Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan bánt, hogy a szobámat...

Jogosan bánt, hogy a szobámat megkapja a féltesóm?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 5 éve, én anyuval élek, de minden 2. hétvégét apunál töltöm. Péntek, szombat, vasárnap.

Apunál a régi szobámban szoktam aludni, meg lenni, mert amíg ott éltünk családként, az volt a szobám. Közel 12 évig. Megszokás.

Apu és az új felesége július végére várjak az öcsémet. Most rendezik át az én szobámat babaszobának. Mert az van a háló mellett. És ez rohadtul fáj. Nem akarom mondani apunak, de az az én szobám, sok emlékem van onnan. És igen, cserébe az eddigi vendégszobát berendezik nekem új, “felnőttes” bútorokkal apám szavaival élve, de én a régi szobámat is szerettem. Mindössze azért döntöttek így, mert a vendégszoba a ház másik felében van. Az sincs olyan messze, csak a konhya és nappali másik felében. Ha már egyszer éjszaka fel kell kelni a babához, akkor nem mindegy, hogy 10 méterrel többet sétlnak? Tudom, bunkón hangzik. Valamiért logikusabbnak érzem ha az eddig üres szobát (mert sosem aludtak nálunk (vagyis már náluk) vendégek) rendeznék be az öcsémnek. Akkor az én "új szobámra" se kéne költeni.

17/lány

2021. máj. 25. 17:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/278 anonim ***** válasza:
94%

Jogosan eshetne rosszul, ha ott élnél életvitel szerűen!

De két hetente egy hétvége miatt ez inkább féltékenységi hiszti!

Ugyan már...

gondolj csak bele logikusan!

Lassan felnőtt leszel, lesz egy párod, eljársz bulizni stb. Valószínű nem lesz már igényed arra, hogy ott aludj, inkább töltöd majd a pároddal/barátnőiddel a hétvégédet.

Apád amúgy tök korrekt, hogy cserébe új bútorokat is akar venni neked. Bár ez is felesleges, ha neked lennék én lebeszélném róla, csak egy ágyat kérnék, egy íróasztalt, meg esetleg egy komódot, de ez lenne a max.

2021. máj. 26. 08:07
 62/278 anonim ***** válasza:
84%

"Jogosan eshetne rosszul, ha ott élnél életvitel szerűen!"

Szerintem még akkor sem, mert a logika nem ezt diktálja. Ha ott élne és megmaradna a szobája, a nyakamat teszem rá, hogy az lenne a kiírt kérdés, hogy mit csináljon, nem tud aludni, mert a mostohája éjjelente ott trappol a szobája előtt. Tipik tini, akinek a szar se elég büdös jelenleg, fáj az élet, mert mindenki őt bántja, őt nem érti meg. Majd kinövi.

2021. máj. 26. 08:32
 63/278 anonim ***** válasza:
78%

Kiscsillag, az otthonról elzavarós, kanapéra küldős kommentekről egyedül TE tehetsz. Magad miatt kaptad, mivel olyan végtelenül fel vagy háborodva, mintha legalábbis a fent leírt dolgokat tennék veled apádék. Nem pedig egy új szobát adnának neked távolabb a síró gyerektől, mellesleg új bútorokkal berendezve...

De én már az elején megmondtam, hogy jó dolgodban drámázol. Hisztis, elkényeztetett királylány vagy. A gyereknevelésbe te meg tojáshéjjal a fenekeden ne okoskodj bele, mert látszik, hogy gőzöd nincs róla. De elárulom, minél korábban kerül egy gyerek külön szobába, annál kevesebb probléma lesz a különszoktatással a későbbiekben. Mivel erre várhatóan megint okoskodni fogsz valamit, nézd meg kérlek, hány kérdés van itt is arról, hogy “az x éves gyerek nem akar egyedül aludni, mit tegyünk?”!

2021. máj. 26. 09:27
 64/278 anonim ***** válasza:
91%

"A szobám volt az ami fix pont volt ott apu házában."

Apukádnak kéne lennie a fix pontnak. Nincs gyerekem, de a szüleim már nem élnek, és ha eltölthetnék velük egy napot újra, nem érdekelne, milyen tárgyak vesznek körül.

2021. máj. 26. 09:33
 65/278 anonim ***** válasza:
89%
Azon gondolkodom, vajon 12 évesen, mikor el kellett költözni, milyen hisztit vágtál le, hogy új lakás, új szoba nem kell.
2021. máj. 26. 09:39
 66/278 A kérdező kommentje:

51-es. Lehet, hogy te csak vendég vagy a szüleid/valamelyik szülőd házában, de én nem.

“Apád és a családja”. Én is a családja vagyok, így ugyanannyi beleszólásom van, mint mondjuk a feleségének, aki szinten 1 Ft-ot, sem tett bele a házba. Nem őt akarom ezzel bántani, mielőtt megint megkapnám, hogy “jajj biztos utálom őt”. Mindössze azt mondm ezzel, hogy jólesett volna ha nem csak döntenek helyettem, hanem megkérdeznek. De ezt már leírtam.

