagyon, ha ajándékozási szerződés történt 23 éve!
Amúgy mindennek a fele a tied. Az mindegy, hogy ki mennyit dolgozott és mennyit ivott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!