Kiakadnátok azon, ha az anyukátok el akarná adni a nagymama után örökölt házát, és a pénzt egyszerűen csak felélnék apátokkal? Mi a véleményetek az ilyen szülőkről, akik nem támogatják a gyerekeiket?
Az senkit nem érdekel, hogy TE hogy csinálnád. Az a pénz az ő örökségük, kizárólagosan. Semmi közöd hozzá. Te neked majd ott lesz a sorod, ha ők meghalnak. Gondolom már akkor azt is várod ők kihaljanak, ugye? Csak legyen pénz neked.
Ha+++ ők annak a pénznek az árából élni szeretnének, elmenni Balira, vagy venni egy új autót, egy másik házat, akkor tegyék csak meg! Sajnálod tőlük? Abból a 450-ből felneveltek 2 gyereket, de azért te húznád még a bőrt. Amikor én elköltöztem otthonról elhozhattam a szobámból a cuccaimat, meg kaptam egy porszívót. Mégis örültem. Pedig az ő összbevételük bőven 450 felett van, mégsem sajnálom.
Megértem helyzeted mert én is így gondolom hogy azt a pénzt érdemesebb lenne hasznos dologra költeni egy lakásra amit kiadni és jönne havi szinten egy x összeg bevétel ami tartalék pénznek jó lehet akármire is, és ha beüt a gond akkor még mindig el lehet adni és már van pár millió Ft belőle. Nyilván nem mindenki gondolkodik úgy mint Te. Meg itt azért látszik a hátsó szándék hogy neked vagy a tesódnak milyen jó lehet egy lakás Pesten ami nem rossz dolog ha van, de itt anyudé a döntés hogy mi egyen az örökség sorsa. Ha Ő fel akarja élni akkor élje. Nekem sem tetszene ez az ötlet meg én sem értem az ilyen gondolkodást, de én nem szólok bele senki életébe mert minek? Más se szóljon be, én sem fogok máséba. De ezt csak én gondolom így.
Persze észszerűbb lenne azt a pénzt vagy félretenni, vagy befektetni valami értelmesebbe, de hát anyud nem így gondolja, ez van.
Abban nincs igazad, hogy abból a pénzből tulajdonképpen te akarnál lakást, mert egyáltalán nem kell az ő örökségüket neked adni, ezt nem várhatod el.
Abban igazad van, hogy tényleg fájó látni, ha valaki "csak úgy" felél egy ekkora értéket, mert az írásodból az jön le, hogy még egyáltalán nem idősek, sose lehet tudni, nem jönne-e jól az a pénz, ha már öregek lesznek és csak nyugdíjuk lesz vagy ha beüt egy komolyabb betegség, munkanélküliség, akármi.
Nálunk a családban úgy működik, hogy bár tény, hogy egymás ingatlanjaihoz, megtakarításaihoz nincs közünk, ha úgy adódik, inkább időlegesen kisegítjük egymást, semmint valamelyikünknek el kelljen adni vagy fel kelljen számolni egy jó befektetést, ha a családban másvalakinek van kisebb veszteséggel felszabadítható pénze. De ez nagyon vékony jég, és csak kevés családban működik.
Szerintem jől teszik hogy magukraköltik el.
Rengeteg olyan embert ismerek aki a munkahelyén él, még nyugdíjasként is dolgozik 2 munkahelyen is mert a gyereknek, meg az unokának gyűjt.
Micsoda élet ez...
Egyszer élnek ők is, megérdemlik hogy elkényeztessék magukat. Befektetéssel lehet úgy vannak hogy minek? Az albérletet lelakhatják, esetleg beköltözik valaki gyerekkel, nem fizet és kitenni se tudják. Sok vele a gond. Inkább elköltik azt a pénzt. Ez abefektetés úgyis csak neked lenne jó, hogy megörökölhesd.
Inkább dolgozz vagy csokozz ha házat akarsz, ne anyádtól sajnáld az ő örökségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!