61-Nem nagyon vagyok bulizós, de most ez lényegtelen. Szeretek otthon lenni. Akár apámnál, akár anyámnál.

A bútorokat nem én kértem amúgy…

62-Mert te aztán biztos nem voltál tipik tini….

63-Mikor pofáztam agyereknevelésről? Bemásnolnád? Tudtommal 1 mondattal sem szóltam a témához! Mindössze annyit írtam, ha ti ennyire féltenétek egy gyereket, akkor már az lenne logikusabb ha a szülő mellett aludna. Nem vagyok elkényeztetett, elég rossz helyen tapogatózol.

65-Akkor és most sem vágtam/vágok le hisztit. Rosszul érintet akkor is, de nem a szoba miatt…

2021. máj. 26. 20:24
 67/278 anonim ***** válasza:
81%

"Én is a családja vagyok, így ugyanannyi beleszólásom van, mint mondjuk a feleségének,.."

Nem egészen, mert életvitel szerűen nem élsz ott, ergo ami neked ok vagy kényelmes 2hetemte hétvégén, az nekik napi szinten kellemetlenséget okozhat a mindennapjaikban. Nem várhatod el, hogy ők alkalmazkodjanak hozzád mindennap szemben a te pár napoddal.

"62-Mert te aztán biztos nem voltál tipik tini…."

De, voltam, ezért is ismerem fel és ezért is tudom, hogy majd kinövöd. 😉

2021. máj. 26. 22:43
 68/278 anonim ***** válasza:
81%

Tehát a felesége a gyerek előtt nem dolgozott, nem adott bele a ház eltartásába a fizujából stb? Naaagyon elvagy tévedve és kíváncsi lennék ha anyukád lenne ez a nő akkor is azt írnád nincs köze a házhoz?

Miért lenne több jogod, amikor te csak ott vagy pár éjszakát és mint egy vendég nem takarítasz a házban, nem teszel bele semmit a házba, nem főzöl a család többi tagjára minden nap, nem életvitel szerűen élsz ott stb.Amúgy ő minden nap ott él, míg te csak 2 hetente.

Az írásodból csak úgy süt, hogy nem a szoba fáj neked, hanem hogy az új gyerek MIATT nem a tied a szoba...

2021. máj. 26. 23:13
 69/278 A kérdező kommentje:

De, dolgozott, viszont nem ő vette a házat. Még születésem előtt apukám vette azt a házat, így az övé. Kb ugyanannyi jogom van nekem is a házhoz, mint a feleségének. Bár ha jobban belegondolok én vagyok az első ág, közöttünk van vérszerinti kapcsolat, így a ház jobban hozzám tartozik, de ennyire már ne menjünk bele a dolgokba.

Szoktam ott takarítani, mikor ott tartózkodom. Képzeld, főzni is. Nem kell megkérdeznem, hogy hasznélhatom-e amosdót, főzhetek-e magamnak kaját, mint egy vendégnek. Ha éhes vagyok, fogom az ottani konyhai eszközöket és csinálok kaját. Ha kedvem van kipucolom a (volt) szobámat.

Igen, biztos az a szerencsétlen baba fáj nekem, aki lóf---ról se tehet és még meg sem született. :)

2021. máj. 27. 00:03
 70/278 anonim ***** válasza:
89%

az írásod akkor is egy 14 évesé inkább. Nőjél fel, ez van a szoba nem a tiéd, az apád háza tehát ő dönt arról mit kezd vele és pont. Itt sem simogatja senki a buksidat, ezt bebuktad.

Itt van amúgy a feleség öröklési joga egyenesági utód esetén(amibe most már a kistesó is beletartozik és amíg ő kiskorú addig a feleség fogja a tesód jogait képviselni)

"

Házastárs öröklése leszármazó mellett

.

Az örökhagyó házastársát leszármazó örökös mellett megilleti

.

- a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon; és

- egy gyermekrész a hagyaték többi részéből.

.

A haszonélvezeti jog nem korlátozható, és a házastárssal szemben megváltása nem igényelhető a leszármazók részéről. A hagyatéki eljárás során kötött osztályos egyezségben a házastársnak a gyermekrész helyett az egész hagyatékra kiterjedő holtig tartó haszonélvezeti jog biztosítható.

.

A házastárs megváltási igénye

.

A házastárs – a jövőre nézve – bármikor igényelheti a haszonélvezeti jog megváltását. A haszonélvezeti jog megváltásának a házastárs és a leszármazó méltányos érdekeinek figyelembevételével kell történnie. A megváltásra kerülő vagyonból a házastársat – természetben vagy pénzben – egy gyermekrész illeti meg.

."

Persze nem úgy vagy vendég, családtag vagy,de én nem úgy élnék ott pláne 2 hetente mintha még mindig ott laknék, mert ez már nem igaz. Ahogy amikor kirepülsz a fészekből nem szólsz be anyádnak majd, hogy milyen függönyt rak fel, mert már nem fogsz otthon lakni stb.

2021. máj. 27. 00:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!