Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan bánt, hogy a szobámat...

Jogosan bánt, hogy a szobámat megkapja a féltesóm?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 5 éve, én anyuval élek, de minden 2. hétvégét apunál töltöm. Péntek, szombat, vasárnap.

Apunál a régi szobámban szoktam aludni, meg lenni, mert amíg ott éltünk családként, az volt a szobám. Közel 12 évig. Megszokás.

Apu és az új felesége július végére várjak az öcsémet. Most rendezik át az én szobámat babaszobának. Mert az van a háló mellett. És ez rohadtul fáj. Nem akarom mondani apunak, de az az én szobám, sok emlékem van onnan. És igen, cserébe az eddigi vendégszobát berendezik nekem új, “felnőttes” bútorokkal apám szavaival élve, de én a régi szobámat is szerettem. Mindössze azért döntöttek így, mert a vendégszoba a ház másik felében van. Az sincs olyan messze, csak a konhya és nappali másik felében. Ha már egyszer éjszaka fel kell kelni a babához, akkor nem mindegy, hogy 10 méterrel többet sétlnak? Tudom, bunkón hangzik. Valamiért logikusabbnak érzem ha az eddig üres szobát (mert sosem aludtak nálunk (vagyis már náluk) vendégek) rendeznék be az öcsémnek. Akkor az én "új szobámra" se kéne költeni.

17/lány

2021. máj. 25. 17:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/278 anonim ***** válasza:
89%

A válaszaid egyre pofátlanabbak akárhogy nézem, pedig eddig úgy gondoltam rendes, hogy legalább apádat nem szivatod ezzel,de olyan felháborodással írod, hogy akkor minek van külön szobában a baba stb. mintha a te házad lenne...

Nem te fizeted a ház költségeit, nem te vetted a házat saját fizuból sőt még részed sincs a házban és még csak rezsi költséget sem adsz bele(nem úgy értem hogy bele kéne adnod csak arra utalok, hogy még ennyi jogalapod sincs a hisztihez), tehát semmi közöd, hogy ő miként alakítja a házát, hisz te már igazából nem élsz ott, apád és a családja azok akik minden nap ott élnek,te csak vendég vagy(akkor is ha a lánya vagy), tehát még gondolatban is nem jogos az elvárásod apád felé örülj, hogy legalább kipofoz neked egy szobát új bútorokkal és nem csak szimplán bevágja a régi ágyad az új szobába...

2021. máj. 26. 00:52
 52/278 anonim ***** válasza:
97%
Őszintén akkor amugy mi volna a jó annak a szobának, sose nyúljon hozzá senki?
2021. máj. 26. 03:55
 53/278 anonim ***** válasza:
26%
úgy tűnik a válaszolók nagy része elfelejtette, hogy milyen gyereknek lenni. nem, a 16 éves, még nem felnőtt
2021. máj. 26. 04:59
 54/278 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó válaszoló a kérdező nem 16 éves hanem 17 éves.lassan felnőtt lesz de most úgy viselkedik mint egy 12 éves lenne akinek elvették szobáját .
2021. máj. 26. 05:17
 55/278 anonim ***** válasza:
97%
Fogod összepakolod a számodra kedves dolgokat egy vagy több dobozba és át viszed az új szobádba ,de ha ennyire ragaszkodsz mindenhez akkor szólj hogy mindent vigyenek át csak az ágyat cseréljék le .
2021. máj. 26. 05:25
 56/278 anonim ***** válasza:
19%
felnőtt fiaim vannak, tudom milyen egy tizenéves. és nem viselkedik úgy, mint egy 12 éves. ha neked azt mondanák, hogy költözz másik szobába, te sem örülnél. ő nem hisztizik az apukájának, csak leírta az érzéseit. amik érthetőek.
2021. máj. 26. 05:28
 57/278 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó válaszoló kérdező csak 2 hetente 3 napot van az apjánál régi otthonában és azon akad ki hogy elveszik a gyerekszobáját inkább a baba menjen távolabbi szobába,ez minden de nem 17 éves majdnem felnőtt viselkedése.inkább sértett gyerek viselkedése .
2021. máj. 26. 06:00
 58/278 anonim ***** válasza:
31%
egy 17 éves távol van még az érett felnőtt gondolkodástól. és főleg szülőként nem tud gondolkodni. de nyugodtan szidd még picit. az is érett felnőtt viselkedés.
2021. máj. 26. 07:00
 59/278 anonim ***** válasza:
28%
Nézd, tudom, hogy frusztrált vagy, és valószínűleg a váláskor kellett volna neked ez: de egy jó pszichológus sokat fog tudni segíteni az érzéseid megértésében.
2021. máj. 26. 07:12
 60/278 anonim ***** válasza:
84%
Cunika féltékeny, hogy nem ő lesz apuci hercegnője a jövőben (pedig szerintem apuka teljesen korrektül jár el!) és ott aludni se akar, amíg nagyon pici a tesó. Mi ez, ha nem tini nyafi?
2021. máj. 26. 07:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!