Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kirakhatnak e a lakásomból?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kirakhatnak e a lakásomból?

Figyelt kérdés

Feleségemmel válófélben vagyunk, 12 éve vagyunk házasok. Házasságkötésünk után vettük azt a lakást ahol most is élek jelenleg. Ő fogta magát és itthagyott, azt mondta hogy a lakás maradjon nekem. Mégis a szó elszáll az írás megmarad.

A gondom az hogy a feleségem nevén van a lakás bejegyezve. Tud valamit nélkülem csinálni az ingatlannal? Én úgy tudom 5 év után a lakás is közös tulajdonba kerül, ha házasság kötés után veszik meg. Tehát nem különvagyonról van szó.

2014. aug. 25. 05:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%

Hát nálunk örökösödés miatt volt erről szó, szüleim 28 évig voltak házasok, anyukám nevén van a lakás 100%ban és ezért az örökségbe nem került bele apu része, mert nem volt neki...

Viszont ha tudsz, szedj össze olyan papírokat ami azt bizonyítja, hogy a te pénzed is ment a lakásba (hitel, számlák stb), ha odajuttok valamennyit ezt is fog számítani bíróságon, ha nem is 50%-ot, de annyit igen, hogy ne rakjon ki.

2014. aug. 25. 05:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen így történik, ahogy írtad..

Szóval nincs semmiféle 5 év után közös tulajdon. Ezt valahol felkapták a neten, vagy megemlítették, hogy hozHATnak egy ilyen törvényt,mde nem létezik. Tehat ebben az esetben külön, vagy nem külön vagyon?

A kérdés az, hogy házasság után vettétek, de kinek a pénzéből? A házassag alatt vásárolt dolgok mindegy kinek a nevén vannak, ha nem bizonyíthatóan a különvagyonból történt, akkor az közös.

Tehát ha közös, akkor semmit nem tehet nélküled, de kérhet vagyonmegosztást, hisz akkor a fele az övé.

Ha bizonyíthatóan aka. Saját oenzéből vette, újította fel, akkor akár a fejed fölül is eladhatja.

Egybként igazad van, aszó elszáll, a válás alatt a vagyonmegosztásnál ezt tisztázzatok!

2014. aug. 25. 06:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kerül közös tulajdonba semmi, ha kizárólag az egyik házastárs ajándékba/örökségként szerzett pénzéből vette.

Ha közösen vettétek, közös pénzből, akkor értelemszerűen közös, ha csak az ő pénzéből van, akkor is jogod van belőle annyihoz, amit te tettél bele (felújítás, stb.)

A bíróság előtt érdemes ezt tisztázni.

2014. aug. 25. 06:54
 4/14 anonim ***** válasza:
43%

Ha a házasságkötés után vettétek, akkor közös tulajdon (és mindegy, kinek a pénzéböl, mert a házasságkötés pillanatatól az összes pénz közös), kivéve, ha bizonyíthatóan örökölt vagy neked személyre szóló ajándékként adott pénzröl van szó.

Az, hogy ki van tulajdonosnak bejegyezbe, teljesen lényegtelen.

A lakásból kirakni téged nem lehet, de a fele a feleségedé.

Vagy közösen eladjátok és az árát felezitek, vagy az a fél, aki ott él, a másiknak fizet lakáshasználati díjat annak a lakrésze használata fejében.

2014. aug. 25. 07:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

4.

Azért ez így nem egészen igaz..

Amit addig megkeresett pént, az is külön vagyon..

Tehát elvileg ha házasodnak és kt nap múlva csak az egyik fél számlájáról vesznek egy lakást, és a masik egy ft-ot nem ad bele, és ezt tudják bizonyízotani, akkor különvagyon marad.

Visszamenőleg a megkeresett anyagi javak nem esznek közösek, csak a házasság alatt szerzettek..

2014. aug. 25. 07:20
 6/14 A kérdező kommentje:

A lakásban egyikünk pénze sem volt a vásárlásnál mert apósom adta rá a pénzt hogy megvegyük. Feleségem nem dolgozott semmit a 12 év alatt, apósom és én tettük bele a pénzt, mivel neki saját jövedelme nincsen.

Apósomék nem akarnak kirakni, ők is azt mondták hogy maradjak a lakásban nyugodtan és ne agyaljak ilyeneken.

2014. aug. 25. 07:41
 7/14 anonim ***** válasza:
19%

Simán kirakhat.

'Tud valamit nélkülem csinálni az ingatlannal?

Bármit tud csinálni mert az ő nevén van.

2014. aug. 25. 09:03
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

"apósom adta rá a pénzt hogy megvegyük"

Amennyiben ezt bizonyítani tudja a feleséged, attól kezve az ö különvagyona a lakás. Neked csak az évek alatt ráköltött felújítási költségek fele jár.

Annak meg semmi jelentösége, hoyg a házasság alatt kindek mennyi jövedelme volt, mert a házasság vagyonközösség.

2014. aug. 25. 09:19
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha após nem névre szóló anyádékba adta a pénz akkor közös vagyon így neked jár a fél lakás ára.
2014. aug. 25. 10:49
 10/14 settlement ***** válasza:
50%
Pont ebben a "cipőben" járok én is. 23év után válunk. A férjem nevére, házasságkötés után vettük a házat. Az előttem szólók jól mondták: a házasság, vagyonközösség. Amennyiben ajándékozási szerződés van, nem tehetsz semmit. De ha apósodat tanúként meghallgatja a bíróság, elmondhatja azt is, hogy kizárólag a feleségednek adták a pénzt.(de nálam ez sem számított perdöntő bizonyítéknak). Eladhatja, de...ha a földhivatalnál perfeljegyzést raknak a lakásra, nem adhatja el. Ugyanis engem megfenyegetett a férjem, hogy eladja a fejünk felől a lakást.(nálunk én vagyok a felperes) Ilyen nincs, hogy öt év után minden közös.
2014. aug. 25. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!