Jogosan bánt, hogy a szobámat megkapja a féltesóm?
A szüleim elváltak 5 éve, én anyuval élek, de minden 2. hétvégét apunál töltöm. Péntek, szombat, vasárnap.
Apunál a régi szobámban szoktam aludni, meg lenni, mert amíg ott éltünk családként, az volt a szobám. Közel 12 évig. Megszokás.
Apu és az új felesége július végére várjak az öcsémet. Most rendezik át az én szobámat babaszobának. Mert az van a háló mellett. És ez rohadtul fáj. Nem akarom mondani apunak, de az az én szobám, sok emlékem van onnan. És igen, cserébe az eddigi vendégszobát berendezik nekem új, “felnőttes” bútorokkal apám szavaival élve, de én a régi szobámat is szerettem. Mindössze azért döntöttek így, mert a vendégszoba a ház másik felében van. Az sincs olyan messze, csak a konhya és nappali másik felében. Ha már egyszer éjszaka fel kell kelni a babához, akkor nem mindegy, hogy 10 méterrel többet sétlnak? Tudom, bunkón hangzik. Valamiért logikusabbnak érzem ha az eddig üres szobát (mert sosem aludtak nálunk (vagyis már náluk) vendégek) rendeznék be az öcsémnek. Akkor az én "új szobámra" se kéne költeni.
17/lány
A válaszaid egyre pofátlanabbak akárhogy nézem, pedig eddig úgy gondoltam rendes, hogy legalább apádat nem szivatod ezzel,de olyan felháborodással írod, hogy akkor minek van külön szobában a baba stb. mintha a te házad lenne...
Nem te fizeted a ház költségeit, nem te vetted a házat saját fizuból sőt még részed sincs a házban és még csak rezsi költséget sem adsz bele(nem úgy értem hogy bele kéne adnod csak arra utalok, hogy még ennyi jogalapod sincs a hisztihez), tehát semmi közöd, hogy ő miként alakítja a házát, hisz te már igazából nem élsz ott, apád és a családja azok akik minden nap ott élnek,te csak vendég vagy(akkor is ha a lánya vagy), tehát még gondolatban is nem jogos az elvárásod apád felé örülj, hogy legalább kipofoz neked egy szobát új bútorokkal és nem csak szimplán bevágja a régi ágyad az új szobába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!